ak

Konya’da bir evin yatak odasında ortaya çıktı, bölge halkı panikte!

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.07.2021 - 12:40, Güncelleme: 12.07.2021 - 12:40
 

Konya’da bir evin yatak odasında ortaya çıktı, bölge halkı panikte!

Konya’nın Beyşehir ilçesindeki bir evde halk arasında “et yiyen örümcek” olarak bilinen Sarıkız Örümceği görüldü. Hem ev halkı hem de mahalleli büyük korku yaşıyor.

Beyşehir ilçesi Avşar Mahallesi TOKİ konutlarında yaşayan Mehmet Hozar, gece saatlerinde uyandığında yatak odasında bir Sarıkız Örümceği olduğunu fark etti. Kısa süreli panik yaşadıktan sonra örümceği kimseye zarar vermeden öldürmeyi başardığını söyleyen Mehmet Hozar, daha sonra kaldığı evi ilaçlattı. “HALA ŞOK İÇİNDEYİM” Hozar, fotoğrafını çektiği örümceği ilacı satın aldığı işyeri sahibinin de gördüğünde şaşkına döndüğünü belirterek, “Çok tehlikeli olduğunu medyadan okuduğumuz Sarıkız Örümceğinin evime kadar girmesinin hala şoku içerisindeyim. Bölge halkı olarak korku yaşıyoruz.” diye konuştu. ET YİYEN ÖRÜMCEK OLARAK BİLİNİYOR Sarıkız örümceğinin, ağzından salgıladığı enzimlerle insanları zehirlemediği, ancak ısırdığı yeri çürüttüğü biliniyor. Etle beslenen bir etçil olan örümceğin yaklaşık bir metre yukarı zıplayarak veya ısıya duyarlı hareket ettiği, diğer örümceklerin insanlardan kaçarken, bu türün ısırmak için insanların üzerine gelebildiği biliniyor.
Konya’nın Beyşehir ilçesindeki bir evde halk arasında “et yiyen örümcek” olarak bilinen Sarıkız Örümceği görüldü. Hem ev halkı hem de mahalleli büyük korku yaşıyor.

Beyşehir ilçesi Avşar Mahallesi TOKİ konutlarında yaşayan Mehmet Hozar, gece saatlerinde uyandığında yatak odasında bir Sarıkız Örümceği olduğunu fark etti. Kısa süreli panik yaşadıktan sonra örümceği kimseye zarar vermeden öldürmeyi başardığını söyleyen Mehmet Hozar, daha sonra kaldığı evi ilaçlattı.

“HALA ŞOK İÇİNDEYİM”

Hozar, fotoğrafını çektiği örümceği ilacı satın aldığı işyeri sahibinin de gördüğünde şaşkına döndüğünü belirterek, “Çok tehlikeli olduğunu medyadan okuduğumuz Sarıkız Örümceğinin evime kadar girmesinin hala şoku içerisindeyim. Bölge halkı olarak korku yaşıyoruz.” diye konuştu.

ET YİYEN ÖRÜMCEK OLARAK BİLİNİYOR

Sarıkız örümceğinin, ağzından salgıladığı enzimlerle insanları zehirlemediği, ancak ısırdığı yeri çürüttüğü biliniyor. Etle beslenen bir etçil olan örümceğin yaklaşık bir metre yukarı zıplayarak veya ısıya duyarlı hareket ettiği, diğer örümceklerin insanlardan kaçarken, bu türün ısırmak için insanların üzerine gelebildiği biliniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.