BAŞKAN TUTAL’DAN SU TASARRUFU ÇAĞRISI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.09.2021 - 10:11, Güncelleme: 30.09.2021 - 10:11
 

BAŞKAN TUTAL’DAN SU TASARRUFU ÇAĞRISI

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, küresel ısınmanın artması,  iklim değişikliğinin yaşanması ve mevsimsel yağışların normalin altında seyretmesi nedeniyle ülke genelinde su kaynaklarının azaldığını belirterek hemşehrilerine su tasarrufu konusunda çağrıda bulundu.

Başkan Tutal " ülkemiz  iklim olarak ılıman iklim  kuşağında  yer almasına rağmen tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de su kaynaklarında belirli oranda azalmalar yaşanmaya başladı. Özellikle dünya genelinde küresel ısınmasının artması, iklim değişikliklerinin baş göstermesi nedeniyle su kaynaklarında azalmalar artarak devam ediyor. Dünya genelinde ve ülkemizde yaşanan bu sorun, karasal iklimin Akdeniz iklimine geçiş yaşadığı ilçemizde de etkili olmaya başladı. Son yıllara baktığımızda ilçemizde özellikle yağış oranında büyük düşüşlerin yaşandığı, yağışların mevsim normallerinde gerçekleşmemesine bağlı olarak kuraklığın arttığı görülmektedir. Buna bağlı olarak da yüzey sularımız başta olmak üzere yeraltı sularımız da hızla azalmaktadır.  Bunun yanında Koronavirüs salgını dolayısıyla artan hijyen hassasiyeti ve buna bağlı olarak su ihtiyacının artması karşımıza olumsuz bir tablo çıkarıyor. Yapılan araştırmalara göre bu yıl kişi başı su tüketimi pandemi nedeniyle daha da yükseldi. Hijyen kurallarına dikkat edelim ancak suyumuzu her zamankinden daha tasarruflu kullanmaya özen gösterelim” dedi. İlçedeki ekilebilir arazilerin %28’sinde sulu tarımın yapıldığını, bu konuda da bilinçli sulama eğitimlerinin verildiğini ve damlama sulama sistemlerinin teşvik edildiğini de sözlerine ekleyen Başkan Tutal, “su tasarrufu konusu artık ülkemizin gündeminde yer alan en önemli konulardan birisi haline gelmiştir. Bu konuda yerel yönetimler olarak belediyelerimize de büyük sorumluluklar düşmektedir.  Seydişehir Belediyesi olarak su tasarrufu konusunda gerekli adımları atmaya devam ediyoruz. İlçemiz genelinde bakanlıklarımızın ilgili kurumlarıyla su tasarrufu konusunda önemli çalışmalar yürütüyoruz. Bizler bu çalışmaları yürütürken hemşehrilerimize de önemli sorumluluklar düşmektedir. Kırsal mahallelerimizde ve ilçe merkezimizde yaşayan her bir ailemiz de su tasarrufuna karşı daha duyarlı olmalı, suyu bilinçli tüketmelidir. Evlerimizde su tasarrufunu arttıracak önlemler almak bizim en asli görevlerimiz arasındadır. Gelecek nesillerimize daha yaşanılabilir bir Seydişehir ve Türkiye bırakmak için el ele, omuz omuza hep birlikte çalışmaya devam etmeliyiz. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimi su tasarrufuna karşı her zamankinden daha fazla duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.        
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, küresel ısınmanın artması,  iklim değişikliğinin yaşanması ve mevsimsel yağışların normalin altında seyretmesi nedeniyle ülke genelinde su kaynaklarının azaldığını belirterek hemşehrilerine su tasarrufu konusunda çağrıda bulundu.

Başkan Tutal " ülkemiz  iklim olarak ılıman iklim  kuşağında  yer almasına rağmen tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de su kaynaklarında belirli oranda azalmalar yaşanmaya başladı. Özellikle dünya genelinde küresel ısınmasının artması, iklim değişikliklerinin baş göstermesi nedeniyle su kaynaklarında azalmalar artarak devam ediyor.

Dünya genelinde ve ülkemizde yaşanan bu sorun, karasal iklimin Akdeniz iklimine geçiş yaşadığı ilçemizde de etkili olmaya başladı. Son yıllara baktığımızda ilçemizde özellikle yağış oranında büyük düşüşlerin yaşandığı, yağışların mevsim normallerinde gerçekleşmemesine bağlı olarak kuraklığın arttığı görülmektedir.

Buna bağlı olarak da yüzey sularımız başta olmak üzere yeraltı sularımız da hızla azalmaktadır.  Bunun yanında Koronavirüs salgını dolayısıyla artan hijyen hassasiyeti ve buna bağlı olarak su ihtiyacının artması karşımıza olumsuz bir tablo çıkarıyor. Yapılan araştırmalara göre bu yıl kişi başı su tüketimi pandemi nedeniyle daha da yükseldi. Hijyen kurallarına dikkat edelim ancak suyumuzu her zamankinden daha tasarruflu kullanmaya özen gösterelim” dedi.

İlçedeki ekilebilir arazilerin %28’sinde sulu tarımın yapıldığını, bu konuda da bilinçli sulama eğitimlerinin verildiğini ve damlama sulama sistemlerinin teşvik edildiğini de sözlerine ekleyen Başkan Tutal, “su tasarrufu konusu artık ülkemizin gündeminde yer alan en önemli konulardan birisi haline gelmiştir. Bu konuda yerel yönetimler olarak belediyelerimize de büyük sorumluluklar düşmektedir. 

Seydişehir Belediyesi olarak su tasarrufu konusunda gerekli adımları atmaya devam ediyoruz. İlçemiz genelinde bakanlıklarımızın ilgili kurumlarıyla su tasarrufu konusunda önemli çalışmalar yürütüyoruz. Bizler bu çalışmaları yürütürken hemşehrilerimize de önemli sorumluluklar düşmektedir. Kırsal mahallelerimizde ve ilçe merkezimizde yaşayan her bir ailemiz de su tasarrufuna karşı daha duyarlı olmalı, suyu bilinçli tüketmelidir. Evlerimizde su tasarrufunu arttıracak önlemler almak bizim en asli görevlerimiz arasındadır. Gelecek nesillerimize daha yaşanılabilir bir Seydişehir ve Türkiye bırakmak için el ele, omuz omuza hep birlikte çalışmaya devam etmeliyiz. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimi su tasarrufuna karşı her zamankinden daha fazla duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.