ak

Domates Üretiminde Yeni İstihdam

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.07.2021 - 10:15, Güncelleme: 27.07.2021 - 10:15
 

Domates Üretiminde Yeni İstihdam

Geniş bir alana ekilen domates ürün hasatında 50 bayan 50 üniversite öğrencisi çalıştırılacak.

Tarım Meslek Lisesinin örnek serada domates yetiştirilmesinden sonra Adanalı tüccarlar tarafından Muradiye Mahallesinde 350 dönümlük alana ekilen salçalık domatesin önümüzdeki günlerde söküm hasatı için 50 bayan, 50 üniversite öğrencisinin çalıştırılacağı öğrenildi. Seydişehir’de marka olan çilek ve karpuzdan sonra domates üretiminde de olumlu sonuçlar alındığını bildiren domates üreticileri bu ilk deneme olan domates üretimini de yurt dışına ihraç edeceklerini bildirdiler. Çilek ve karpuz üretiminin bu yıl yüz güldürdüğü, değerinde satılan bu ürünlerden sonra domates üretiminde de aynı şekilde olumlu sonuç alınması artık Seydişehir’in bir tarım memleketi olduğunu ve bu yolda ilerleme sağlanarak yeni istihdam kapılarının açılacağını gösteriyor. Haber: Arzu Saylam
Geniş bir alana ekilen domates ürün hasatında 50 bayan 50 üniversite öğrencisi çalıştırılacak.

Tarım Meslek Lisesinin örnek serada domates yetiştirilmesinden sonra Adanalı tüccarlar tarafından Muradiye Mahallesinde 350 dönümlük alana ekilen salçalık domatesin önümüzdeki günlerde söküm hasatı için 50 bayan, 50 üniversite öğrencisinin çalıştırılacağı öğrenildi.

Seydişehir’de marka olan çilek ve karpuzdan sonra domates üretiminde de olumlu sonuçlar alındığını bildiren domates üreticileri bu ilk deneme olan domates üretimini de yurt dışına ihraç edeceklerini bildirdiler.

Çilek ve karpuz üretiminin bu yıl yüz güldürdüğü, değerinde satılan bu ürünlerden sonra domates üretiminde de aynı şekilde olumlu sonuç alınması artık Seydişehir’in bir tarım memleketi olduğunu ve bu yolda ilerleme sağlanarak yeni istihdam kapılarının açılacağını gösteriyor.

Haber: Arzu Saylam

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.