AZMİYLE GENÇLERE TAŞ ÇIKARTIYOR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.04.2019 - 01:18, Güncelleme: 30.04.2019 - 01:18
 

AZMİYLE GENÇLERE TAŞ ÇIKARTIYOR

Seydişehir’de esnaflık yapan üç çocuk annesi 50 yaşında ki Gül Pınaraltı pes etmedi, şimdi en küçük çocuğu ile birlikte üniversiteye hazırlanıyor.

Zamanında ailesi ilkokuldan sonra okutmayan Gül Pınaraltı 45 yaşında, okumanın yaşı yoktur diyerek eğitim almaya karar verdi. Bu kararı ile önce 1 buçuk yıl gibi kısa bir sürede ortaokulu bitiren Pınaraltı, ardından Ticaret Lisesi Muhasebe bölümünü bitirdi ve şimdi en küçük çocuğu ile birlikte üniversiteye hazırlanıyor. Ailesinin mahalle baskısından dolayı zamanında okutmadığını aktaran Gül Pınaraltı; “Geçmiş zamanlarda babam ilkokuldan sonra mahalle baskısı ile kız terzilik kursuna gönderdi. