Hemşerimiz Milli Takım Antrenörü Arı "Kısa zamanda Avrupa Şampiyonu olduğumuz için sevinçliyiz"

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.10.2021 - 11:15, Güncelleme: 17.10.2021 - 11:15
 

Hemşerimiz Milli Takım Antrenörü Arı "Kısa zamanda Avrupa Şampiyonu olduğumuz için sevinçliyiz"

Türkiye Futbol Federasyonu'nun 'Türkiye Futbol Oynuyor' projesi kapsamında destek verdiği Özel Sporcular Spor Federasyonu bünyesindeki Özel Sporcular Down Sendromlular Futsal Milli Takımının 4 antrenöründen biri olarak görev yapan Seydişehirli Uğur Arı Seydişehir Toroslar Gazetesine özel röportaj verdi.

  Sorularımızı yanıtlayan Uğur Arı kendisine futbolu sevdiren Seydişehir Eti Sas Spor Kulübü olduğunu belirtti. 30.000 nüfuslu ilçeden milli takım antrenörlüğüne O dönemler 30.000 nüfuslu olan Seydişehir, Eti Sas kulübüne minik oyuncu olarak katılan ve burada kendini yetiştirerek 1994 yılında Konya Şeker'e transfer olan orada 1 yıl top koşturduktan sonra Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği fakültesini kazanan 47 yaşındaki 2 çocuk babası Uğur Arı şuan Kayseri de yaşıyor. 2017 yılında kurulan Down Sendromlular Futsal Milli takımının 4 antrenöründen birisi olan Arı özel çocuklarla çalışmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Down Sendromlular Futsal Milli Takımı Bir Tarih Yazdı Üç yılda büyük başarılara imza atıklarını söyleyen Arı : 2018 yılında  İtalya’nın Terni şehrindeki 13 Kasım 2018 ‘de yapılan müsabakada Türkiye İtalya’yı 4-2 yenerken, 14 Kasım 2018 de yapılan müsabakada Portekiz’e 3-2 yendik. Çift devreli müsabakalar sonucunda; Portekiz 2018  Avrupa Şampiyonu olurken, 2. İtalya , 3. ise Türkiye oldu. Bu yılki Avrupa Şampiyonasına İzmir ,Kocaeli ,Kayseri ve İstanbul'daki kampları ile hazırlandık. 2021 Down Sendromlular Avrupa Oyunları'nda (Trigames 2021) Portekiz’i 6-0 mağlup ederek Avrupa şampiyonu olduk. Milli Takım kadromuzda Birkan Dikici, Caner Ekin, Furkan Özdemir, Hami Haldız, Hüseyin Dinç, Mehmet Anıl Koçak, Mert Uruk, Oğulcan Batun Öztürk, Resul Orakçı, Tahra Kavis ve Volkan Yavuzaslan yer alıyor. Hedefimiz 2022 Dünya Şampiyonu olabilmek dedi.   Türkiye Özel Sporcular Fedarasyonu olarak bir ilke imza attık. Bu yılki gerçekleşen Tokyo 2020 Paralimpik Oyunlarına 3 Özel Sporcumuz atletizm dalında Mihriban Korkmaz ,Esra Bayrak ,Fatma Damla Altın katıldı. Atletizm kadınlar gülle atma F20 kategorisi finalinde Mihriban Korkmaz, 9. sırayı elde ederken , atletizm kadınlar uzun atlama T20 kategorisinde Esra Bayrak 4’üncü, Fatma Damla Altın 7’nci sırayı elde ettiğini söylen Uğur Arı bu özel sporcularımızın yetiştirmemizde bizlere verdiği destek için federasyon başkanımız Birol Aydın’a teşekkür ediyoruz.dedi   ÖZEL HABER :BURAK SAYLAM
Türkiye Futbol Federasyonu'nun 'Türkiye Futbol Oynuyor' projesi kapsamında destek verdiği Özel Sporcular Spor Federasyonu bünyesindeki Özel Sporcular Down Sendromlular Futsal Milli Takımının 4 antrenöründen biri olarak görev yapan Seydişehirli Uğur Arı Seydişehir Toroslar Gazetesine özel röportaj verdi.

 

Sorularımızı yanıtlayan Uğur Arı kendisine futbolu sevdiren Seydişehir Eti Sas Spor Kulübü olduğunu belirtti.

30.000 nüfuslu ilçeden milli takım antrenörlüğüne

O dönemler 30.000 nüfuslu olan Seydişehir, Eti Sas kulübüne minik oyuncu olarak katılan ve burada kendini yetiştirerek 1994 yılında Konya Şeker'e transfer olan orada 1 yıl top koşturduktan sonra Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği fakültesini kazanan 47 yaşındaki 2 çocuk babası Uğur Arı şuan Kayseri de yaşıyor. 2017 yılında kurulan Down Sendromlular Futsal Milli takımının 4 antrenöründen birisi olan Arı özel çocuklarla çalışmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Down Sendromlular Futsal Milli Takımı Bir Tarih Yazdı

Üç yılda büyük başarılara imza atıklarını söyleyen Arı : 2018 yılında  İtalya’nın Terni şehrindeki 13 Kasım 2018 ‘de yapılan müsabakada Türkiye İtalya’yı 4-2 yenerken, 14 Kasım 2018 de yapılan müsabakada Portekiz’e 3-2 yendik.

Çift devreli müsabakalar sonucunda; Portekiz 2018  Avrupa Şampiyonu olurken, 2. İtalya , 3. ise Türkiye oldu.

Bu yılki Avrupa Şampiyonasına İzmir ,Kocaeli ,Kayseri ve İstanbul'daki kampları ile hazırlandık.

2021 Down Sendromlular Avrupa Oyunları'nda (Trigames 2021) Portekiz’i 6-0 mağlup ederek Avrupa şampiyonu olduk.

Milli Takım kadromuzda Birkan Dikici, Caner Ekin, Furkan Özdemir, Hami Haldız, Hüseyin Dinç, Mehmet Anıl Koçak, Mert Uruk, Oğulcan Batun Öztürk, Resul Orakçı, Tahra Kavis ve Volkan Yavuzaslan yer alıyor.

Hedefimiz 2022 Dünya Şampiyonu olabilmek dedi.

 

Türkiye Özel Sporcular Fedarasyonu olarak bir ilke imza attık.

Bu yılki gerçekleşen Tokyo 2020 Paralimpik Oyunlarına 3 Özel Sporcumuz atletizm dalında Mihriban Korkmaz ,Esra Bayrak ,Fatma Damla Altın katıldı.

Atletizm kadınlar gülle atma F20 kategorisi finalinde Mihriban Korkmaz, 9. sırayı elde ederken , atletizm kadınlar uzun atlama T20 kategorisinde Esra Bayrak 4’üncü, Fatma Damla Altın 7’nci sırayı elde ettiğini söylen Uğur Arı bu özel sporcularımızın yetiştirmemizde bizlere verdiği destek için federasyon başkanımız Birol Aydın’a teşekkür ediyoruz.dedi

 

ÖZEL HABER :BURAK SAYLAM

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.