sçim

ÖZGÜVEN SİSTEM KOLEJİNDEN BİRİ İLK DAHA

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.07.2021 - 02:07, Güncelleme: 03.07.2021 - 02:07
 

ÖZGÜVEN SİSTEM KOLEJİNDEN BİRİ İLK DAHA

ÖZGÜVEN SİSTEM KOLEJİNDEN BİRİ İLK DAHA

     İlçemizin önde gelen eğitim kurumlarından Özgüven Sistem Koleji, Seydişehir’de bir ilki gerçekleştirerek okul bünyesinde çocuk-okul psikoloğu birimini oluşturdu.     Konuyla ilgili açıklama yapan okul müdürü Recep Yasin Öz şunları ifade etti:   “ Tüm dünyayı olumsuz yönde etkileyen pandemi sürecinde en büyük zararı görenler çocuklarımız oldu. Gözlemlerimiz ve araştırmalarımız sonucu öğrenciler arasında teknolojiye olan bağımlılığın artması, çocukların akran ilişkilerinin azalması sonucu oluşan iletişim bozuklukları, kaygı düzeylerinin artması vb. sorunların okul içerisinde bir uzman tarafından değerlendirilmesi ve daha hızlı müdahale edilip sorunların büyümeden çözülebilmesi amacıyla bu birimi oluşturduk.    Önceki dönemlerde rehberlik servisi ve ölçme değerlendirme birimi olarak ikiye ayırdığımız bu alana okul psikoloğunu da ekleyerek alanında uzman kişilerin uzman oldukları işi en verimli şekilde yapmalarını hedefliyoruz.”     Kurum içindeki birimleri aşağıdaki şekilde tanıttı:   OKUL PSİKOLOĞU - HASİBE ÖŞEKÇİ *Üst düzey stres ve sınav kaygısı  *Teknoloji bağımlılığı *Ergenlikte sosyal duygusal gelişim  *Kişisel toplumsal travma *Akran zorbalığı *Metropolitan okul olgunluğu testi *Masal terapisi   ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ - SIDIKA KABAK *Ders çalışma programlarının yapılması *Deneme sınav yayınları ve takviminin belirlenmesi *Sınav sonuçlarının analiz edilmesi *Analizler sonucu konu eksiklerinin belirlenip birebir ve grup eğitimlerinin planlanması    REHBERLİK SERVİSİ - MERVE CENGİZ ARIKAN  *Yeni katılan öğrencilerin oryantasyon çalışmaları *Haftalık bülten takibi *Bireysel hedeflerin belirlenmesi * Grup motivasyon çalışmaları  *Kariyer günleri planlanması *Sınavda zaman yönetimi *ZEP ve BEP programlarının takibi
ÖZGÜVEN SİSTEM KOLEJİNDEN BİRİ İLK DAHA

 

   İlçemizin önde gelen eğitim kurumlarından Özgüven Sistem Koleji, Seydişehir’de bir ilki gerçekleştirerek okul bünyesinde çocuk-okul psikoloğu birimini oluşturdu. 

   Konuyla ilgili açıklama yapan okul müdürü Recep Yasin Öz şunları ifade etti:

  “ Tüm dünyayı olumsuz yönde etkileyen pandemi sürecinde en büyük zararı görenler çocuklarımız oldu. Gözlemlerimiz ve araştırmalarımız sonucu öğrenciler arasında teknolojiye olan bağımlılığın artması, çocukların akran ilişkilerinin azalması sonucu oluşan iletişim bozuklukları, kaygı düzeylerinin artması vb. sorunların okul içerisinde bir uzman tarafından değerlendirilmesi ve daha hızlı müdahale edilip sorunların büyümeden çözülebilmesi amacıyla bu birimi oluşturduk.

   Önceki dönemlerde rehberlik servisi ve ölçme değerlendirme birimi olarak ikiye ayırdığımız bu alana okul psikoloğunu da ekleyerek alanında uzman kişilerin uzman oldukları işi en verimli şekilde yapmalarını hedefliyoruz.” 

   Kurum içindeki birimleri aşağıdaki şekilde tanıttı:

 

OKUL PSİKOLOĞU - HASİBE ÖŞEKÇİ

*Üst düzey stres ve sınav kaygısı 

*Teknoloji bağımlılığı

*Ergenlikte sosyal duygusal gelişim 

*Kişisel toplumsal travma

*Akran zorbalığı

*Metropolitan okul olgunluğu testi

*Masal terapisi

 

ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ - SIDIKA KABAK

*Ders çalışma programlarının yapılması

*Deneme sınav yayınları ve takviminin belirlenmesi

*Sınav sonuçlarının analiz edilmesi

*Analizler sonucu konu eksiklerinin belirlenip birebir ve grup eğitimlerinin planlanması 

 

REHBERLİK SERVİSİ - MERVE CENGİZ ARIKAN 

*Yeni katılan öğrencilerin oryantasyon çalışmaları

*Haftalık bülten takibi

*Bireysel hedeflerin belirlenmesi

* Grup motivasyon çalışmaları 

*Kariyer günleri planlanması

*Sınavda zaman yönetimi

*ZEP ve BEP programlarının takibi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.