Kurban telaşı başladı

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.07.2021 - 04:12, Güncelleme: 05.07.2021 - 04:12
 

Kurban telaşı başladı

15 gün kalan kurban bayramı için kurbanlık telaşı başladı.

  Geçen yıl canlı büyükbaş hayvan  kilosu 20 tl civarında iken canlı hayvan  fiyatının  bu yıl 30 tl civarında olduğu öğrenildi. Küçükbaş kurbanlık fiyatının 1500 tl başlayım 3000 tl kadar olduğu öğrenildi. Seydişehir’de Kurban fiyatlarının belirleyicisi olan Sey et Entegre tesisleri ise pandemi dolayısıyla vatandaşların kurbanlık temininde farklı bir sisteme geçerek kişi başı  2000 -2500 ,3000-3500 tl olmak üzere yedi kişi birleştirerek kurbanlıklarını kesip paketleyip vatandaşlara ulaştıracaklarını belirttiler. Sey Et yetkililerinden alınan bilgiye göre geçen yıla göre et fiyatlarındaki artışın kurbanlıklara yansıdığını belirterek “bu yıl vatandaşlara kolaylık sağlamak için 7 kişiyi birleştirerek her bütçeye göre seçenek sunuyoruz. Hijyenik ortamlarda İslami uygun olarak kurbanlıklarını keserek paketleyip adreslerine teslim ediyoruz. Pandemi dolayısıyla bu yıl böyle bir uygulamaya geçtik dediler”
15 gün kalan kurban bayramı için kurbanlık telaşı başladı.

 

Geçen yıl canlı büyükbaş hayvan  kilosu 20 tl civarında iken canlı hayvan  fiyatının  bu yıl 30 tl civarında olduğu öğrenildi. Küçükbaş kurbanlık fiyatının 1500 tl başlayım 3000 tl kadar olduğu öğrenildi.

Seydişehir’de Kurban fiyatlarının belirleyicisi olan Sey et Entegre tesisleri ise pandemi dolayısıyla vatandaşların kurbanlık temininde farklı bir sisteme geçerek kişi başı  2000 -2500 ,3000-3500 tl olmak üzere yedi kişi birleştirerek kurbanlıklarını kesip paketleyip vatandaşlara ulaştıracaklarını belirttiler.

Sey Et yetkililerinden alınan bilgiye göre geçen yıla göre et fiyatlarındaki artışın kurbanlıklara yansıdığını belirterek “bu yıl vatandaşlara kolaylık sağlamak için 7 kişiyi birleştirerek her bütçeye göre seçenek sunuyoruz. Hijyenik ortamlarda İslami uygun olarak kurbanlıklarını keserek paketleyip adreslerine teslim ediyoruz. Pandemi dolayısıyla bu yıl böyle bir uygulamaya geçtik dediler”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.