SEYDİŞEHİRLİLER'İN ÖDÜLLÜ FİLMLERE YOĞUN İLGİSİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.02.2015 - 02:53, Güncelleme: 09.02.2015 - 02:53
 

SEYDİŞEHİRLİLER'İN ÖDÜLLÜ FİLMLERE YOĞUN İLGİSİ

Seydişehir Genç Fikirler Platformu ve Seydişehir Belediyesi?nin ortaklaşa hazırladığı ödüllü filmlerin sahnelendiği program Seydişehir Şaban Cengiz Kültür Merkezinde gösterime sunuldu.

Seydişehir Genç Fikirler Platformu ve Seydişehir Belediyesi’nin ortaklaşa hazırladığı ödüllü filmlerin sahnelendiği program Seydişehir Şaban Cengiz Kültür Merkezinde gösterime sunuldu. Yönetmen ve konuk oyuncuların katıldığı programa Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer ve yönetimi, protokol üyeleri  ve vatandaşlar katıldı. 380 kişilik Şaban Cengiz Kültür Merkezi çok amaçlı konferans salonunda “Roya”, “Suret”, “O2( oksijen )”, “Baba”, “Benden Önce”, “Anadolu’ya Geldik” kısa filmlerinin sahnelendiği program büyük beğeni aldı. Sadece fiziksel ve ekonomik çalışmalar olmadığını, insanların ihtiyaçlarının farklı olduğunu,  kültürel ve sosyal programlarında birerihtiyaç olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Seydişehir, Konya’nın gözde ilçelerinden biri. Sadece coğrafi yapısıyla değil, kültürel ve eğitim yapısıyla da önde olan ilçelerden birisidir. Dolayısıyla kültürüne de katkı da bulunalım istedik. Gelen misafirlerimiz hem ülke çapında hem de dünya çapında ödül almış yönetmenler ve filmleri. Hem onların tanıtımı olsun, hem ilçemizin ülke içerisinde veya dünya gezegeni içerisinde tanıtımı olsun düşüncesiyle böyle bir programı tertipledik.” dedi. Tutal, sosyal ve kültürel faaliyetlerin Seydişehir’de devam edeceğini ifade ederek konuk yönetmen ve oyunculara doğaya katkıda bulunmaları için çam fidanı hediye etti. Seydişehir Genç Fikirler Platformu ve Seydişehir Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan Dünyanın en başarılı kısa filmleri ve yönetmenlerinin konuk olduğu gecede, ‘’Ali Kundilli’’ Filminin başrol oyuncularından Başarılı Oyuncu Sami Aksu,  Sevilen Dizi ‘’Kertenkele’’nin Senaristi Savaş Korkmaz, ‘’Oldu Teşekkürler’’ Dizisinin Başarılı Oyuncuları Can Yücel Metin ve Emre Şan’ın yanı sıra Engin Ugan, Cüneyt Karakuş, Soner Sert, Mehmet Emre Gül, Naci Anıl Konya, Alper Akdeniz’de misafir konuklar arasında yer aldı. Kısa film gösterileri ardından yönetmenler ve oyuncular konuklar ile söyleşi yaparak sinema ve sanat konularında değerlendirme yaptılar. 
Seydişehir Genç Fikirler Platformu ve Seydişehir Belediyesi?nin ortaklaşa hazırladığı ödüllü filmlerin sahnelendiği program Seydişehir Şaban Cengiz Kültür Merkezinde gösterime sunuldu.

Seydişehir Genç Fikirler Platformu ve Seydişehir Belediyesi’nin ortaklaşa hazırladığı ödüllü filmlerin sahnelendiği program Seydişehir Şaban Cengiz Kültür Merkezinde gösterime sunuldu.

Yönetmen ve konuk oyuncuların katıldığı programa Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer ve yönetimi, protokol üyeleri  ve vatandaşlar katıldı.

380 kişilik Şaban Cengiz Kültür Merkezi çok amaçlı konferans salonunda “Roya”, “Suret”, “O2( oksijen )”, “Baba”, “Benden Önce”, “Anadolu’ya Geldik” kısa filmlerinin sahnelendiği program büyük beğeni aldı.

Sadece fiziksel ve ekonomik çalışmalar olmadığını, insanların ihtiyaçlarının farklı olduğunu,  kültürel ve sosyal programlarında birerihtiyaç olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Seydişehir, Konya’nın gözde ilçelerinden biri. Sadece coğrafi yapısıyla değil, kültürel ve eğitim yapısıyla da önde olan ilçelerden birisidir. Dolayısıyla kültürüne de katkı da bulunalım istedik. Gelen misafirlerimiz hem ülke çapında hem de dünya çapında ödül almış yönetmenler ve filmleri. Hem onların tanıtımı olsun, hem ilçemizin ülke içerisinde veya dünya gezegeni içerisinde tanıtımı olsun düşüncesiyle böyle bir programı tertipledik.” dedi.

Tutal, sosyal ve kültürel faaliyetlerin Seydişehir’de devam edeceğini ifade ederek konuk yönetmen ve oyunculara doğaya katkıda bulunmaları için çam fidanı hediye etti.

Seydişehir Genç Fikirler Platformu ve Seydişehir Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan Dünyanın en başarılı kısa filmleri ve yönetmenlerinin konuk olduğu gecede, ‘’Ali Kundilli’’ Filminin başrol oyuncularından Başarılı Oyuncu Sami Aksu,  Sevilen Dizi ‘’Kertenkele’’nin Senaristi Savaş Korkmaz, ‘’Oldu Teşekkürler’’ Dizisinin Başarılı Oyuncuları Can Yücel Metin ve Emre Şan’ın yanı sıra Engin Ugan, Cüneyt Karakuş, Soner Sert, Mehmet Emre Gül, Naci Anıl Konya, Alper Akdeniz’de misafir konuklar arasında yer aldı.

Kısa film gösterileri ardından yönetmenler ve oyuncular konuklar ile söyleşi yaparak sinema ve sanat konularında değerlendirme yaptılar. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.