LEMAN KADİR PARILTI ANADOLU LİSESİ'NDEN SEKTÖRLERE ZİYARET

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.03.2018 - 12:29, Güncelleme: 15.03.2018 - 12:29
 

LEMAN KADİR PARILTI ANADOLU LİSESİ'NDEN SEKTÖRLERE ZİYARET

Leman Kadir Parıltı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Sektörlerle işbirliğinin artırılması kapsamında ziyaretler yapıyor.

Leman Kadir Parıltı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencilerinin İşletmelerde Beceri Eğitimi ve Sektörle İşbirliği çerçevesinde Akkanat Holding Bünyesindeki Beybo Aş. Tekstil fabrikasına, Kral Unlu Mamullerine ve Saray Lokantasına ziyaretler düzenlendi.  Okul Müdür Yardımcısı Rukiye Şahin başkanlığında, Okul Müdür yardımcısı Ali Tunçoğlu ve Okul Rehber Öğretmeni Emsal İnce ile birlikte ziyaretlerde bulunmuştur. Okul Müdür Yardımcısı Rukiye Şahin Seydişehir’de mesleki ve teknik eğitimin lokomotifi olan okulumuzun, öğrencilerimize kazandırılan bilgi, beceri ve donanımlarının sanayinin ihtiyaçlarına cevap verebilmesi, arzu edilen eğitimli iş gücünün yetiştirilmesi ve Sektörlerle işbirliğinin artırılması kapsamında ziyaretler yaptıklarını söyledi.  Meslek liselerinin diğer liseler göre en önemli farklarından biri de öğrencilerin 11. ve 12. sınıflarda staj yapmalarıdır. Meslek liselerindeki bu farklılık meslek liselerinin en önemli özelliklerinden biridir. Meslek bölümü öğrencileri son sınıflara geldiklerinde okudukları alan ile ilgili olarak piyasa ortamında haftanın belli günleri, belirli saatlerde çalışmaktadırlar. Öğrenciler hem okula gelerek bölüm derslerini görmekte hem de staja giderek alanlarıyla ilgili çalışmalar yapmaktadırlar Meslek lisesi öğrencileri için staj yapmak son derece faydalı bir öğretimdir. Öğrenciler daha lisedeyken iş koşullarını görmekte, iş hayatına hazırlanmakta ve en önemlisi öğrendikleri bilgileri iş ortamında uygulayarak becerilerini daha fazla geliştirmektedirler. Staja giden öğrenciler iş hayatına diğer yaşıtlarındaki arkadaşlarından bir adım önde başlamaktadırlar. Meslek bölümü öğrencileri hem okula giderek eğitimine devam etmektedir hem de çalışarak kendilerine maddi bir destek sağlamaktadırlar. Meslek bölümü öğrencileri gördükleri eğitimleri mutlaka uygulamak zorundadırlar. Çünkü bu eğitimler uygulamaya dayandığı için uygulanmadan öğrenilmesi mümkün olmamaktadır. Bu nedenlerle staj yapmanın yani beceri eğitiminin önemi son derece önemlidir ve mutlaka uygulanması gereklidir.  
Leman Kadir Parıltı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Sektörlerle işbirliğinin artırılması kapsamında ziyaretler yapıyor.

Leman Kadir Parıltı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencilerinin İşletmelerde Beceri Eğitimi ve Sektörle İşbirliği çerçevesinde Akkanat Holding Bünyesindeki Beybo Aş. Tekstil fabrikasına, Kral Unlu Mamullerine ve Saray Lokantasına ziyaretler düzenlendi. 

Okul Müdür Yardımcısı Rukiye Şahin başkanlığında, Okul Müdür yardımcısı Ali Tunçoğlu ve Okul Rehber Öğretmeni Emsal İnce ile birlikte ziyaretlerde bulunmuştur. Okul Müdür Yardımcısı Rukiye Şahin Seydişehir’de mesleki ve teknik eğitimin lokomotifi olan okulumuzun, öğrencilerimize kazandırılan bilgi, beceri ve donanımlarının sanayinin ihtiyaçlarına cevap verebilmesi, arzu edilen eğitimli iş gücünün yetiştirilmesi ve Sektörlerle işbirliğinin artırılması kapsamında ziyaretler yaptıklarını söyledi. 

Meslek liselerinin diğer liseler göre en önemli farklarından biri de öğrencilerin 11. ve 12. sınıflarda staj yapmalarıdır. Meslek liselerindeki bu farklılık meslek liselerinin en önemli özelliklerinden biridir. Meslek bölümü öğrencileri son sınıflara geldiklerinde okudukları alan ile ilgili olarak piyasa ortamında haftanın belli günleri, belirli saatlerde çalışmaktadırlar. Öğrenciler hem okula gelerek bölüm derslerini görmekte hem de staja giderek alanlarıyla ilgili çalışmalar yapmaktadırlar

Meslek lisesi öğrencileri için staj yapmak son derece faydalı bir öğretimdir. Öğrenciler daha lisedeyken iş koşullarını görmekte, iş hayatına hazırlanmakta ve en önemlisi öğrendikleri bilgileri iş ortamında uygulayarak becerilerini daha fazla geliştirmektedirler. Staja giden öğrenciler iş hayatına diğer yaşıtlarındaki arkadaşlarından bir adım önde başlamaktadırlar. Meslek bölümü öğrencileri hem okula giderek eğitimine devam etmektedir hem de çalışarak kendilerine maddi bir destek sağlamaktadırlar.

Meslek bölümü öğrencileri gördükleri eğitimleri mutlaka uygulamak zorundadırlar. Çünkü bu eğitimler uygulamaya dayandığı için uygulanmadan öğrenilmesi mümkün olmamaktadır.

Bu nedenlerle staj yapmanın yani beceri eğitiminin önemi son derece önemlidir ve mutlaka uygulanması gereklidir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.