ak

İlçemiz kurban bayramına hazır

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.07.2021 - 10:42, Güncelleme: 17.07.2021 - 10:42
 

İlçemiz kurban bayramına hazır

İlçemiz kurban bayramına hazır

İlçemizde kurban bayramının yaklaştığı şu günlerde hayvan pazarında hareketlilik yaşanıyor. Kızılcalar mahallesine kurulan hayvan pazarında geçen yıl canlı büyükbaş hayvan  kilosu 20 tl civarında iken canlı hayvan  fiyatının  bu yıl 30 tl civarında olduğu öğrenildi. Küçükbaş kurbanlık fiyatının 1500 tl başlayım 3000 tl kadar olduğu öğrenildi. Çarşı esnafları bıçak bileme işlemlerine başlarken marketlerden ve ambalajcılardan çok sayıda et poşeti satıldığı görüldü. Kasaplar ise yapılacak kesimler ve kıyma çekme işlemleri için hazır olduklarını belirttiler. Seydişehir Belediyesinin ise dişi büyükbaş hayvanlara ücretsiz gebelik testi yaptığı öğrenildi. İsteyen vatandaşların hayvan pazarındaki hijyenik kesim hanede kesim yaptırta bileceği bildirildi.     ARZU SAYLAM                
İlçemiz kurban bayramına hazır

İlçemizde kurban bayramının yaklaştığı şu günlerde hayvan pazarında hareketlilik yaşanıyor.

Kızılcalar mahallesine kurulan hayvan pazarında geçen yıl canlı büyükbaş hayvan  kilosu 20 tl civarında iken canlı hayvan  fiyatının  bu yıl 30 tl civarında olduğu öğrenildi. Küçükbaş kurbanlık fiyatının 1500 tl başlayım 3000 tl kadar olduğu öğrenildi.

Çarşı esnafları bıçak bileme işlemlerine başlarken marketlerden ve ambalajcılardan çok sayıda et poşeti satıldığı görüldü.

Kasaplar ise yapılacak kesimler ve kıyma çekme işlemleri için hazır olduklarını belirttiler.

Seydişehir Belediyesinin ise dişi büyükbaş hayvanlara ücretsiz gebelik testi yaptığı öğrenildi.

İsteyen vatandaşların hayvan pazarındaki hijyenik kesim hanede kesim yaptırta bileceği bildirildi.

 

 

ARZU SAYLAM

 

 

 

 

 

 

 


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.