Erdoğan: "Salgın döneminde vatandaşımızın ve esnafımızın yanındayız"

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.04.2021 - 02:50, Güncelleme: 01.04.2021 - 02:50
 

Erdoğan: "Salgın döneminde vatandaşımızın ve esnafımızın yanındayız"

Yetkililer "kontrollü normalleşme" dönemini sağlıklı geçirmelerini sağlamak olduğunu, vatandaşa ceza kesip onları mağdur etme gibi bir amaçları olmadığını söylediler.

Ama bazı vatandaşların bu iyi niyeti su istimal ederek kaçamak yollara başvurduklarını bu tip insanlara da ceza yazmaktan başka bir yol olmadığını belirttiler. Virüsün genellikle topluluklardan ve kapalı alanlardan bulaştığını belirten İlçemiz Kaymakamı Aydın Erdoğan; Ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de maalesef son günlerde vaka sayısında artış olduğunu ve bu artışların kalabalık ortamlardan kaynaklandığını belirterek “ Hala ev ziyaretlerini bırakamadık. Taziye, düğün, kına, nişan gibi toplulukları bir araya getiren etkinlikler virüs bulaşmasında en büyük etken görünüyor. Bunu da aynı virüs bulaşanların aynı soyaddan olması gösteriyor” dedi. Niyetlerinin ceza yazmak olmadığını belirten Kaymakam Erdoğan; “Sokağa çıkma yasaklarında tapusu olanlar bahçelerine gidebilir müsaadesi verildi. Ancak bu yetkiyi çok istismar edenler oldu. Kolluk görevlilerimiz sordukları zaman bahçeye gidiyoruz diyorlar. Bulundukları mevki ile bahçelerinin oldukları yerin hiç alakası yok. Buna benzer su istimalleri denetimlerde çok görüyoruz. Bu durumda ceza yazmaktan başka çare bulamıyoruz” diyerek vatandaşları uyardı.
Yetkililer "kontrollü normalleşme" dönemini sağlıklı geçirmelerini sağlamak olduğunu, vatandaşa ceza kesip onları mağdur etme gibi bir amaçları olmadığını söylediler.

Ama bazı vatandaşların bu iyi niyeti su istimal ederek kaçamak yollara başvurduklarını bu tip insanlara da ceza yazmaktan başka bir yol olmadığını belirttiler.

Virüsün genellikle topluluklardan ve kapalı alanlardan bulaştığını belirten İlçemiz Kaymakamı Aydın Erdoğan; Ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de maalesef son günlerde vaka sayısında artış olduğunu ve bu artışların kalabalık ortamlardan kaynaklandığını belirterek “ Hala ev ziyaretlerini bırakamadık. Taziye, düğün, kına, nişan gibi toplulukları bir araya getiren etkinlikler virüs bulaşmasında en büyük etken görünüyor. Bunu da aynı virüs bulaşanların aynı soyaddan olması gösteriyor” dedi.

Niyetlerinin ceza yazmak olmadığını belirten Kaymakam Erdoğan; “Sokağa çıkma yasaklarında tapusu olanlar bahçelerine gidebilir müsaadesi verildi. Ancak bu yetkiyi çok istismar edenler oldu. Kolluk görevlilerimiz sordukları zaman bahçeye gidiyoruz diyorlar. Bulundukları mevki ile bahçelerinin oldukları yerin hiç alakası yok. Buna benzer su istimalleri denetimlerde çok görüyoruz. Bu durumda ceza yazmaktan başka çare bulamıyoruz” diyerek vatandaşları uyardı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.