Akseki'de orman yangınında 17. saat

Türkiye (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 16.08.2023 - 09:10, Güncelleme: 16.08.2023 - 09:45
 

Akseki'de orman yangınında 17. saat

Antalya’nın Akseki İlçesi Kuyucak Mahallesi Öteoluk yaylasında çıkan yangın 17 saat sonunda yerleşim yerine uzak yerlerde devam ederken bir yandan da soğutma çalışmaları devam ediyor.

Dün saat 13:45 sıralarında çıkan orman yangına Antalya ve çevre ilçelerden 23 arazör ,8 su tankeri ,5 yangın söndürme uçağı, 7 yangın söndürme helikopteri,8 ilk müdahale aracı ,6 yer ekibi,2 dozer ve 251 personelle müdahale ediliyor. 60 HEKTARLIK ALAN ZARAR GÖRDÜ Görevliler yangında şuana kadar 60 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğünü söyledi. Arazinin dağlık ve sarp yapısı ile karadan müdahalenin güç olduğunu belirten görevliler, "Yangın derin vadide ilerliyor. Nem oranının yüksek olması yangının hızlı ilerlemesine engel. Bu bizim için iyi. Yangını gün içinde kontrol altına almayı umuyoruz" diye konuştu. Akseki Belediye Başkanı İbrahim Özkan Devletimiz tüm imkanlarını yangın için seferber etti .Yangın söndürmek için mücadele eden tüm personellere minnettarım dedi
Antalya’nın Akseki İlçesi Kuyucak Mahallesi Öteoluk yaylasında çıkan yangın 17 saat sonunda yerleşim yerine uzak yerlerde devam ederken bir yandan da soğutma çalışmaları devam ediyor.

Dün saat 13:45 sıralarında çıkan orman yangına Antalya ve çevre ilçelerden 23 arazör ,8 su tankeri ,5 yangın söndürme uçağı, 7 yangın söndürme helikopteri,8 ilk müdahale aracı ,6 yer ekibi,2 dozer ve 251 personelle müdahale ediliyor.

60 HEKTARLIK ALAN ZARAR GÖRDÜ

Görevliler yangında şuana kadar 60 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğünü söyledi. Arazinin dağlık ve sarp yapısı ile karadan müdahalenin güç olduğunu belirten görevliler, "Yangın derin vadide ilerliyor. Nem oranının yüksek olması yangının hızlı ilerlemesine engel. Bu bizim için iyi. Yangını gün içinde kontrol altına almayı umuyoruz" diye konuştu.

Akseki Belediye Başkanı İbrahim Özkan Devletimiz tüm imkanlarını yangın için seferber etti .Yangın söndürmek için mücadele eden tüm personellere minnettarım dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.