“BİN YIL” SEYDİŞEHİR’DE SAHNELENDİ

Eğitim 23.02.2024 - 10:53, Güncelleme: 23.02.2024 - 11:53
 

“BİN YIL” SEYDİŞEHİR’DE SAHNELENDİ

Seydişehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal etkinlikleri kapsamında 28 Şubat döneminde yaşananları anlatan tiyatro Ankebut tarafından sergilenen “Bin Yıl” oyununu tiyatroseverlerle buluşturdu.

Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirilen, 28 Şubat sürecini konu alan ilk karakomedi tiyatro oyununda 28 Şubat döneminde yaşanmış olaylardan konular sahnelendi. Tiyatro oyuncusu ve oyun yazarı Nurdan Albamya İnce tarafından yaşanmış bir olaydan esinlenerek kaleme alınan Bin Yıl tiyatro oyunu, 2 tiyatro sanatçısının oynadıkları oyunun 28 Şubat kararlarına aykırı olmasından dolayı hapse düşmesini ve hapiste de Hakk’ı ve doğruyu anlatmaya devam etmelerini konu ediliyor. Yönetmenliği Yunus Emre Obut'un üstlendiği eserde, Cengiz Gül, İslam Çamyar, Kamil Özkaynak ve Kemalettin Caymaz oyuncu olarak yer aldı. Seydişehirlilerin büyük ilgi gösterdiği oyunu, izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. 28 Şubat sürecinin artık ülkemizde bir daha yaşanmayacağını belirten Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “tarihimizde postmodern darbe olarak kayıtlara geçen ve etkileri gerekirse bin yıl sürecek denilen 28 Şubat sürecinde yaşanan hadiseler, bin yıllık bir leke olarak ülkemiz tarihine geçti. Bu olayların unutulmaması ve gelecek nesillere bu süreci bilmesi için Bin Yıl isimli tiyatro oyunumuzu Seydişehir’imizde tiyatroseverlerle buluşturduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.  
Seydişehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal etkinlikleri kapsamında 28 Şubat döneminde yaşananları anlatan tiyatro Ankebut tarafından sergilenen “Bin Yıl” oyununu tiyatroseverlerle buluşturdu.

Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirilen, 28 Şubat sürecini konu alan ilk karakomedi tiyatro oyununda 28 Şubat döneminde yaşanmış olaylardan konular sahnelendi.

Tiyatro oyuncusu ve oyun yazarı Nurdan Albamya İnce tarafından yaşanmış bir olaydan esinlenerek kaleme alınan Bin Yıl tiyatro oyunu, 2 tiyatro sanatçısının oynadıkları oyunun 28 Şubat kararlarına aykırı olmasından dolayı hapse düşmesini ve hapiste de Hakk’ı ve doğruyu anlatmaya devam etmelerini konu ediliyor.

Yönetmenliği Yunus Emre Obut'un üstlendiği eserde, Cengiz Gül, İslam Çamyar, Kamil Özkaynak ve Kemalettin Caymaz oyuncu olarak yer aldı.

Seydişehirlilerin büyük ilgi gösterdiği oyunu, izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

28 Şubat sürecinin artık ülkemizde bir daha yaşanmayacağını belirten Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “tarihimizde postmodern darbe olarak kayıtlara geçen ve etkileri gerekirse bin yıl sürecek denilen 28 Şubat sürecinde yaşanan hadiseler, bin yıllık bir leke olarak ülkemiz tarihine geçti. Bu olayların unutulmaması ve gelecek nesillere bu süreci bilmesi için Bin Yıl isimli tiyatro oyunumuzu Seydişehir’imizde tiyatroseverlerle buluşturduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.