Bu Tıp Bayramı Dönüm Noktası Olsun

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.03.2019 - 01:52, Güncelleme: 15.03.2019 - 01:52
 

Bu Tıp Bayramı Dönüm Noktası Olsun

Ali Saylam Köşe Yazısı

14 Mart Tıp Bayramı süslü mesajlarla her yıl olduğu gibi bu yılda kutlanıyor. Maalesef doktorlarımız dışarıdan gördüğüm kadarıyla huzursuz. Huzursuzluklarının en önemli nedeni de çalışma şartları ve doktor hasta ilişkileri.   Bunun yanı sıra hastanemize özel sıkıntılarda var.  Bu sıkıntıların başında da uzman doktor yetersizliği. Bir bakıyoruz Seydişehir Devlet Hastanesine yeni bir doktor gelmiş.  Birde bakıyoruz ki diğeri gitmiş. Veya geleli kısa bir zaman olmasına rağmen tayinini istemiş. Doktor eksikliği geçici doktorlarla giderilmeye çalışılıyor ama Konya’dan gelen doktor bir haftalığına geliyor. Gidiş geliş 180 km yol yapıyor. Hasta doktoru, doktor hastayı tanımadan tedavi süreci nasıl başarılı olacak? Çare ne diye soranlara, gelen doktorların uzun süre kalması için ne yapmamız gerekir sorusu önümüze geliyor. Doktorların uzun süre kalması ve Seydişehir Devlet Hastanesini tayinlerde tercih etmeleri için başta Başhekim olmak üzere idareciler ve sivil toplum örgütleri birlikte hareket etmeleri gerekir. Eskiden hastaneler Başhekimleri ile ünlüydü. Açık konuşalım Seydişehir Devlet Hastanesinin Başhekimini ilçemiz tanımıyor. Hastanede Uzman Doktorun tam kadro olması için bence bu birliktelik çok önemli. Seydişehir’den son yıllarda çok iyi doktorlar çıktı. Akademik kariyer yapanlar hariç, başka Devlet Hastanelerinde veya özel hastanelerde çalışan böyle en az 15 doktor biliyorum. Bunları arayıp soracak hastanemizde görev yapmaya davet edecek olan başta hastane yetkilileri olmak üzere yerel yöneticilerde dâhil hepsi birlik olarak çalışmalı. Hastalarıyla bir anlamda arkadaş olmuş, uzun yıllar Seydişehir’de kalmış, fahri hemşerimiz olmuş doktorlarımıza da sahip çıkmalıyız. Bu konuya değinmişken değerli hocamın oğlu Genel Cerrah Enes Şahin’in geçtiğimiz aylarda ilk görev yeri olarak Seydişehir’i tercih edip göreve başlamasından sonra babası Selçuk Üniversitesi Rektörü Sayın Mustafa Şahin’in Devlet Hastanesini ziyaret ederek hastane için yapılması gerekenlere destek olmaya hazır olduğunu söylemesi, sahiplenmek açısından güzel bir örnek teşkil etti. Bu Tıp Bayramı inşallah herkes için bir dönüm noktası olur. Devlet hastanemizde tam kadrolu Uzman Doktorların huzurlu ve severek çalıştığı bir ortam oluşur. Böyle bir huzur ortamında hem doktorlarımız hem hastalarımız rahat eder. İdarecilerimizde politik yaklaşımlardan uzak çözüm odaklı gayretlerini sürdürürlerse böyle bir ortamda kendileri de rahat çalışır öyle değil mi?    
Ali Saylam Köşe Yazısı

14 Mart Tıp Bayramı süslü mesajlarla her yıl olduğu gibi bu yılda kutlanıyor.

Maalesef doktorlarımız dışarıdan gördüğüm kadarıyla huzursuz. Huzursuzluklarının en önemli nedeni de çalışma şartları ve doktor hasta ilişkileri.  

Bunun yanı sıra hastanemize özel sıkıntılarda var. 

Bu sıkıntıların başında da uzman doktor yetersizliği.

Bir bakıyoruz Seydişehir Devlet Hastanesine yeni bir doktor gelmiş.  Birde bakıyoruz ki diğeri gitmiş. Veya geleli kısa bir zaman olmasına rağmen tayinini istemiş.

Doktor eksikliği geçici doktorlarla giderilmeye çalışılıyor ama Konya’dan gelen doktor bir haftalığına geliyor. Gidiş geliş 180 km yol yapıyor.

Hasta doktoru, doktor hastayı tanımadan tedavi süreci nasıl başarılı olacak?

Çare ne diye soranlara, gelen doktorların uzun süre kalması için ne yapmamız gerekir sorusu önümüze geliyor.

Doktorların uzun süre kalması ve Seydişehir Devlet Hastanesini tayinlerde tercih etmeleri için başta Başhekim olmak üzere idareciler ve sivil toplum örgütleri birlikte hareket etmeleri gerekir.

Eskiden hastaneler Başhekimleri ile ünlüydü. Açık konuşalım Seydişehir Devlet Hastanesinin Başhekimini ilçemiz tanımıyor.

Hastanede Uzman Doktorun tam kadro olması için bence bu birliktelik çok önemli.

Seydişehir’den son yıllarda çok iyi doktorlar çıktı. Akademik kariyer yapanlar hariç, başka Devlet Hastanelerinde veya özel hastanelerde çalışan böyle en az 15 doktor biliyorum.

Bunları arayıp soracak hastanemizde görev yapmaya davet edecek olan başta hastane yetkilileri olmak üzere yerel yöneticilerde dâhil hepsi birlik olarak çalışmalı.

Hastalarıyla bir anlamda arkadaş olmuş, uzun yıllar Seydişehir’de kalmış, fahri hemşerimiz olmuş doktorlarımıza da sahip çıkmalıyız.

Bu konuya değinmişken değerli hocamın oğlu Genel Cerrah Enes Şahin’in geçtiğimiz aylarda ilk görev yeri olarak Seydişehir’i tercih edip göreve başlamasından sonra babası Selçuk Üniversitesi Rektörü Sayın Mustafa Şahin’in Devlet Hastanesini ziyaret ederek hastane için yapılması gerekenlere destek olmaya hazır olduğunu söylemesi, sahiplenmek açısından güzel bir örnek teşkil etti.

Bu Tıp Bayramı inşallah herkes için bir dönüm noktası olur. Devlet hastanemizde tam kadrolu Uzman Doktorların huzurlu ve severek çalıştığı bir ortam oluşur.

Böyle bir huzur ortamında hem doktorlarımız hem hastalarımız rahat eder.

İdarecilerimizde politik yaklaşımlardan uzak çözüm odaklı gayretlerini sürdürürlerse böyle bir ortamda kendileri de rahat çalışır öyle değil mi?    

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.