SATRANÇ TURNUVASINDA DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.03.2018 - 12:09, Güncelleme: 12.03.2018 - 12:09
 

SATRANÇ TURNUVASINDA DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

İstiklal Marşının kabulünün 97. Yıldönümü münasebetiyle “Seydişehir Kaymakamlığı İstiklal Satranç Turnuvası” düzenlendi.

Ilıca Teknik ve Anadolu Lisesi Spor Salonunda ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere üç kategoride gerçekleşen turnuvada ilk üç dereceye girenlere altın, gümüş ve bronz madalya verilirken ayrıca birincilere yarım, ikincilere çeyrek ve üçüncülere gram altın hediye edildi. 210 öğrenciyle 2 gün süren turnuvaya ilginin yüksek olduğunu belirten Kaymakam Aydın Erdoğan, Satranç oyunu sürekli düşünmeyi sağlayan, aynı zamanda oyuncunun kişiliğini ve karakterini olumlu yönde etkileyen çok yönlü bir faaliyet olduğunu söyledi. Görsel zekânın gelişmesine katkı sağladığını kaydeden Erdoğan: "Amacımız öğrenciler arası kaynaşmayı sağlamak, satranç oyunuyla, düşünme ve karara verme niteliklerini pekiştirmektir. Öğrencilerimize hayatlarındaki engelleri bir satranç tahtasındaki gibi düşünerek onlara yardımcı olmasını sağlamaktır" dedi.  Kaymakam Erdoğan maddi katkı ve desteklerinden dolayı turnuvanın sponsoru Eti Alüminyum A.Ş. başta olmak üzere turnuvayı organize eden hakemlere, okul idarecilerine ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar' a teşekkür etti.
İstiklal Marşının kabulünün 97. Yıldönümü münasebetiyle “Seydişehir Kaymakamlığı İstiklal Satranç Turnuvası” düzenlendi.

Ilıca Teknik ve Anadolu Lisesi Spor Salonunda ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere üç kategoride gerçekleşen turnuvada ilk üç dereceye girenlere altın, gümüş ve bronz madalya verilirken ayrıca birincilere yarım, ikincilere çeyrek ve üçüncülere gram altın hediye edildi.

210 öğrenciyle 2 gün süren turnuvaya ilginin yüksek olduğunu belirten Kaymakam Aydın Erdoğan, Satranç oyunu sürekli düşünmeyi sağlayan, aynı zamanda oyuncunun kişiliğini ve karakterini olumlu yönde etkileyen çok yönlü bir faaliyet olduğunu söyledi.

Görsel zekânın gelişmesine katkı sağladığını kaydeden Erdoğan: "Amacımız öğrenciler arası kaynaşmayı sağlamak, satranç oyunuyla, düşünme ve karara verme niteliklerini pekiştirmektir. Öğrencilerimize hayatlarındaki engelleri bir satranç tahtasındaki gibi düşünerek onlara yardımcı olmasını sağlamaktır" dedi. 

Kaymakam Erdoğan maddi katkı ve desteklerinden dolayı turnuvanın sponsoru Eti Alüminyum A.Ş. başta olmak üzere turnuvayı organize eden hakemlere, okul idarecilerine ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar' a teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.