Geleneksel Yalıhüyük Yayla Şenliği Coşkulu Geçti

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 04.05.2022 - 21:54, Güncelleme: 04.05.2022 - 21:54
 

Geleneksel Yalıhüyük Yayla Şenliği Coşkulu Geçti

Yalıhüyük İlçesinin Gölcük yaylasında düzenlenen geleneksel 9. Yayla şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

Sıladan gurbete Yalıhüyüklerin buluştuğu gölcük yayla şenliği Kuran Tilaveti ile başladı. Konya Büyükşehir Belediyesinin Mehteran Takımı gösterisinin ardından Protokol konuşmaları yapıldı. Belediye Başkanı Şenliğin açış konuşmasını yaparken Belediye hizmetlerinden de bahsetti. İkinci konuşmacı İlçe Kaymakamı İbrahim Yazıcı da selamlama konuşmasına Belediye Başkanı Hasan Koçer’e teşekkür ederek katılımcıları selamladı. 9.Yayla şenliğine katılan misafirlere Yemek ikramı yapıldı. Çevre ilçelerden gelen misafirler şenliğe ilgi gösterdi. Şenlikte Yerel sanatçılar Yakup Minaz, Yusuf Karakuş sahne aldı. Ozan Yıldırımer ve Yağız ozanın destansı türküleri, Aşık atışması ile şenlenen gölcük yaylası, Türk Halk Müziği sanatçısı Şefika Çopur ve Muzaffer Sarıkaya’nın türküleri ile şenliğe katılanlar unutulmaz anlar yaşadı.Şenliğe katkı sağlayanlara plaket verildi. Hediye çekilişlerinin de yapıldığı şenlik çeşitli eğlencelerle sona erdi. Şenliğe İlçe Kaymakamı İbrahim Yazıcı, Belediye Başkanı Hasan Koçer, Çevre ilçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, Ak Parti Bölge Koordinatörü Mustafa Hançerli, Siyasi Parti temsilcileri ve Yalıhüyük Halkı Katıldı.
Yalıhüyük İlçesinin Gölcük yaylasında düzenlenen geleneksel 9. Yayla şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

Sıladan gurbete Yalıhüyüklerin buluştuğu gölcük yayla şenliği Kuran Tilaveti ile başladı.

Konya Büyükşehir Belediyesinin Mehteran Takımı gösterisinin ardından Protokol konuşmaları yapıldı.

Belediye Başkanı Şenliğin açış konuşmasını yaparken Belediye hizmetlerinden de bahsetti.

İkinci konuşmacı İlçe Kaymakamı İbrahim Yazıcı da selamlama konuşmasına Belediye Başkanı Hasan Koçer’e teşekkür ederek katılımcıları selamladı.

9.Yayla şenliğine katılan misafirlere Yemek ikramı yapıldı. Çevre ilçelerden gelen misafirler şenliğe ilgi gösterdi.

Şenlikte Yerel sanatçılar Yakup Minaz, Yusuf Karakuş sahne aldı. Ozan Yıldırımer ve Yağız ozanın destansı türküleri, Aşık atışması ile şenlenen gölcük yaylası, Türk Halk Müziği sanatçısı Şefika Çopur ve Muzaffer Sarıkaya’nın türküleri ile şenliğe katılanlar unutulmaz anlar yaşadı.Şenliğe katkı sağlayanlara plaket verildi.

Hediye çekilişlerinin de yapıldığı şenlik çeşitli eğlencelerle sona erdi.

Şenliğe İlçe Kaymakamı İbrahim Yazıcı, Belediye Başkanı Hasan Koçer, Çevre ilçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, Ak Parti Bölge Koordinatörü Mustafa Hançerli, Siyasi Parti temsilcileri ve Yalıhüyük Halkı Katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.