AHMET DAVUTOĞLU’NA ŞEREF YARLIĞI VERİLDİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.10.2021 - 01:42, Güncelleme: 12.10.2021 - 01:42
 

AHMET DAVUTOĞLU’NA ŞEREF YARLIĞI VERİLDİ

Merkezi ilçemizde bulunan Dünya Kırım Tatar Derneği, Gelecek partisinin düzenlediği  ‘Ata Topraklarına Hasret Giden BirSürgün’ etkinliğinde Kırım halkına hizmetlerinden dolayı Ahmet davutoğlu'na 'Şeref Yarlığı' verildi. 

Kırım sürgününün sembol ismi yazar Cengiz Dağcı 10’ncu vefatyıldönümünde Gelecek Partisi’nin düzenlediği ‘Ata Topraklarına Hasret Giden BirSürgün’ etkinliğiyle anıldı. İstanbul Mineatürk Restoran’da gerçekleşenetkinlikte anıldı. Etkinlikte konuşan Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu,Dağcı’nın vefat ettiği 22 Eylül 2011’de Türkiye’nin Dışişleri Bakanı olarakBirleşmiş Milletler’deki bir toplantıda olduğunu belirterek, şunları söyledi “Konuşmama yapmak üzereyken bir mesaj geldi. ‘Cengiz Dağcı Londra’da vefatetti’ yazıyordu. Toplantıdan hemen ayrıldım, gözümün önüne ortaokuldan beri okuduğum Cengiz Dağcı romanları geçti. Davutoğlu, Dağcı’nın Kırım’datoprağa verilmesi için hemen Londra ve Kiev büyükelçilerine mesaj gönderdiğinibelirterek, şu hatırasını aktardı: ‘Kiev’den gelen telgrafta Ukraynalılar naaşınınoraya defninin Ruslar ve Tatarlar arasında doğurabileceği riskleri belirtmişti. Ben de Ukrayna Dış İşleri Bakanı Grişenkov’u davet ettim. Ona Kırım’a gideceğimisöyledim, yalnız yanımda bir Kırımlı’da olacak, o anlattıkları ile benimşahsiyetimi belirlemiş insanlardan biridir dedim.” Davutoğlu, bu sohbetin ardından Grişenko’nun gerekliizinleri aldığını ve Dağcı’nın cenazesini Kırım’a defnettiklerini belirterek,“O gün toprak nedir, vatan nedir, Cengiz Dağcı ne anlam ifade ediyor bir kezdaha idrak ettik” dedi. Başkan yardımcısı Şevket Öndüç , Dünya Kırım Tatar Derneğimiz tarafından hazırlanan ” Şeref Yarlığı” belgesini Prof Dr Ahmet Davutoğlu’ na takdim ederken yaptığı konuşmada” saygılı konuklar, öncelikle Dünya kırım tatar derneği başkanımız sayın Mustafa Sarıkamış ve yönetim kurulumuzun en içten selam ve saygılarını sunarım. Bugün burda bulunuşumuzun en önemli nedeni Ülkemize Başbakan ve dışişleri bakanı olarak hizmet etmiş sayın Gelecek Partisi Genel başkanımız Prof Dr Ahmet Davutoğlu’na Derneğimiz tarafından hazırlanan Şeref Yarlığını taktim ederken, Bahcesaray’dan gelen anacığımın, kerç bölgesinden gelen babacığımın ve tüm Kırım Tatar halkımın, Cengiz Dağcı’nın Vatan toprağı ile buluşmasını sağlamasında göstermiş olan gayretinizden dolayı, halkımın gönlündeki ahde-vefasının dizeye döktüğü “Şeref Yarlığı”nı büyük bir onur ile takdim ederim.” Etkinlik, Türk dünyası müziklerinin sevilen ismi Bünyamin Sungur’un seslendirdiği Kırım ve Türk dünyası türküleriyle sona erdi.
Merkezi ilçemizde bulunan Dünya Kırım Tatar Derneği, Gelecek partisinin düzenlediği  ‘Ata Topraklarına Hasret Giden BirSürgün’ etkinliğinde Kırım halkına hizmetlerinden dolayı Ahmet davutoğlu'na 'Şeref Yarlığı' verildi. 

Kırım sürgününün sembol ismi yazar Cengiz Dağcı 10’ncu vefatyıldönümünde Gelecek Partisi’nin düzenlediği ‘Ata Topraklarına Hasret Giden BirSürgün’ etkinliğiyle anıldı. İstanbul Mineatürk Restoran’da gerçekleşenetkinlikte anıldı.

Etkinlikte konuşan Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu,Dağcı’nın vefat ettiği 22 Eylül 2011’de Türkiye’nin Dışişleri Bakanı olarakBirleşmiş Milletler’deki bir toplantıda olduğunu belirterek, şunları söyledi

“Konuşmama yapmak üzereyken bir mesaj geldi. ‘Cengiz Dağcı Londra’da vefatetti’ yazıyordu. Toplantıdan hemen ayrıldım, gözümün önüne ortaokuldan beri okuduğum Cengiz Dağcı romanları geçti.

Davutoğlu, Dağcı’nın Kırım’datoprağa verilmesi için hemen Londra ve Kiev büyükelçilerine mesaj gönderdiğinibelirterek, şu hatırasını aktardı:

‘Kiev’den gelen telgrafta Ukraynalılar naaşınınoraya defninin Ruslar ve Tatarlar arasında doğurabileceği riskleri belirtmişti. Ben de Ukrayna Dış İşleri Bakanı Grişenkov’u davet ettim. Ona Kırım’a gideceğimisöyledim, yalnız yanımda bir Kırımlı’da olacak, o anlattıkları ile benimşahsiyetimi belirlemiş insanlardan biridir dedim.” Davutoğlu, bu sohbetin ardından Grişenko’nun gerekliizinleri aldığını ve Dağcı’nın cenazesini Kırım’a defnettiklerini belirterek,“O gün toprak nedir, vatan nedir, Cengiz Dağcı ne anlam ifade ediyor bir kezdaha idrak ettik” dedi.

Başkan yardımcısı Şevket Öndüç , Dünya Kırım Tatar Derneğimiz tarafından hazırlanan ” Şeref Yarlığı” belgesini Prof Dr Ahmet Davutoğlu’ na takdim ederken yaptığı konuşmada” saygılı konuklar, öncelikle Dünya kırım tatar derneği başkanımız sayın Mustafa Sarıkamış ve yönetim kurulumuzun en içten selam ve saygılarını sunarım. Bugün burda bulunuşumuzun en önemli nedeni Ülkemize Başbakan ve dışişleri bakanı olarak hizmet etmiş sayın Gelecek Partisi Genel başkanımız Prof Dr Ahmet Davutoğlu’na Derneğimiz tarafından hazırlanan Şeref Yarlığını taktim ederken, Bahcesaray’dan gelen anacığımın, kerç bölgesinden gelen babacığımın ve tüm Kırım Tatar halkımın, Cengiz Dağcı’nın Vatan toprağı ile buluşmasını sağlamasında göstermiş olan gayretinizden dolayı, halkımın gönlündeki ahde-vefasının dizeye döktüğü “Şeref Yarlığı”nı büyük bir onur ile takdim ederim.”

Etkinlik, Türk dünyası müziklerinin sevilen ismi Bünyamin Sungur’un seslendirdiği Kırım ve Türk dünyası türküleriyle sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.