ak

Seydişehir başka bir şehir oluyor..!

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.04.2021 - 05:21, Güncelleme: 11.04.2021 - 05:21
 

Seydişehir başka bir şehir oluyor..!

ALİ SAYLAM KÖŞE YAZISI

  Halkımız, çevre yolu üzerine Seydişehir ürünlerinin satış yerleri yapılmasını çok duydu. Hatta bu konuda bütün ümidini kesmişti. Çünkü 10 yıldan fazladır Belediye Başkan adayları seçim vaatlerinde bu konuyu önceliğine alıyorlar ama bir türlü gerçekleşmiyordu. Bu hayal geçtiğimiz günlerde atılan somut adımla gerçekleşme yoluna girdi. Antalya çevre yolunda fırın ve butik dükkânların temeli atıldı. Törende Belediye Başkanı Mehmet Tutal fırın hariç, tahin imalatı, leblebi ve diğer yerel ürünlerimizin satışı için dükkânların yap-işlet-devret modeli ile inşaatın kısa sürede bitirileceğini söyledi. Seyit Harun Projesi ikinci etabının yakında başlayacağını ,Arasta çarşısının kalan kısmının ise çalışmalarının başlatıldığını söyledi. Başkan konuşmasında termalin turizme açıldığını, inanç turizmi noktasında Arasta çarşısı ve Seyit Harun Meydan projesinin ilk etaplarının tamamlandığını belirterek ;birde çevre yoluna Arkeoloji Müzesi yapılacağının müjdesini verdi. Şu pandemi azalır da bizlerde bahar sevinci, bayram sevinci ile termalde yüzmeye gider, Seyit Harun Meydanında eşle dostla koyu sohbetler yaparız. Güze doğru da çevre yolunda misafirlerimizi leblebimizle karşılar, sıcak tahinimizden de ikram eder fırından da yeni çıkmış taze ekmek ile uğurlarız. Tabi Mevlana ile aynı misyona sahip zamanın kutbu Seyit Harun Veli’yi ve zamanın Nakşibendi şeyhlerinden Hacı Abdullah Efendiyide gelen ziyaretçilerin ruhani hoşnutluğu ile artık Seydişehir başka bir Seydişehir olacak. Bu güzel gelişmelerin içini doldurmak bizlerin basiretine ve marifetine bağlı.    
ALİ SAYLAM KÖŞE YAZISI

 

Halkımız, çevre yolu üzerine Seydişehir ürünlerinin satış yerleri yapılmasını çok duydu.

Hatta bu konuda bütün ümidini kesmişti.

Çünkü 10 yıldan fazladır Belediye Başkan adayları seçim vaatlerinde bu konuyu önceliğine alıyorlar ama bir türlü gerçekleşmiyordu.

Bu hayal geçtiğimiz günlerde atılan somut adımla gerçekleşme yoluna girdi.

Antalya çevre yolunda fırın ve butik dükkânların temeli atıldı.

Törende Belediye Başkanı Mehmet Tutal fırın hariç, tahin imalatı, leblebi ve diğer yerel ürünlerimizin satışı için dükkânların yap-işlet-devret modeli ile inşaatın kısa sürede bitirileceğini söyledi. Seyit Harun Projesi ikinci etabının yakında başlayacağını ,Arasta çarşısının kalan kısmının ise çalışmalarının başlatıldığını söyledi.

Başkan konuşmasında termalin turizme açıldığını, inanç turizmi noktasında Arasta çarşısı ve Seyit Harun Meydan projesinin ilk etaplarının tamamlandığını belirterek ;birde çevre yoluna Arkeoloji Müzesi yapılacağının müjdesini verdi.

Şu pandemi azalır da bizlerde bahar sevinci, bayram sevinci ile termalde yüzmeye gider, Seyit Harun Meydanında eşle dostla koyu sohbetler yaparız.

Güze doğru da çevre yolunda misafirlerimizi leblebimizle karşılar, sıcak tahinimizden de ikram eder fırından da yeni çıkmış taze ekmek ile uğurlarız.

Tabi Mevlana ile aynı misyona sahip zamanın kutbu Seyit Harun Veli’yi ve zamanın Nakşibendi şeyhlerinden Hacı Abdullah Efendiyide gelen ziyaretçilerin ruhani hoşnutluğu ile artık Seydişehir başka bir Seydişehir olacak.

Bu güzel gelişmelerin içini doldurmak bizlerin basiretine ve marifetine bağlı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.