ak

BAŞKAN TUTAL’IN KADİR GECESİ MESAJI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.05.2021 - 11:07, Güncelleme: 07.05.2021 - 11:07
 

BAŞKAN TUTAL’IN KADİR GECESİ MESAJI

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Kadir Gecesi dolayısıyla yayınladığı mesajında Seydişehirli hemşehrilerinin ve tüm İslam aleminin Kadir Gecesi’ni kutladı.

Kur’an-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi’ne ulaşmanın sevinç ve mutluluğunun yaşandığını belirten birlik ve beraberlik ayı olan Ramazan’ı en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Kadir Gecesi'nin  İslam alemi için güzellikler getirmesi dileğinde bulunarak şunları kaydetti: Başkan Tutal; “11 Ayın Sultanı Ramazan, içinde barındırdığı bereket ve rahmetin gecesi olan Kadir Gecesi ile adeta taçlanıyor. Ramazan ayının son günlerine yaklaşmanın hüznünü yaşarken, bir taraftan da bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne kavuşuyor olmanın sevinç ve heyecanını yaşıyoruz. Kadir Gecesi’ni bu derece değerli kılan en önemli sebep de; Kur’an-ı Kerim’in bu gecede inmeye başlamasıdır. Yüce kitabımızın getirdiği ilke ve prensiplerin özünde; hoşgörü, dostluk ve kardeşlik vardır. Sayısız manevi güzelliğin yaşandığı ve mükâfatların sınırsız olarak verildiği bu eşsiz gecede, özümüze dönerek gaflet içinde geçen günlerimizi sorgulamalıyız.   Tutulan oruçlar, yapılan ibadet ve yardımlarla manevi bir iklimden geçerek idrak ettiğimiz Ramazan ayı, Kadir Gecesi ile zirveye ulaşmakta ve bayram sevinci ile taçlanmaktadır.   Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem azabından kurtuluş olan mübarek Ramazan ayının sonuna yaklaştığımız bu mübarek gecenin getirdiği esenlik ve selametin, tüm yurdumuzu, aziz milletimizi ve bütün insanlığı çepeçevre kuşatması; yeryüzünde barış ve huzura vesile olması, insanlığın karşılaştığı salgın hastalıkların biran önce son bulması hepimizin ortak duasıdır.   Böyle güzel bir gecenin ihlas ve bereketine kavuşarak, mübarek Kadir Gecesinin, Seydişehirli hemşehrilerimizin, milletimizin ve tüm İslam aleminin birlik ve beraberliğine, barış ve huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor selam ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Kadir Gecesi dolayısıyla yayınladığı mesajında Seydişehirli hemşehrilerinin ve tüm İslam aleminin Kadir Gecesi’ni kutladı.

Kur’an-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi’ne ulaşmanın sevinç ve mutluluğunun yaşandığını belirten birlik ve beraberlik ayı olan Ramazan’ı en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Kadir Gecesi'nin  İslam alemi için güzellikler getirmesi dileğinde bulunarak şunları kaydetti:

Başkan Tutal; “11 Ayın Sultanı Ramazan, içinde barındırdığı bereket ve rahmetin gecesi olan Kadir Gecesi ile adeta taçlanıyor. Ramazan ayının son günlerine yaklaşmanın hüznünü yaşarken, bir taraftan da bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne kavuşuyor olmanın sevinç ve heyecanını yaşıyoruz. Kadir Gecesi’ni bu derece değerli kılan en önemli sebep de; Kur’an-ı Kerim’in bu gecede inmeye başlamasıdır. Yüce kitabımızın getirdiği ilke ve prensiplerin özünde; hoşgörü, dostluk ve kardeşlik vardır. Sayısız manevi güzelliğin yaşandığı ve mükâfatların sınırsız olarak verildiği bu eşsiz gecede, özümüze dönerek gaflet içinde geçen günlerimizi sorgulamalıyız.

 

Tutulan oruçlar, yapılan ibadet ve yardımlarla manevi bir iklimden geçerek idrak ettiğimiz Ramazan ayı, Kadir Gecesi ile zirveye ulaşmakta ve bayram sevinci ile taçlanmaktadır.

 

Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem azabından kurtuluş olan mübarek Ramazan ayının sonuna yaklaştığımız bu mübarek gecenin getirdiği esenlik ve selametin, tüm yurdumuzu, aziz milletimizi ve bütün insanlığı çepeçevre kuşatması; yeryüzünde barış ve huzura vesile olması, insanlığın karşılaştığı salgın hastalıkların biran önce son bulması hepimizin ortak duasıdır.

 

Böyle güzel bir gecenin ihlas ve bereketine kavuşarak, mübarek Kadir Gecesinin, Seydişehirli hemşehrilerimizin, milletimizin ve tüm İslam aleminin birlik ve beraberliğine, barış ve huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor selam ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.