Çınar” Barajla İlgili Haberler Asılsızdır”

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 03.07.2023 - 11:28, Güncelleme: 03.07.2023 - 14:10
 

Çınar” Barajla İlgili Haberler Asılsızdır”

Taraşçı Sulama kooperatifi Başkanı Ramazan Çınar” basında çıkan Saobder Derneği’nin Taraşçı Barajının boşa aktığı ile ilgili haberler asılsızdır.”

Taraşçı Barajı’nın bir sulama barajı olduğunu belirten Başkan Ramazan Çınar:” Bu barajdan bıraktığımız sular Bahçelievler’den tutunda İncesu’ya kadar bahçe sulamada kullanılır. Bu barajın yetkisi devlet tarafından belirlenmiş olup barajda bulunan doğal balıkların yaşayacağı kadar kod altında su bırakılmaz. Bu nedenle çıkan haberlerin aslı astarı yoktur. Kooperatifimizi de bağlayan bir durum yoktur” dedi. Taraşçı Sulama kooperatifi Başkanı Ramazan Çınar konu ile ilgili yaptığı basın açıklamasında :” İlçemizde bir haber sitesinde çıkan yanlış haberi reddediyoruz. Çiftçilerimiz yaz aylarının geldiği şu günlerde çiftçimize acil su lazım. Kooperatif olarak bizim yetki alanımız çiftçimizin mahsullerini sulamakdır . Taraşçı sulama göletindeki suyun kullanılması tamamen Kooperatifimizin tasarrufundadır. Bu gölet aynı zamanda taşkın korumak amacı ile de  yapılmıştır. Yaz aylarında baraj suyunun boşaltıması gerekebilir. Aksi takdirde baraj gövdesi kurumaz ve kışın afet anında barajın çok dolu olması tehlike yaratabilir. Barajdan bırakılacak suyu da  DSİ belirler. Göletle ilgili bir şikayet olabilir. Bu vatandaşların en doğal hakkıdır ama kooperatifimizin haberi ve bilgisi olmadan yanlış asılsız haberlerle bölge çiftçimizi ve kooperatifimizi haksız töhmet altından bırakmaya kimsenin hakkı yoktur. Kamuoyuna saygı ile duyurulur ”dedi.              
Taraşçı Sulama kooperatifi Başkanı Ramazan Çınar” basında çıkan Saobder Derneği’nin Taraşçı Barajının boşa aktığı ile ilgili haberler asılsızdır.”

Taraşçı Barajı’nın bir sulama barajı olduğunu belirten Başkan Ramazan Çınar:” Bu barajdan bıraktığımız sular Bahçelievler’den tutunda İncesu’ya kadar bahçe sulamada kullanılır. Bu barajın yetkisi devlet tarafından belirlenmiş olup barajda bulunan doğal balıkların yaşayacağı kadar kod altında su bırakılmaz. Bu nedenle çıkan haberlerin aslı astarı yoktur. Kooperatifimizi de bağlayan bir durum yoktur” dedi.

Taraşçı Sulama kooperatifi Başkanı Ramazan Çınar konu ile ilgili yaptığı basın açıklamasında :”

İlçemizde bir haber sitesinde çıkan yanlış haberi reddediyoruz. Çiftçilerimiz yaz aylarının geldiği şu günlerde çiftçimize acil su lazım. Kooperatif olarak bizim yetki alanımız çiftçimizin mahsullerini sulamakdır . Taraşçı sulama göletindeki suyun kullanılması tamamen Kooperatifimizin tasarrufundadır. Bu gölet aynı zamanda taşkın korumak amacı ile de  yapılmıştır. Yaz aylarında baraj suyunun boşaltıması gerekebilir. Aksi takdirde baraj gövdesi kurumaz ve kışın afet anında barajın çok dolu olması tehlike yaratabilir. Barajdan bırakılacak suyu da  DSİ belirler. Göletle ilgili bir şikayet olabilir. Bu vatandaşların en doğal hakkıdır ama kooperatifimizin haberi ve bilgisi olmadan yanlış asılsız haberlerle bölge çiftçimizi ve kooperatifimizi haksız töhmet altından bırakmaya kimsenin hakkı yoktur. Kamuoyuna saygı ile duyurulur ”dedi.

 

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.