ESNAFLAR, MECLİSTE SORUNLARINA BİR AN EVVEL ÇÖZÜM BEKLİYOR…

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 29.09.2023 - 11:35, Güncelleme: 29.09.2023 - 11:35
 

ESNAFLAR, MECLİSTE SORUNLARINA BİR AN EVVEL ÇÖZÜM BEKLİYOR…

ESNAFLAR, MECLİSTE SORUNLARINA BİR AN EVVEL ÇÖZÜM BEKLİYOR

                         1 Ekimde yeni yasama yılına başlayacak olan TBMM’nin ülke gündeminin yansıra, birçok sorunla boğuşan esnaf ve sanatkârın, Millet Vekillerden beklentisi oldukça büyük.     Konu hakkında, Seydişehir esnaf ve sanatkârlar oda başkanı değerlendirmelerde bulundu. Başkan Aypar; 2020 yılında Corona virüs (Pandemi) ile başlayıp, Ülkemizde meydana gelen orman yangınları, Rusya, Ukrayna savaşı hemen akabinde 6 Şubat depremi ve seçimler sonucunda, ülke ekonomimizde ve piyasalarda derin bir ekonomik sıkıntı oluştu. Çalışanı çalışmayanı ile yurttaşlar olarak kendimizi büyük bir geçim sıkıntısı içinde bulduk. Allah böylesi felaketleri bir daha yaşatmasın, devletimize ve milletimize zeval vermesin.    Yaşanan bu olumsuzluklardan en çok hasar görüp derin yaralar alan maalesef esnaf ve sanatkârımızdır. Bugüne kadar gelinen süreçte esnafımız adına bazı desteklemeler olduysa da derdimize derman olmamıştır. Üst kuruluşlarımızın ise bu konuda yeterli mücadeleyi vermediğini düşünüyoruz.  Artan enflasyon alım gücünün zayıflaması, kira ücretleri, Bağ Kur primlerinin elektrik doğalgaz gibi zaruri harcamaların anormal yükselmesi, artan kayıt dışı ticaret ve AVM lerin önlenemez şubeleşmesi ve her ürünü satıyor olmalarından, işletmelerimizin ayakta duracak hali kalmamıştır. Dedi. Başkan Aypar;  Bizlerin artık tek umudu meclisin açılmasıyla, esnaf ve sanatkâr adına çıkarılacak yeni yasalardır.  İşyeri kiraları için özel bir düzenleme yapılarak, işyeri sahi bininde Kiracı esnafımızın da mağdur edilmeyeceği şekilde, Devlet denetiminde kira artışının yapılması sağlanmalı, Esnaf ve sanatkâr adına geniş kapsamlı bir sicil affı acilen çıkarılması gerekmektedir. Prim gün sayısının 9000 günden 7200 güne düşürülmesiısrarla beklenmektedir,  Bağ Kur Primlerinin Asgari ücret artışlarından bağımsız tutulup, esnafımızın ödeyebileceği makul seviyelere düşürülmesi, bu vesile ile şuan büyük çoğunlukla yatırılamayan primlerin ödenmesi sağlanmış olacaktır.  Emeklilikte, gün sayısına göre maaş hesaplaması yapılıp, haksızlığın önüne geçilmesi,     Bazı kalemlerde yükseltilen KDV oranlarının yeniden eski seviyelerine indirilmesi gerekir.  Anlatılanlar saha çalışmalarımızda esnaf ve sanatkârımızın bize aktardıkları beklentileridir. İçinde bulunulan durum muhakkak zor lakin bu zorluğun eziyetine sadece küçük Esnaf ve Sanatkârımız değil toplumun bütün kesimlerinin katlanması gerektiğini düşünüyoruz. Yukarıda saydığımız başlıca sorunlarımızın yeni yasama yılında azami gayretle çıkarılmasını üst kuruluşlarımız ve ilgililerden beklemekteyiz dedi.            
ESNAFLAR, MECLİSTE SORUNLARINA BİR AN EVVEL ÇÖZÜM BEKLİYOR

                     

   1 Ekimde yeni yasama yılına başlayacak olan TBMM’nin ülke gündeminin yansıra, birçok sorunla boğuşan esnaf ve sanatkârın, Millet Vekillerden beklentisi oldukça büyük.

    Konu hakkında, Seydişehir esnaf ve sanatkârlar oda başkanı değerlendirmelerde bulundu. Başkan Aypar;

2020 yılında Corona virüs (Pandemi) ile başlayıp, Ülkemizde meydana gelen orman yangınları, Rusya, Ukrayna savaşı hemen akabinde 6 Şubat depremi ve seçimler sonucunda, ülke ekonomimizde ve piyasalarda derin bir ekonomik sıkıntı oluştu. Çalışanı çalışmayanı ile yurttaşlar olarak kendimizi büyük bir geçim sıkıntısı içinde bulduk. Allah böylesi felaketleri bir daha yaşatmasın, devletimize ve milletimize zeval vermesin.

   Yaşanan bu olumsuzluklardan en çok hasar görüp derin yaralar alan maalesef esnaf ve sanatkârımızdır. Bugüne kadar gelinen süreçte esnafımız adına bazı desteklemeler olduysa da derdimize derman olmamıştır. Üst kuruluşlarımızın ise bu konuda yeterli mücadeleyi vermediğini düşünüyoruz.

 Artan enflasyon alım gücünün zayıflaması, kira ücretleri, Bağ Kur primlerinin elektrik doğalgaz gibi zaruri harcamaların anormal yükselmesi, artan kayıt dışı ticaret ve AVM lerin önlenemez şubeleşmesi ve her ürünü satıyor olmalarından, işletmelerimizin ayakta duracak hali kalmamıştır. Dedi.

Başkan Aypar;  Bizlerin artık tek umudu meclisin açılmasıyla, esnaf ve sanatkâr adına çıkarılacak yeni yasalardır.

 İşyeri kiraları için özel bir düzenleme yapılarak, işyeri sahi bininde Kiracı esnafımızın da mağdur edilmeyeceği şekilde, Devlet denetiminde kira artışının yapılması sağlanmalı,

Esnaf ve sanatkâr adına geniş kapsamlı bir sicil affı acilen çıkarılması gerekmektedir.

Prim gün sayısının 9000 günden 7200 güne düşürülmesiısrarla beklenmektedir,

 Bağ Kur Primlerinin Asgari ücret artışlarından bağımsız tutulup, esnafımızın ödeyebileceği makul seviyelere düşürülmesi, bu vesile ile şuan büyük çoğunlukla yatırılamayan primlerin ödenmesi sağlanmış olacaktır.

 Emeklilikte, gün sayısına göre maaş hesaplaması yapılıp, haksızlığın önüne geçilmesi,

    Bazı kalemlerde yükseltilen KDV oranlarının yeniden eski seviyelerine indirilmesi gerekir.

 Anlatılanlar saha çalışmalarımızda esnaf ve sanatkârımızın bize aktardıkları beklentileridir. İçinde bulunulan durum muhakkak zor lakin bu zorluğun eziyetine sadece küçük Esnaf ve Sanatkârımız değil toplumun bütün kesimlerinin katlanması gerektiğini düşünüyoruz.

Yukarıda saydığımız başlıca sorunlarımızın yeni yasama yılında azami gayretle çıkarılmasını üst kuruluşlarımız ve ilgililerden beklemekteyiz dedi.

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.