Fakülte Öğrencileri Öğretmenlerimizin Kan Basıncını Ölçtü (VİDEOLU)

Sağlık (SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 09.12.2021 - 16:40, Güncelleme: 09.12.2021 - 16:40
 

Fakülte Öğrencileri Öğretmenlerimizin Kan Basıncını Ölçtü (VİDEOLU)

Seydişehir Kamil Akkanat Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencileri Halk Sağlığı saha uygulaması kapsamında Seydişehir merkezdeki tüm ilk ve orta dereceli okulların öğretmenlerine yönelik kan basıncı taraması gerçekleştirdi.

1 ay süren kan basıncı tarama uygulaması Mahmut Esat Ortaokulu öğretmenlerinin tansiyonlarının ölçülmesiyle sona erdi. Mahmut Esat Ortaokulundaki kan basıncı tarama uygulamasına İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, Dekan Yard. Dr. İbrahim Çetin, Hemşirelik Bölüm Başkanı Dr. Hilal Türkmen Polat ve uygulama Sorumlusu Dr. Serap Batı katıldı. Seydişehir Kamil Akkanat Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencileri kan basıncı tarama uygulamasının sona erdiğini bildiren Fakülte Dekan yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim ÇETİN konu ile ilgili yaptığı açıklamada: “Tarama, Fakülte ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği çerçevesinde yapıldı. Bu çalışmaya rotasyon halinde 38 öğrenci ve 2 öğretim üyesi katıldı. Uygulama 1 ay sürdü. Hipertansiyon çağımızın en önemli sağlık sorunlarından olup, kolayca tanılanmasına karşın sinsi ilerleyen ve belirti vermeyen bir hastalık olduğu için hastaların önemli bir kısmını tespit etmek güçtür. Hipertansiyon; kalp krizi, böbrek yetmezliği ve felç gibi ciddi başka hastalıklara da yol açmakta, sağlıkta yaşam kalitesini düşürüp, ömrü kısaltmaktadır. Yürüttüğümüz tarama çalışmasının ardından öğretmenlere yönelik farkındalık toplantılarının düzenlenmesi planlanmaktadır. Bu çalışmayı benimle birlikte öğretim üyemiz Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Serap Batı yapacaktır.” dedi.        
Seydişehir Kamil Akkanat Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencileri Halk Sağlığı saha uygulaması kapsamında Seydişehir merkezdeki tüm ilk ve orta dereceli okulların öğretmenlerine yönelik kan basıncı taraması gerçekleştirdi.

1 ay süren kan basıncı tarama uygulaması Mahmut Esat Ortaokulu öğretmenlerinin tansiyonlarının ölçülmesiyle sona erdi.

Mahmut Esat Ortaokulundaki kan basıncı tarama uygulamasına İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, Dekan Yard. Dr. İbrahim Çetin, Hemşirelik Bölüm Başkanı Dr. Hilal Türkmen Polat ve uygulama Sorumlusu Dr. Serap Batı katıldı.

Seydişehir Kamil Akkanat Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencileri kan basıncı tarama uygulamasının sona erdiğini bildiren Fakülte Dekan yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim ÇETİN konu ile ilgili yaptığı açıklamada:

“Tarama, Fakülte ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği çerçevesinde yapıldı. Bu çalışmaya rotasyon halinde 38 öğrenci ve 2 öğretim üyesi katıldı. Uygulama 1 ay sürdü. Hipertansiyon çağımızın en önemli sağlık sorunlarından olup, kolayca tanılanmasına karşın sinsi ilerleyen ve belirti vermeyen bir hastalık olduğu için hastaların önemli bir kısmını tespit etmek güçtür. Hipertansiyon; kalp krizi, böbrek yetmezliği ve felç gibi ciddi başka hastalıklara da yol açmakta, sağlıkta yaşam kalitesini düşürüp, ömrü kısaltmaktadır. Yürüttüğümüz tarama çalışmasının ardından öğretmenlere yönelik farkındalık toplantılarının düzenlenmesi planlanmaktadır. Bu çalışmayı benimle birlikte öğretim üyemiz Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Serap Batı yapacaktır.” dedi.

 

 

 

 

Konya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.