Seydişehir'de ağaç dede iş başında (ÖZEL VİDEOLU HABER)

Yaşam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.04.2021 - 04:33, Güncelleme: 28.04.2021 - 04:33
 

Seydişehir'de ağaç dede iş başında (ÖZEL VİDEOLU HABER)

Konya’nın Seydişehir ilçesinde ağaç dede olarak bilinen 82 yaşındaki  Adil Bilen  şimdide Konya -Antalya çevre yolunu ağaçlandırmaya başladı

  Daha önce eski devlet hastanesi , kızılcalar mezarlığı  ,yeni devlet hastanesi bahçesine toplam 2000 e yakın ağaç diken Adil Bilen doğum yeri olan karaca ören mahallesindeki meralara da badem ,sedir ,katran ağaçları dikerek ağaçlandırmıştı. Seydişehir İlçe fidanlığından kendi parası ile aldığı 70 tane katran ağacını Konya Antalya çevre yolu İncesu üst geçidi ayaklarına diken, hayvanlar yemesin diye muhafazasını da yapan ağaç dede  Adil Bilen “bundan önce hastane çevrelerime, mezarlıklara ,kendi köyümüz çevrelerindeki meralara 2000 e yakın badem ,sedir ve katran ağaçları diktim son olarakta burası şehir girişi olduğu için ağaçlandırarak güzelleştirmek istedim. Ben bu işi Allah rızası için yapıyorum .Ömrüm olduğu sürece ve sıhhatim el verdiği sürece ağaç dikimine devam edeceğim dedi.
Konya’nın Seydişehir ilçesinde ağaç dede olarak bilinen 82 yaşındaki  Adil Bilen  şimdide Konya -Antalya çevre yolunu ağaçlandırmaya başladı

 

Daha önce eski devlet hastanesi , kızılcalar mezarlığı  ,yeni devlet hastanesi bahçesine toplam 2000 e yakın ağaç diken Adil Bilen doğum yeri olan karaca ören mahallesindeki meralara da badem ,sedir ,katran ağaçları dikerek ağaçlandırmıştı.

Seydişehir İlçe fidanlığından kendi parası ile aldığı 70 tane katran ağacını Konya Antalya çevre yolu İncesu üst geçidi ayaklarına diken, hayvanlar yemesin diye muhafazasını da yapan ağaç dede  Adil Bilen “bundan önce hastane çevrelerime, mezarlıklara ,kendi köyümüz çevrelerindeki meralara 2000 e yakın badem ,sedir ve katran ağaçları diktim son olarakta burası şehir girişi olduğu için ağaçlandırarak güzelleştirmek istedim. Ben bu işi Allah rızası için yapıyorum .Ömrüm olduğu sürece ve sıhhatim el verdiği sürece ağaç dikimine devam edeceğim dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.