İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜNDEN ÖNEMLİ DUYURU

Güncel 23.12.2022 - 12:00, Güncelleme: 23.12.2022 - 12:00
 

İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜNDEN ÖNEMLİ DUYURU

Seydişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları hakkında çiftçileri uyardı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, 2023 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi Başvurularının 31 ARALIK 2022 tarihinde son bulacağı, üreticilerin mağduriyet yaşamamaları için yasal süre içerisinde başvurularını yapmaları gerektiği bildirildi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Seydişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Ünüvar şunları kaydetti. “Bakanlığımızca yürütülen Çiftçi Kayıt Sistemi uygulamalarında 23 Eylül tarih ve 31962 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanan Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik çerçevesinde bir dizi değişikliğe gidilmişti. Bu kapsamda önceden yaklaşık 8 ay kadar süren ÇKS başvuruları Eylül ve Aralık ayları arasında 4 aylık süreye düşürülmüş olup, 2023 üretim yılı başvuruları 31 Aralık 2022 tarihinde sona erecektir. Ayrıca yeni düzenlemeyle üreticiler ÇKS kayıt ve güncelleme işlemlerini e-Devlet Kapısı üzerinden yapabilmektedirler. E-Devlet üzerinden müracaat eden üreticilerimizin de; başvurularının onaylanıp onaylanmadığını kontrol ederek, başvurusu onaylanmayan üreticilerin İlçe Müdürlüğümüze başvurması gerektiğini belirtmek isterim. Söz konusu değişikliklerden dolayı üreticilerimizin mağduriyet yaşamasını istemiyoruz. Yine tekrar etmek istiyorum 2023 yılı ÇKS başvuruları 31 Aralık 2022 tarihinde son bulacağından, üreticilerimizin bu tarihe kadar kayıtlarını mutlaka yaptırmaları gerekmektedir. Ayrıntılı bilgi için üreticilerimizi Müdürlüğümüze bekleriz.” dedi.      
Seydişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları hakkında çiftçileri uyardı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, 2023 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi Başvurularının 31 ARALIK 2022 tarihinde son bulacağı, üreticilerin mağduriyet yaşamamaları için yasal süre içerisinde başvurularını yapmaları gerektiği bildirildi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Seydişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Ünüvar şunları kaydetti.

“Bakanlığımızca yürütülen Çiftçi Kayıt Sistemi uygulamalarında 23 Eylül tarih ve 31962 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanan Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik çerçevesinde bir dizi değişikliğe gidilmişti. Bu kapsamda önceden yaklaşık 8 ay kadar süren ÇKS başvuruları Eylül ve Aralık ayları arasında 4 aylık süreye düşürülmüş olup, 2023 üretim yılı başvuruları 31 Aralık 2022 tarihinde sona erecektir. Ayrıca yeni düzenlemeyle üreticiler  ÇKS kayıt ve güncelleme işlemlerini e-Devlet Kapısı üzerinden yapabilmektedirler. E-Devlet üzerinden müracaat eden üreticilerimizin de; başvurularının onaylanıp onaylanmadığını kontrol ederek, başvurusu onaylanmayan üreticilerin İlçe Müdürlüğümüze başvurması gerektiğini belirtmek isterim.

Söz konusu değişikliklerden dolayı üreticilerimizin mağduriyet yaşamasını istemiyoruz. Yine tekrar etmek istiyorum 2023 yılı ÇKS başvuruları 31 Aralık 2022 tarihinde son bulacağından, üreticilerimizin bu tarihe kadar kayıtlarını mutlaka yaptırmaları gerekmektedir. Ayrıntılı bilgi için üreticilerimizi Müdürlüğümüze bekleriz.” dedi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.