ak

Kırım için ramazan paketleri hazırlanıyor

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.04.2021 - 12:21, Güncelleme: 06.04.2021 - 12:21
 

Kırım için ramazan paketleri hazırlanıyor

Dünya Kırım Tatar Derneği iyilik kervanı her yıl olduğu gibi Kırımın farklı yerlerindeki ihtiyaç sahipleri için iyilik paketleri hazırlıyor.

Dünya Kırım Tatar Derneği tarafından yapılan açıklamada Geleneksel hale getirilen Kırım Müftülüğü ile müşterek Kırım’da yiyecek yardım kolisini bu senede Dünya Kırım Derneği tarafından dağıtacak. Dünya Kırım Derneği Başkanı Mustafa Sarıkamış yaptığı açıklamada "Ramazan birlik, beraberlik, paylaşma günüdür. Biz Vatan Kırımdaki kardeşlerimizle iftar yaparken bu sene Korana virüs hadisesinden dolayı iftar verimeyeceğiz.Kırımdaki Aileleri unutmayalım diye Gıda kolileri hazırlayıp dağıtılmaktadır.  Bu organizasyona Aziz Milletimiz Yurt içinde ve yurt dışından destek vermektedir. Koli bedeli 150 TL dir. Herkes kendi bütçesine göre bu miktarı arttırabilir. Dünya koronavirüs sebebiyle zor zamanlardan geçiyor. Kırım’da  kronik hasta, yaşlı ve ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırıyoruz. Bu dönemde en çok zarar gören aile kurumunu ayakta tutmak için elimizden geleni yapıyoruz. Dünya Kırım Tatar Derneği iyilik kervanı her yıl olduğu gibi Kırımın farklı yerlerindeki ihtiyaç sahipleri için hazırlanıyor. Siz de kumanyalarınızı bu iyilik kervanına katabilirsiniz."dedi Sarıkamaış "Bağışlarınızla Kırıma ulaşacak kumanya paketleri, bir ailenin erzak ihtiyacını karşılayacak şekilde Kırımdaki Qırımtatar esnafımız hazırlandığı Kur’an ayı olan Ramazan, aynı zaman da Müslümanların birbirleriyle yardımlaştığı, paylaştığı, hayırsever insanlarımızın mallarından harcama yaptığı, yâni veren el olarak hem malını hem de gönlünü infak etmek üzere kardeşlerine uzattığı bir mübarek ay olduğunu belirtti"
Dünya Kırım Tatar Derneği iyilik kervanı her yıl olduğu gibi Kırımın farklı yerlerindeki ihtiyaç sahipleri için iyilik paketleri hazırlıyor.

Dünya Kırım Tatar Derneği tarafından yapılan açıklamada Geleneksel hale getirilen Kırım Müftülüğü ile müşterek Kırım’da yiyecek yardım kolisini bu senede Dünya Kırım Derneği tarafından dağıtacak.

Dünya Kırım Derneği Başkanı Mustafa Sarıkamış yaptığı açıklamada "Ramazan birlik, beraberlik, paylaşma günüdür. Biz Vatan Kırımdaki kardeşlerimizle iftar yaparken bu sene Korana virüs hadisesinden dolayı iftar verimeyeceğiz.Kırımdaki Aileleri unutmayalım diye Gıda kolileri hazırlayıp dağıtılmaktadır.

 Bu organizasyona Aziz Milletimiz Yurt içinde ve yurt dışından destek vermektedir. Koli bedeli 150 TL dir. Herkes kendi bütçesine göre bu miktarı arttırabilir.

Dünya koronavirüs sebebiyle zor zamanlardan geçiyor. Kırım’da  kronik hasta, yaşlı ve ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırıyoruz. Bu dönemde en çok zarar gören aile kurumunu ayakta tutmak için elimizden geleni yapıyoruz. Dünya Kırım Tatar Derneği iyilik kervanı her yıl olduğu gibi Kırımın farklı yerlerindeki ihtiyaç sahipleri için hazırlanıyor. Siz de kumanyalarınızı bu iyilik kervanına katabilirsiniz."dedi

Sarıkamaış "Bağışlarınızla Kırıma ulaşacak kumanya paketleri, bir ailenin erzak ihtiyacını karşılayacak şekilde Kırımdaki Qırımtatar esnafımız hazırlandığı Kur’an ayı olan Ramazan, aynı zaman da Müslümanların birbirleriyle yardımlaştığı, paylaştığı, hayırsever insanlarımızın mallarından harcama yaptığı, yâni veren el olarak hem malını hem de gönlünü infak etmek üzere kardeşlerine uzattığı bir mübarek ay olduğunu belirtti"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.