sçim

İlçemizdeki Vaka Sayılarındaki Artış Endişe Veriyor

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.08.2021 - 12:03, Güncelleme: 18.08.2021 - 12:03
 

İlçemizdeki Vaka Sayılarındaki Artış Endişe Veriyor

Son günlerde ilçemizde vaka sayılarında artış görünmeye başlandı.

Konya’da vakaların artması sebebiyle Beyhekim ve Meram Araştırma Hastanesi tekrar Pandemi Hastanesine dönüştürüldü. Seydişehir Devlet Hastahanesinde de virüsten yatan hasta sayısında artış devam ediyor. Şuan için yaklaşık 20 kişi hastanede tedavi görüyor. Mahallelerde ise virüslü hasta sayısının git gide artması ve Hayat Eve Sığar haritasında da ilçenin kırmızı rengine bürünmesi endişe vermeye başladı. Yetkililer vatandaşları uyararak pandemi kurallarının temel kuralları olan maske-mesafe-temizlik kuralına riayet edilmesini ve özellikle gençlerin de aşı olma konusunda duyarlılık göstermelerini istedi. Yetkililerden alınan bilgiye göre artışın ana sebebinin maske-mesafe-temizlik kuralında gevşeme olduğu bildirildi. İlçede aşılanma konusunda ise yaşlılarda aşılanma oranının yüksek olduğu gençlerde ise gereksiz bir aşı direnci oluşmasından dolayı istenilen düzeyde olmadığı bildirilerek bu süreçte en önemli silahın aşı oluğu ve aşı olanlarda hastalığın hafif geçtiği ve ölüm oranlarının daha düşük olduğu belirtildi.    
Son günlerde ilçemizde vaka sayılarında artış görünmeye başlandı.

Konya’da vakaların artması sebebiyle Beyhekim ve Meram Araştırma Hastanesi tekrar Pandemi Hastanesine dönüştürüldü.

Seydişehir Devlet Hastahanesinde de virüsten yatan hasta sayısında artış devam ediyor. Şuan için yaklaşık 20 kişi hastanede tedavi görüyor.

Mahallelerde ise virüslü hasta sayısının git gide artması ve Hayat Eve Sığar haritasında da ilçenin kırmızı rengine bürünmesi endişe vermeye başladı.

Yetkililer vatandaşları uyararak pandemi kurallarının temel kuralları olan maske-mesafe-temizlik kuralına riayet edilmesini ve özellikle gençlerin de aşı olma konusunda duyarlılık göstermelerini istedi.

Yetkililerden alınan bilgiye göre artışın ana sebebinin maske-mesafe-temizlik kuralında gevşeme olduğu bildirildi.

İlçede aşılanma konusunda ise yaşlılarda aşılanma oranının yüksek olduğu gençlerde ise gereksiz bir aşı direnci oluşmasından dolayı istenilen düzeyde olmadığı bildirilerek bu süreçte en önemli silahın aşı oluğu ve aşı olanlarda hastalığın hafif geçtiği ve ölüm oranlarının daha düşük olduğu belirtildi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.