sçim

DEVLET HASTANESİ BÖLGE HASTANESİ OLSAYDI...

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.08.2021 - 01:07, Güncelleme: 30.08.2021 - 01:07
 

DEVLET HASTANESİ BÖLGE HASTANESİ OLSAYDI...

ALİ SAYLAM KÖŞE YAZISI

Geçtiğimiz günlerde ilçemizde meydana gelen bir kazada kazazedeler ambulansın gecikmesinden yakınmışlardı. Geçtiğimiz gün Cevher Caddesi Ağa çeşmesi 5 Ağustos köprüsü arasında meydana gelen kazada yine bir ambulans gecikmesine tanık olduk… Direksiyon hâkimiyetini kaybeden sürücü kaldırımda yürüyen anne, çocuk, yeğenine çarpması sonucu olay yeri can pazarına dönüştü.  Kaza yerine gittiğimizde sürücü ve 3 yaya yerde hareketsiz yatıyordu. Bir ambulans zamanında kaza yerine geldi ama… Burada 3 yaralı vardı. Başka ambulanslar  yok mu deyince bizde Beyşehir’den geliyoruz .İlçedeki diğer ambulanslar ise Alaca belde ki kazada , merkezin oraya yönlendirildiğini söylediler. En ağır yaralıya müdahale edildikten 45 dakika sonra diğer iki ambulans gele bildi. Allah korusun. Kanamalı ağır bir durum olsaydı belki kazazedeler orda hayatlarını kayıp ede bilirlerdi. 45 dakika ambulans bekleyen 3 kaza zedenin feryatları hala gözlerimin önünden geçmiyor. Yıllardır yazıyoruz. Seydişehir artık şehirlerin birleştiği bir kavşak konumunda.  Trafiğin yoğun olması nedeniyle Konya -Antalya yolunda en fazla Seydişehir bölgesinde kaza oluyor. Öte yandan Yalıhüyük, Bozkır, Ahırlı ve Akseki bölgesinin de uzmanlık gerektiren rahatsızlıklarına  ve Seydişehir’e yakın olan bölgelerinde genel kaza ve acil hastalıklara da Seydişehir Devlet Hastanesi müdahale ediyor.  Kazaların üst üste olduğu ve acil hastaların arttığı zaman ambulansın yeterli kalmamasının ötesinde Devlet Hastanesi’nde de öyle bir yoğunluk oluşuyor ki , çalışanlar ne yapsın… Seydişehir Devlet Hastanesinin coğrafi konum nedeniyle bölge hastanesi olmasını istememizin sebebi işte bu…  Devlet hastanemiz maalesef bölge hastanesi olmayı hak etmişken. Bir türlü bu konuma gelmedi. Gelmeyince de her gün vatandaşlarımızdan çok sayıda her yönden yetersizlik nedeniyle şikâyet alıyoruz. Son zamanlarda AK Parti ilçe Başkanımız ne zaman Ankara’ya gitseler bu konuyu yetkilerle konuşuyorlar. 2. bir hastane için çalışmalar sürüyor. Kaza yerlerine ve acil hastalara hızlı ulaşmak için üçüncü acil ambulans istasyonu kurma çalışmaları da sürüyor. Geçtiğimiz ayda hastanemize göreve gelen Havva Turaç başhekimiz ile yeni bir heyecan yakaladı. Bunlar güzel gelişmeler ama hastanemiz bölge hastanesi olsaydı yaşadığımız sorunların büyük bir kısmı olmazdı diye düşünüyorum.    
ALİ SAYLAM KÖŞE YAZISI

Geçtiğimiz günlerde ilçemizde meydana gelen bir kazada kazazedeler ambulansın gecikmesinden yakınmışlardı.

Geçtiğimiz gün Cevher Caddesi Ağa çeşmesi 5 Ağustos köprüsü arasında meydana gelen kazada yine bir ambulans gecikmesine tanık olduk…

Direksiyon hâkimiyetini kaybeden sürücü kaldırımda yürüyen anne, çocuk, yeğenine çarpması sonucu olay yeri can pazarına dönüştü.

 Kaza yerine gittiğimizde sürücü ve 3 yaya yerde hareketsiz yatıyordu.

Bir ambulans zamanında kaza yerine geldi ama…

Burada 3 yaralı vardı.

Başka ambulanslar  yok mu deyince bizde Beyşehir’den geliyoruz .İlçedeki diğer ambulanslar ise Alaca belde ki kazada , merkezin oraya yönlendirildiğini söylediler.

En ağır yaralıya müdahale edildikten 45 dakika sonra diğer iki ambulans gele bildi.

Allah korusun. Kanamalı ağır bir durum olsaydı belki kazazedeler orda hayatlarını kayıp ede bilirlerdi.

45 dakika ambulans bekleyen 3 kaza zedenin feryatları hala gözlerimin önünden geçmiyor.

Yıllardır yazıyoruz.

Seydişehir artık şehirlerin birleştiği bir kavşak konumunda.

 Trafiğin yoğun olması nedeniyle Konya -Antalya yolunda en fazla Seydişehir bölgesinde kaza oluyor.

Öte yandan Yalıhüyük, Bozkır, Ahırlı ve Akseki bölgesinin de uzmanlık gerektiren rahatsızlıklarına  ve Seydişehir’e yakın olan bölgelerinde genel kaza ve acil hastalıklara da Seydişehir Devlet Hastanesi müdahale ediyor.

 Kazaların üst üste olduğu ve acil hastaların arttığı zaman ambulansın yeterli kalmamasının ötesinde Devlet Hastanesi’nde de öyle bir yoğunluk oluşuyor ki , çalışanlar ne yapsın…

Seydişehir Devlet Hastanesinin coğrafi konum nedeniyle bölge hastanesi olmasını istememizin sebebi işte bu…

 Devlet hastanemiz maalesef bölge hastanesi olmayı hak etmişken.

Bir türlü bu konuma gelmedi.

Gelmeyince de her gün vatandaşlarımızdan çok sayıda her yönden yetersizlik nedeniyle şikâyet alıyoruz.

Son zamanlarda AK Parti ilçe Başkanımız ne zaman Ankara’ya gitseler bu konuyu yetkilerle konuşuyorlar.

2. bir hastane için çalışmalar sürüyor. Kaza yerlerine ve acil hastalara hızlı ulaşmak için üçüncü acil ambulans istasyonu kurma çalışmaları da sürüyor.

Geçtiğimiz ayda hastanemize göreve gelen Havva Turaç başhekimiz ile yeni bir heyecan yakaladı.

Bunlar güzel gelişmeler ama hastanemiz bölge hastanesi olsaydı yaşadığımız sorunların büyük bir kısmı olmazdı diye düşünüyorum.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.