“SAĞLIKLI GEÇNLİK, SAĞLIKLI GELECEK” SEMİNERİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.03.2018 - 02:47, Güncelleme: 29.03.2018 - 02:47
 

“SAĞLIKLI GEÇNLİK, SAĞLIKLI GELECEK” SEMİNERİ

Öğrencilere verilen “Sağlıklı Gençlik, Sağlıklı Gelecek” seminerinde teknoloji bağımlılığı ve zararlı alışkanlıklar konusunda bilgi verildi.

Belediye Düğün Salonu’nda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Yeşiltaş ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim görevlileri; Yrd. Doç. Dr. Lütfi Saltuk Demir, Dr. Elif Nur Yıldırım ile Uzm. Dr. Muammer Kunt konuşmacı olarak katıldığı seminerde İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar’da bulundu. Okul öğrencilerinin yer aldığı seminerde konuşmacılar,  tütünün zararlarından bahsederek: “Bir yıl boyunca sigara içmediğiniz zaman iyi bir cep telefonu alırsınız. 20 yıl sigara içmezseniz lüks bir araba alırsınız. Tütüne verdiğiniz paraya kitap, bilgisayar gibi kendinize yararlı başka şeylerde alabilirsiniz” diyerek sigaraya verilen paranın boşa gittiğini hatırlattılar.   Tütünün sağlığa da son derece zararlı olduğu belirtilen seminerde, nargilenin ve elektronik sigaranın da normal sigara kadar zararlı olduğuna vurgu yapılarak: “Bir sefer nargile içen, 10 paket sigara içmiş gibi oluyor. Elektronik sigara da çok masum değil.  Dünya Tütün Çevre Sözleşmesi’ne imza koymuş bir ülkeyiz. Dumansız hava hepimizin hakkıdır. Bu nedenle kapalı yerlerde tütün ve nargile ile ilgili şikâyetlerinizi 184 veya 155 numaralarını çevirerek bildirebilirsiniz” ifadeleri kullanıldı. Konuşmacılar ayrıca gelişmiş ülkelerde sigara içenlerin azaldığını, az gelişmiş ve gelişmemiş ülkelerde ise tütün reklam ve tanıtımının artmakta olduğuna işaret ederek tütün konusunda ki çarpıklığı gözler önüne serdiler.
Öğrencilere verilen “Sağlıklı Gençlik, Sağlıklı Gelecek” seminerinde teknoloji bağımlılığı ve zararlı alışkanlıklar konusunda bilgi verildi.

Belediye Düğün Salonu’nda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Yeşiltaş ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim görevlileri; Yrd. Doç. Dr. Lütfi Saltuk Demir, Dr. Elif Nur Yıldırım ile Uzm. Dr. Muammer Kunt konuşmacı olarak katıldığı seminerde İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar’da bulundu.

Okul öğrencilerinin yer aldığı seminerde konuşmacılar,  tütünün zararlarından bahsederek: “Bir yıl boyunca sigara içmediğiniz zaman iyi bir cep telefonu alırsınız. 20 yıl sigara içmezseniz lüks bir araba alırsınız. Tütüne verdiğiniz paraya kitap, bilgisayar gibi kendinize yararlı başka şeylerde alabilirsiniz” diyerek sigaraya verilen paranın boşa gittiğini hatırlattılar.

 

Tütünün sağlığa da son derece zararlı olduğu belirtilen seminerde, nargilenin ve elektronik sigaranın da normal sigara kadar zararlı olduğuna vurgu yapılarak: “Bir sefer nargile içen, 10 paket sigara içmiş gibi oluyor. Elektronik sigara da çok masum değil.  Dünya Tütün Çevre Sözleşmesi’ne imza koymuş bir ülkeyiz. Dumansız hava hepimizin hakkıdır. Bu nedenle kapalı yerlerde tütün ve nargile ile ilgili şikâyetlerinizi 184 veya 155 numaralarını çevirerek bildirebilirsiniz” ifadeleri kullanıldı.

Konuşmacılar ayrıca gelişmiş ülkelerde sigara içenlerin azaldığını, az gelişmiş ve gelişmemiş ülkelerde ise tütün reklam ve tanıtımının artmakta olduğuna işaret ederek tütün konusunda ki çarpıklığı gözler önüne serdiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.