Asırlık Gelenek Devam Ediyor…

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 09.04.2024 - 14:29, Güncelleme: 09.04.2024 - 14:29
 

Asırlık Gelenek Devam Ediyor…

Seydişehir Kızılcalar Mahallesinde yüzyıllardır devam eden arife günü, sabah namazından sonra toplu mezarlık ziyareti geleneği bu yılda devam etti.

Dini bayramlarda arife günü sabah namazından sonra cami cemaati, toplu şekilde mahallenin mezarlığı olan Kızılcalar Mezarlığına giderek cami görevlilerin okuduğu Yasin-i şerif ve yapılan duadan sonra ölen yakınlarının mezarlarını ziyaret ettiler. Bu geleneğe mezarlık yakınında bulunan saman pazarı ve Şehit Ahmet Erol Camii görevlileri ve cemaati de katılıyor. Kızılcalar Mahallesinde yaşayan yaşlılar, yüzyıllardır devam eden bu gelenek ile ilgili :“ Biz bildik bileli mahallemizde bu gelenek sürdürülüyor. Atalarımızdan duyduğumuza göre onların zamanında bu gelenek yapılırmış. Bu geleneğin en aşağı yüzyılı var ama ötesini bilemiyoruz” şeklinde konuştular.    
Seydişehir Kızılcalar Mahallesinde yüzyıllardır devam eden arife günü, sabah namazından sonra toplu mezarlık ziyareti geleneği bu yılda devam etti.

Dini bayramlarda arife günü sabah namazından sonra cami cemaati, toplu şekilde mahallenin mezarlığı olan Kızılcalar Mezarlığına giderek cami görevlilerin okuduğu Yasin-i şerif ve yapılan duadan sonra ölen yakınlarının mezarlarını ziyaret ettiler.

Bu geleneğe mezarlık yakınında bulunan saman pazarı ve Şehit Ahmet Erol Camii görevlileri ve cemaati de katılıyor.

Kızılcalar Mahallesinde yaşayan yaşlılar, yüzyıllardır devam eden bu gelenek ile ilgili :“ Biz bildik bileli mahallemizde bu gelenek sürdürülüyor. Atalarımızdan duyduğumuza göre onların zamanında bu gelenek yapılırmış. Bu geleneğin en aşağı yüzyılı var ama ötesini bilemiyoruz” şeklinde konuştular.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.