KORE GAZİSİ ÖZDEMİR DURANOĞLU ANKARA'DA VEFAT ETTİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.02.2015 - 03:50, Güncelleme: 14.02.2015 - 03:50
 

KORE GAZİSİ ÖZDEMİR DURANOĞLU ANKARA'DA VEFAT ETTİ

Halk partisi kurucularından Kuvay-ı Milliyeci İstiklal Savaşı Gazisi Raşit Duranoğlu?nun oğlu Özdemir Duranoğlu vefat etti.

1924 yılında Seydişehir’de doğan Özdemir Duranoğlu ünlü ressam Gönül Duranoğlu ile evliydi. Ankara’da vefat eden Özdemir Duranoğlu’nun cenazesi 15.02.2015(yarın) pazar günü Ankara Kocatepe cami’nde öğle namazına mütakip kılınarak karşıyaka mezarlığına defnedilecek. 91 yaşında vefat eden Özdemir Duranoğlu, lise ikinci sınıfa kadar Konya Lisesinde öğrenim görmüş.Daha sonra Kuleli ve harbiye ye gitmiş.Mezun olduktan sonra İstanbul’da görev almış.Görevi sırasında Hukuk Fakültesi’ni okumuş.1948 yılında Şark görevine giden Özdemir Duranoğlu 3 yıl doğuda görev yapmış.1951 yılında Bolu’ya tayini çıkan Duranoğlu, 1952 yılında Kore savaşına katılmış ve sağ kolundan yaralanmış. 
Halk partisi kurucularından Kuvay-ı Milliyeci İstiklal Savaşı Gazisi Raşit Duranoğlu?nun oğlu Özdemir Duranoğlu vefat etti.

1924 yılında Seydişehir’de doğan Özdemir Duranoğlu ünlü ressam Gönül Duranoğlu ile evliydi.

Ankara’da vefat eden Özdemir Duranoğlu’nun cenazesi 15.02.2015(yarın) pazar günü Ankara Kocatepe cami’nde öğle namazına mütakip kılınarak karşıyaka mezarlığına defnedilecek.

91 yaşında vefat eden Özdemir Duranoğlu, lise ikinci sınıfa kadar Konya Lisesinde öğrenim görmüş.Daha sonra Kuleli ve harbiye ye gitmiş.Mezun olduktan sonra İstanbul’da görev almış.Görevi sırasında Hukuk Fakültesi’ni okumuş.1948 yılında Şark görevine giden Özdemir Duranoğlu 3 yıl doğuda görev yapmış.1951 yılında Bolu’ya tayini çıkan Duranoğlu, 1952 yılında Kore savaşına katılmış ve sağ kolundan yaralanmış. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.