KARPUZCULARIN BULUŞTUĞU MEKAN DOLDU TAŞTI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.07.2021 - 03:22, Güncelleme: 29.07.2021 - 03:22
 

KARPUZCULARIN BULUŞTUĞU MEKAN DOLDU TAŞTI

Kumluca da kurulan karpuz üreticisi ve tüccarları buluşturan mekan karpuz hasat döneminde dolup taştı.

Özellikle Adana ve Urfalı karpuz tüccarların akınına uğrayan mekanda kurulan kantar, tüccar ve çiftçilerimizin de işini kolaylaştırdı. Bu yıl karpuz satış patlamasının yaşandığı Kumluca’da kurulan buluşma mekanını Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemal Küçük, Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Durmuş Onar’da ziyaret ederek, çiftçilerimize kolaylıklar diledi ve tüccarlara da hoş geldiniz diyerek bol kazanç temennisinde bulundular. Köy muhtarı Mehmet Ali Keçeci ve Şoförler Odası Başkanı Hasan Ünvar’ında eşlik ettiği ziyarette Başkan Tutal, Artık bağra karpuzunun Konya bölgesine değil dışarıya da gönderildiğini belirterek bu güzel gelişmenin devam etmesinin temennisinde bulundu. Karpuz üreticileri ile tüccarları buluşturan bu mekânı açanlara da teşekkür etti. Tutal: “ Son 10 yılda organik ürünlerde özellikle yukarı mahallelerde çilek konusunda Konya bölgesinde damga vurduk. Bunun yanı sıra Suğla arazisinde yetişen Bağra karpuzunu da sadece Konya bölgesine değil Antalya da turizm sektörü, Adana ve Urfa’ya kadar karpuz gönderiyoruz. Sanayimizin yanı sıra tarımın hayvancılığın ve organik ürünlerin yetiştiriliyor olması ve ilçemiz dışında satışının yapılması ilçemiz için güzel bir gelişme. Ayrıca araçların tartılması, alıcı satıcı buluşması için düzenlenen bu mekân içinde özel sektöre teşekkür ederim. İnşallah gelişerek bu tür çalışmalar devam eder” dedi. Çok sayıda Şanlıurfa ve Adana’dan gelen tüccarlar ise: “ Buranın karpuzu güzel çiftçisinden ve ürününden memnunuz. Götürdüğümüz yerlerde şikâyet almıyoruz.” diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler. Karpuz üreticisi Mevlüt Arslan “Devlet büyüklerimin, Başkanlarımızın ve muhtarlarımızın yardımıyla artık Bağra karpuzu bir marka oldu. Bu yılda üretimimiz yaptık, satışlarımız başladı. Çiftçi arkadaşlarım bu yıl beklediği verimi alıyor parasını kazanıyor. Burada köylümüzün açtığı mekan çiftçimiz adına köylümüz adına tüccar adına çok faydalı oldu. Bu mekana açanlara ve karpuzumuzun bu aşamaya gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. Şoförler odası başkanı ve Karpuz ekicisi Hasan Ünvar “Karpuzda güzel bir kalite yakaladık. Bu yılda satışlarda bir patlama oldu. Karpuz üreticisinin yüzü gülüyor. İnşallah bu emeklerimiz boşa çıkmaz. Karpuzda kalitemizi devam ettirirsek tüm Türkiye’ye karpuz satar duruma geliriz.” dedi. Ünver su problemine de değinerek “Artık Suğla ovasında sulu tarım yapıyoruz. Ürün çeşitliliğimizde git gide arttı. Bu ürün çeşitliliğimize karpuzun yanı sıra kabak çekirdeği, patates, soğan ve biber gibi ürünlerimizi de ekledik. Bu yıl suyun kıymetini anladık. Yeraltı sularımız git gide azalıyor. Bu nedenle çiftçilerimiz vahşi sulamadan damlama sulamaya geçmesi gerekiyor. Yetkililerinde bu konuda çiftçilerimizi teşvik etmesi gerekiyor. DSİ yetkililerinde Suğla arazisine su tedariki yönünde çare bulmasını istiyoruz.” dedi.  
Kumluca da kurulan karpuz üreticisi ve tüccarları buluşturan mekan karpuz hasat döneminde dolup taştı.

