BELEDİYEDEN LARVA İLE MÜCADELE

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.01.2021 - 10:47, Güncelleme: 04.01.2021 - 10:47
 

BELEDİYEDEN LARVA İLE MÜCADELE

Seydişehir Belediyesi havaların kurak gitmesi nedeni ile larva ile mücadele çalışmalarına başladı.

Havaların mevsim normallerin üzerinde sıcak gitmesi ve yaşanan kuraklık nedeni ile ilaçlama çalışmalarının başladığını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, çöp depolama alanı başta olmak üzere dere kenarları, sazlık alanlar, su birikintisi olan bölgelerde sinek, sivrisinek ve larva ile mücadele çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ifade etti. Zararlı haşerelerin üreme kaynaklarının kurutulması sinek, sivrisinek gibi haşerelerin yoğunluğunu ortadan kaldırılması amacı ile ilaçlama çalışmalarının başladığını kaydeden Başkan Tutal;" İlçemizde larva üremesinin engellenmesi için ilaçlama çalışmalarımız büyük önem taşıyor. Ekiplerimiz başta çöp depolama alanımız olmak üzere, haşere ve sineklerin yaşam alanı olan rögarlar, çöp konteynırları, su birikintileri, sazlık alanlar ile yeşil alanlar da ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor" dedi. Sivrisinek, sinek, karasinek ve haşere oluşumunun önüne geçmek için mücadele ettiklerini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; "Sinek, larva ve haşere ile mücadelede uygulama şekli ve kullanılan ilaçların insana ve çevreye zarar vermeyecek nitelikte olmasına dikkat ediyoruz. Seydişehir merkez ve bağlı mahallerinde bulunan gölet, bataklık, dere, su birikintileri, su kanalları gibi haşere üreme alanlarının bulunduğu yerlerde periyodik olarak larva ile mücadele çalışması yapılmaktadır. İlaçlama işlemlerimiz tamamen biyolojik ilaçlarla yapılarak sivrisinek üremesinin önüne geçilmektedir. Vatandaşlarımızın sağlığına ve huzuruna önem veriyoruz. Oluşabilecek haşere sorunlarına karşı gerekli önlemleri alıyoruz" dedi.
Seydişehir Belediyesi havaların kurak gitmesi nedeni ile larva ile mücadele çalışmalarına başladı.

Havaların mevsim normallerin üzerinde sıcak gitmesi ve yaşanan kuraklık nedeni ile ilaçlama çalışmalarının başladığını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, çöp depolama alanı başta olmak üzere dere kenarları, sazlık alanlar, su birikintisi olan bölgelerde sinek, sivrisinek ve larva ile mücadele çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ifade etti.

Zararlı haşerelerin üreme kaynaklarının kurutulması sinek, sivrisinek gibi haşerelerin yoğunluğunu ortadan kaldırılması amacı ile ilaçlama çalışmalarının başladığını kaydeden Başkan Tutal;" İlçemizde larva üremesinin engellenmesi için ilaçlama çalışmalarımız büyük önem taşıyor. Ekiplerimiz başta çöp depolama alanımız olmak üzere, haşere ve sineklerin yaşam alanı olan rögarlar, çöp konteynırları, su birikintileri, sazlık alanlar ile yeşil alanlar da ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Sivrisinek, sinek, karasinek ve haşere oluşumunun önüne geçmek için mücadele ettiklerini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; "Sinek, larva ve haşere ile mücadelede uygulama şekli ve kullanılan ilaçların insana ve çevreye zarar vermeyecek nitelikte olmasına dikkat ediyoruz. Seydişehir merkez ve bağlı mahallerinde bulunan gölet, bataklık, dere, su birikintileri, su kanalları gibi haşere üreme alanlarının bulunduğu yerlerde periyodik olarak larva ile mücadele çalışması yapılmaktadır. İlaçlama işlemlerimiz tamamen biyolojik ilaçlarla yapılarak sivrisinek üremesinin önüne geçilmektedir. Vatandaşlarımızın sağlığına ve huzuruna önem veriyoruz. Oluşabilecek haşere sorunlarına karşı gerekli önlemleri alıyoruz" dedi.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.