Seydişehir lavanta bahçesi ile eko turizme hazır(VİDEOLU ÖZEL HABER)

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.07.2021 - 10:14, Güncelleme: 01.07.2021 - 10:14
 

Seydişehir lavanta bahçesi ile eko turizme hazır(VİDEOLU ÖZEL HABER)

Antalya’nın sıcağından memleketine kaçmak isterken kendini mis kokulu lavantalar içinde buldu.

  Konya’nın Seydişehir ilçesi doğumlu olan Antalya Kepez’de yaşayan Kadir Şen memuriyetten emekli olduktan sonra 2015 yılında fizibilite çalışmasını yaptırdığı 5000 metre kare alana lavanta bahçesi kurdu. 61 yaşındaki 2 çocuk babası Kadir Şen’nin 6 yıl önce kurduğu lavanta bahçesine çok sayıda yerli turist geliyor. Ücretsiz gezilebilen lavanta bahçesine gelen turistler burada gök yüzünün maviliği, yeryüzünün mor renkli  mis gibi kokan lavanta çiçekleri arasında  huzur bulduklarını dile getiriyorlar.   Lavanta Bahçesini nasıl kurduğunu ve nasıl bu hale geldiğini anlatan Kadir Şen”2015 yılında yaptığımız ön çalışma  fizibilite neticesinde lavantanın bölgeye uygun olduğunu gördük ve bu lavantaları buraya ektim .Netice itibariyle lavantalar bu hale geldikten sonra bunun bir eko turizm halinde değerlendirile bileceğini öğrendik. “de Şen “tarım yapmak için yola çıktık .Eko turizme yöneldik.” Nasıl eko turizme başladıklarını anlatan Kadir Şen “Biz normalde bunun tarımını yapmayı düşünürken turlar gelmeye başladı. Konya’dan ,İzmir’den, Balıkesir’den ve civar illerden eko turizm kapsamında burayı ziyaret etmeye başladılar. Lavanta bahçesinin kendisine ekonomik katkısının ne olduğunu sorduğumuz Kadir Şen “Arıcılık yapıyorum arı kovanlarım var ekonomik anlamda arıcılık yaparak lavantayı değerlendiriyorum. Antalya ve İstanbul’a lavantaları buket şeklinde kuru bir halde yolluyorum bir bölümünü de tomurcuk çiçek halinde elekten geçirip değerlendiriyoruz. Yine bir bölümünü de kendim burada dispilite ünitesi yaptım o dispilite ünitesinde yağını ve suyunu çıkarıyoruz. Eko turizm kapsamında da ilerleyen günlerde daha da gelişeceğini tahmin ediyorum. Bu bahçeyi kurduğum için mutluyum. Memleketimiz içinde ilerleyen günlerde ekonomik anlamda bir katkı sağlayacağını düşünüyorum.” Burası Kuyucağı aratmıyor Seydişehir’de bayanları tur olarak gezdiren Melek Erdoğan “Mardin’e ve Isparta Kuyucağa tur götürüp lavanta bahçelerini gezdiriyordum. Burada bu güzelliği keşif ettim. Kadir Bey çok harika bir bahçe yapmış. Çok emek vermiş .Elimden geldiği kadar herkesi buraya getiriyorum. Herkesin buraya gelip görmesini tavsiye ederim.”dedi   BURAK SAYLAM
Antalya’nın sıcağından memleketine kaçmak isterken kendini mis kokulu lavantalar içinde buldu.

 

Konya’nın Seydişehir ilçesi doğumlu olan Antalya Kepez’de yaşayan Kadir Şen memuriyetten emekli olduktan sonra 2015 yılında fizibilite çalışmasını yaptırdığı 5000 metre kare alana lavanta bahçesi kurdu.

61 yaşındaki 2 çocuk babası Kadir Şen’nin 6 yıl önce kurduğu lavanta bahçesine çok sayıda yerli turist geliyor.

Ücretsiz gezilebilen lavanta bahçesine gelen turistler burada gök yüzünün maviliği, yeryüzünün mor renkli  mis gibi kokan lavanta çiçekleri arasında  huzur bulduklarını dile getiriyorlar.

 

Lavanta Bahçesini nasıl kurduğunu ve nasıl bu hale geldiğini anlatan Kadir Şen”2015 yılında yaptığımız ön çalışma  fizibilite neticesinde lavantanın bölgeye uygun olduğunu gördük ve bu lavantaları buraya ektim .Netice itibariyle lavantalar bu hale geldikten sonra bunun bir eko turizm halinde değerlendirile bileceğini öğrendik. “de

Şen “tarım yapmak için yola çıktık .Eko turizme yöneldik.”

Nasıl eko turizme başladıklarını anlatan Kadir Şen “Biz normalde bunun tarımını yapmayı düşünürken turlar gelmeye başladı. Konya’dan ,İzmir’den, Balıkesir’den ve civar illerden eko turizm kapsamında burayı ziyaret etmeye başladılar.

Lavanta bahçesinin kendisine ekonomik katkısının ne olduğunu sorduğumuz Kadir Şen

“Arıcılık yapıyorum arı kovanlarım var ekonomik anlamda arıcılık yaparak lavantayı değerlendiriyorum. Antalya ve İstanbul’a lavantaları buket şeklinde kuru bir halde yolluyorum bir bölümünü de tomurcuk çiçek halinde elekten geçirip değerlendiriyoruz. Yine bir bölümünü de kendim burada dispilite ünitesi yaptım o dispilite ünitesinde yağını ve suyunu çıkarıyoruz. Eko turizm kapsamında da ilerleyen günlerde daha da gelişeceğini tahmin ediyorum. Bu bahçeyi kurduğum için mutluyum. Memleketimiz içinde ilerleyen günlerde ekonomik anlamda bir katkı sağlayacağını düşünüyorum.”

Burası Kuyucağı aratmıyor

Seydişehir’de bayanları tur olarak gezdiren Melek Erdoğan “Mardin’e ve Isparta Kuyucağa tur götürüp lavanta bahçelerini gezdiriyordum. Burada bu güzelliği keşif ettim. Kadir Bey çok harika bir bahçe yapmış. Çok emek vermiş .Elimden geldiği kadar herkesi buraya getiriyorum. Herkesin buraya gelip görmesini tavsiye ederim.”dedi

 

BURAK SAYLAM

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.