Özellikle Adana ve Urfalı karpuz tüccarların akınına uğrayan mekanda kurulan kantar, tüccar ve çiftçilerimizin de işini kolaylaştırdı.

Bu yıl karpuz satış patlamasının yaşandığı Kumluca’da kurulan buluşma mekanını Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemal Küçük, Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Durmuş Onar’da ziyaret ederek, çiftçilerimize kolaylıklar diledi ve tüccarlara da hoş geldiniz diyerek bol kazanç temennisinde bulundular.

Köy muhtarı Mehmet Ali Keçeci ve Şoförler Odası Başkanı Hasan Ünvar’ında eşlik ettiği ziyarette Başkan Tutal, Artık bağra karpuzunun Konya bölgesine değil dışarıya da gönderildiğini belirterek bu güzel gelişmenin devam etmesinin temennisinde bulundu. Karpuz üreticileri ile tüccarları buluşturan bu mekânı açanlara da teşekkür etti.

Tutal: “ Son 10 yılda organik ürünlerde özellikle yukarı mahallelerde çilek konusunda Konya bölgesinde damga vurduk. Bunun yanı sıra Suğla arazisinde yetişen Bağra karpuzunu da sadece Konya bölgesine değil Antalya da turizm sektörü, Adana ve Urfa’ya kadar karpuz gönderiyoruz. Sanayimizin yanı sıra tarımın hayvancılığın ve organik ürünlerin yetiştiriliyor olması ve ilçemiz dışında satışının yapılması ilçemiz için güzel bir gelişme. Ayrıca araçların tartılması, alıcı satıcı buluşması için düzenlenen bu mekân içinde özel sektöre teşekkür ederim. İnşallah gelişerek bu tür çalışmalar devam eder” dedi.

Çok sayıda Şanlıurfa ve Adana’dan gelen tüccarlar ise: “ Buranın karpuzu güzel çiftçisinden ve ürününden memnunuz. Götürdüğümüz yerlerde şikâyet almıyoruz.” diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.

Karpuz üreticisi Mevlüt Arslan “Devlet büyüklerimin, Başkanlarımızın ve muhtarlarımızın yardımıyla artık Bağra karpuzu bir marka oldu. Bu yılda üretimimiz yaptık, satışlarımız başladı. Çiftçi arkadaşlarım bu yıl beklediği verimi alıyor parasını kazanıyor. Burada köylümüzün açtığı mekan çiftçimiz adına köylümüz adına tüccar adına çok faydalı oldu. Bu mekana açanlara ve karpuzumuzun bu aşamaya gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Şoförler odası başkanı ve Karpuz ekicisi Hasan Ünvar “Karpuzda güzel bir kalite yakaladık. Bu yılda satışlarda bir patlama oldu. Karpuz üreticisinin yüzü gülüyor. İnşallah bu emeklerimiz boşa çıkmaz. Karpuzda kalitemizi devam ettirirsek tüm Türkiye’ye karpuz satar duruma geliriz.” dedi.

Ünver su problemine de değinerek “Artık Suğla ovasında sulu tarım yapıyoruz. Ürün çeşitliliğimizde git gide arttı. Bu ürün çeşitliliğimize karpuzun yanı sıra kabak çekirdeği, patates, soğan ve biber gibi ürünlerimizi de ekledik. Bu yıl suyun kıymetini anladık. Yeraltı sularımız git gide azalıyor. Bu nedenle çiftçilerimiz vahşi sulamadan damlama sulamaya geçmesi gerekiyor. Yetkililerinde bu konuda çiftçilerimizi teşvik etmesi gerekiyor. DSİ yetkililerinde Suğla arazisine su tedariki yönünde çare bulmasını istiyoruz.” dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.