Çiftçilerimize Uyarı…

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 01.03.2023 - 17:27, Güncelleme: 03.03.2023 - 22:14
 

Çiftçilerimize Uyarı…

Bu yıl fazla su tüketen bitkileri ekmeyin.

Seydişehir Sulama Birliği, yeni sulama döneminde ciddi manada sulama tesislerine su verilememe ihtimali bulunduğundan çiftçilerimizi uyararak, sulama sahasında ekim yapacak çiftçilerden, fazla su tüketen bitkilerin ekiminin yapılmamasını istedi. 7 ay içinde sadece yedi gün yağış görülen Seydişehir’de, Suğla Sulama Havzasını ve Suğla su depolama barajını besleyen Beyşehir Gölü’nde an itibari ile su miktarı eşik kotunun çok altında bulunduğu öğrenildi. Su depolama barajında ise aktif su hacminin altına düştüğü görülüyor. Seydişehir Sulama Birliği’nden DSİ 4. Bölge Müdürlüğü uyarı metnini; ilçemizdeki tüm muhtarlara, Seydişehir Kaymakamlığına, Belediye Başkanlığına, Ziraat Odası Başkanlığına, Gıda ve Tarım Hayvan Müdürlüğü’ne ve Konya Şeker’e iletti. DSİ Bölge müdürlüğünce hazırlanan kuraklık eylem planı için şöyle denildi; “2022 yılında envanterimizdeki su miktarının ölü hacim kotunun altına düşmesi nedeniyle su kaynaklarımızda henüz istenilen aktif hacim kotunun üzerine ulaşılmamış olup, yeterli su depolanamamıştır. Yeni su yılında kuraklığın ciddi manada hissedilmesinden dolayı 2023 yılı sulama mevsiminde birliğimizin sulama tesislerine su verilmeme ihtimali bulunmaktadır. Bu nedenle de Sulama sahalarında ekim yapacak olan çiftçilerimizin fazla su tüketen bitkilerin ekimini yapmaması gerekir.” denildiği öğrenildi.
Bu yıl fazla su tüketen bitkileri ekmeyin.

Seydişehir Sulama Birliği, yeni sulama döneminde ciddi manada sulama tesislerine su verilememe ihtimali bulunduğundan çiftçilerimizi uyararak, sulama sahasında ekim yapacak çiftçilerden, fazla su tüketen bitkilerin ekiminin yapılmamasını istedi.

7 ay içinde sadece yedi gün yağış görülen Seydişehir’de, Suğla Sulama Havzasını ve Suğla su depolama barajını besleyen Beyşehir Gölü’nde an itibari ile su miktarı eşik kotunun çok altında bulunduğu öğrenildi.

Su depolama barajında ise aktif su hacminin altına düştüğü görülüyor.

Seydişehir Sulama Birliği’nden DSİ 4. Bölge Müdürlüğü uyarı metnini; ilçemizdeki tüm muhtarlara, Seydişehir Kaymakamlığına, Belediye Başkanlığına, Ziraat Odası Başkanlığına, Gıda ve Tarım Hayvan Müdürlüğü’ne ve Konya Şeker’e iletti.

DSİ Bölge müdürlüğünce hazırlanan kuraklık eylem planı için şöyle denildi;

“2022 yılında envanterimizdeki su miktarının ölü hacim kotunun altına düşmesi nedeniyle su kaynaklarımızda henüz istenilen aktif hacim kotunun üzerine ulaşılmamış olup, yeterli su depolanamamıştır. Yeni su yılında kuraklığın ciddi manada hissedilmesinden dolayı 2023 yılı sulama mevsiminde birliğimizin sulama tesislerine su verilmeme ihtimali bulunmaktadır.

Bu nedenle de Sulama sahalarında ekim yapacak olan çiftçilerimizin fazla su tüketen bitkilerin ekimini yapmaması gerekir.” denildiği öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.