KORKMAZ: “ÇİFTÇİMİZ ZOR BİR YIL GEÇİRDİ”

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.09.2021 - 03:30, Güncelleme: 16.09.2021 - 03:30
 

KORKMAZ: “ÇİFTÇİMİZ ZOR BİR YIL GEÇİRDİ”

Beyşehir gölündeki su seviyesinin son 60 yılın en düşük seviyeye gelmesi ve Suğla Su Toplama Barajının da yapıldığı yıldan beri en düşük su seviyesine düşmesiyle çiftçimiz bu yıl sıkıntılı bir dönem geçirdi.

Ülkemizde görülen yeraltı sularının azalması ve kuraklık ilçemizde olumsuz etki yarattı. Yetkililer tarafından kuraklık nedeniyle buğday ve arpa verimlerinde %70 e varan düşüşler görüldüğü bildirildi. Önümüzdeki kış, kar yağışı ve beklenen yağmurların gelmemesi halinde daha da kötü günler yaşanacağını bildiren Seydişehir Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz; “Bu yıl çiftçimiz kuraklık nedeniyle zor bir yıl yaşadı. Beyşehir Gölünde ve Suğla Su Toplama Barajında şimdiye kadar görülmemiş bir azalma yaşandı. Bu durumdan Beyşehir’den beslenen Suğla Ovasıda etkilendi. Son günlerde gelen yağışlar ise çiftçimizi bir nebzede olsa rahatlattı, yüzünü güldürdü.” dedi. Özellikle kıraç kesimlerde buğday ve arpa ekiminde kuraklık nedeniyle %70 lere kadar verim düşüklüğü yaşandığını belirten Ziraat Odası Başkanı Korkmaz; “Çiftçinin iki önemli derdi var. Biri yer altı sularının azalması ve son yıllardaki kuraklık. İkincisi ise aşırı bir şekilde artan girdi fiyatları. Bu yıl öyle böyle atlatıldı. Önümüzdeki yıllarda Seydişehir kendi suyunu temin edemezse ve girdi fiyatlarında bir istikrar yaşanmazsa çiftçi tarım yapamaz hale gelir.” dedi. Haber: Arzu Saylam
Beyşehir gölündeki su seviyesinin son 60 yılın en düşük seviyeye gelmesi ve Suğla Su Toplama Barajının da yapıldığı yıldan beri en düşük su seviyesine düşmesiyle çiftçimiz bu yıl sıkıntılı bir dönem geçirdi.

Ülkemizde görülen yeraltı sularının azalması ve kuraklık ilçemizde olumsuz etki yarattı.

Yetkililer tarafından kuraklık nedeniyle buğday ve arpa verimlerinde %70 e varan düşüşler görüldüğü bildirildi.

Önümüzdeki kış, kar yağışı ve beklenen yağmurların gelmemesi halinde daha da kötü günler yaşanacağını bildiren Seydişehir Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz;

“Bu yıl çiftçimiz kuraklık nedeniyle zor bir yıl yaşadı. Beyşehir Gölünde ve Suğla Su Toplama Barajında şimdiye kadar görülmemiş bir azalma yaşandı. Bu durumdan Beyşehir’den beslenen Suğla Ovasıda etkilendi. Son günlerde gelen yağışlar ise çiftçimizi bir nebzede olsa rahatlattı, yüzünü güldürdü.” dedi.

Özellikle kıraç kesimlerde buğday ve arpa ekiminde kuraklık nedeniyle %70 lere kadar verim düşüklüğü yaşandığını belirten Ziraat Odası Başkanı Korkmaz; “Çiftçinin iki önemli derdi var. Biri yer altı sularının azalması ve son yıllardaki kuraklık. İkincisi ise aşırı bir şekilde artan girdi fiyatları. Bu yıl öyle böyle atlatıldı. Önümüzdeki yıllarda Seydişehir kendi suyunu temin edemezse ve girdi fiyatlarında bir istikrar yaşanmazsa çiftçi tarım yapamaz hale gelir.” dedi.

Haber: Arzu Saylam

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.