Akçay Deresinin Doğallığı bozuluyor

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.05.2021 - 12:42, Güncelleme: 01.05.2021 - 12:42
 

Akçay Deresinin Doğallığı bozuluyor

Akçay Deresinin Doğallığı bozuluyor

Bahçe sahipleri Boyacıoğlu köprüsü civarında devam eden Akçay deresi ıslah çalışmaları derenin doğal yapısını bozduğunu iddia ediyorlar. DSİ tarafından yapılan ıslah çalışmaları Belediye makine parkından başlarken  bu yıl demirciler sanayi Bölgesi'ndeki boyacı köprüsü bölgesinde devam ediyor. Çayın kenarında bulunan bağ ve bahçe sahipleri ise bu çalışmanın su kaybını önlemek için yapıldığını belirtiyorlar ama buradaki doğanın dengesini bozduğunu da sözlerine ilave ediyorlar. Bahçe Sahipleri “Eskiden buralarda kurbağa sesleri bülbül ötüşleri vardı ;kalmadı. Dere kenarında bulunan kanlı kavak gibi anıt ağaçlarını yok ediyorlar Kuyularımızın suyu da azaldı doğallığı korunarak peyzaj çalışması yapılabilirdi. Burada yapılan ise su zayi olmasın diye direk suyumuz Suğla barajına akıtılıyor oradan da Çumra ya gönderiliyor. Oralara su sağlayacağız derken burada ise canım derenin doğal yapısı bozuldu." diyerek tepki gösterdiler.
Akçay Deresinin Doğallığı bozuluyor

Bahçe sahipleri Boyacıoğlu köprüsü civarında devam eden Akçay deresi ıslah çalışmaları derenin doğal yapısını bozduğunu iddia ediyorlar.

DSİ tarafından yapılan ıslah çalışmaları Belediye makine parkından başlarken  bu yıl demirciler sanayi Bölgesi'ndeki boyacı köprüsü bölgesinde devam ediyor.

Çayın kenarında bulunan bağ ve bahçe sahipleri ise bu çalışmanın su kaybını önlemek için yapıldığını belirtiyorlar ama buradaki doğanın dengesini bozduğunu da sözlerine ilave ediyorlar.

Bahçe Sahipleri “Eskiden buralarda kurbağa sesleri bülbül ötüşleri vardı ;kalmadı. Dere kenarında bulunan kanlı kavak gibi anıt ağaçlarını yok ediyorlar

Kuyularımızın suyu da azaldı doğallığı korunarak peyzaj çalışması yapılabilirdi. Burada yapılan ise su zayi olmasın diye direk suyumuz Suğla barajına akıtılıyor oradan da Çumra ya gönderiliyor. Oralara su sağlayacağız derken burada ise canım derenin doğal yapısı bozuldu." diyerek tepki gösterdiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.