BAŞKAN ATALAY’DAN MEKKE'NİN FETHİ MESAJI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.01.2021 - 11:13, Güncelleme: 02.01.2021 - 11:13
 

BAŞKAN ATALAY’DAN MEKKE'NİN FETHİ MESAJI

Ak Parti Seydişehir İlçe Başkanı Kemalettin ATALAY; Mekke’nin İslam ordusu tarafından fethedilişinin 1390. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Yeryüzü tarihinin değiştiğini, insanlığın içinde bulunduğu karanlık dehlizlerden aydınlığa kavuştuğunu ifade eden Başkan Atalay masajında şunları söyledi: “İslam Tarihi'nin altın sayfalarından olan Mekke’nin Fethinde; Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) gücünün zirvesinde olmasına rağmen intikam yerine bağışlamayı seçerek insanların kalplerini İslam’a açmıştır. “Size karşı konulmadıkça, size saldırılmadıkça, hiç kimseyle çarpışmaya girmeyeceksiniz, hiç kimseyi öldürmeyeceksiniz.” emrini vermişlerdir. Kan dökülmeden gerçekleştirilen bu fetih, merhamet ve adaletin zirve noktasıdır. Bu fetih sadece bir zafer değildir. Zulümden adalete, karanlıktan aydınlığa kavuşmanın da bir simgesidir.” Fetih sonrasında Peygamberimiz’in Kâbe’de ilk hutbede verdiği şu sözleri de bizlerle paylaşan Atalay," Bugün hiçbir başa kakma ve ayıplama yok. Allah, sizi bağışlasın. O, merhamet edenlerin en merhametlisidir. Gidiniz; sizler serbestsiniz.” Diyerek bütün dünyaya insan hakları dersi vermiştir. Bu duygu ve düşüncelerle başta İslam Dünyası olmak üzere, yeryüzünde yaşanan bütün zulümlerin, adaletsizliklerin, gözyaşlarının son bulmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Mekke’nin Fethi'nin 1390. yıldönümünü kutlarım. Tıpkı Mekke’nin Fethi’nde olduğu gibi gönüllerin de fethine şahid olmayı diliyorum. Tüm şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum.  "Diyerek sözlerine son verdi.
Ak Parti Seydişehir İlçe Başkanı Kemalettin ATALAY; Mekke’nin İslam ordusu tarafından fethedilişinin 1390. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Yeryüzü tarihinin değiştiğini, insanlığın içinde bulunduğu karanlık dehlizlerden aydınlığa kavuştuğunu ifade eden Başkan Atalay masajında şunları söyledi:

“İslam Tarihi'nin altın sayfalarından olan Mekke’nin Fethinde; Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) gücünün zirvesinde olmasına rağmen intikam yerine bağışlamayı seçerek insanların kalplerini İslam’a açmıştır. “Size karşı konulmadıkça, size saldırılmadıkça, hiç kimseyle çarpışmaya girmeyeceksiniz, hiç kimseyi öldürmeyeceksiniz.” emrini vermişlerdir. Kan dökülmeden gerçekleştirilen bu fetih, merhamet ve adaletin zirve noktasıdır. Bu fetih sadece bir zafer değildir. Zulümden adalete, karanlıktan aydınlığa kavuşmanın da bir simgesidir.”

Fetih sonrasında Peygamberimiz’in Kâbe’de ilk hutbede verdiği şu sözleri de bizlerle paylaşan Atalay," Bugün hiçbir başa kakma ve ayıplama yok. Allah, sizi bağışlasın. O, merhamet edenlerin en merhametlisidir. Gidiniz; sizler serbestsiniz.” Diyerek bütün dünyaya insan hakları dersi vermiştir. Bu duygu ve düşüncelerle başta İslam Dünyası olmak üzere, yeryüzünde yaşanan bütün zulümlerin, adaletsizliklerin, gözyaşlarının son bulmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Mekke’nin Fethi'nin 1390. yıldönümünü kutlarım. Tıpkı Mekke’nin Fethi’nde olduğu gibi gönüllerin de fethine şahid olmayı diliyorum. Tüm şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum.  "Diyerek sözlerine son verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.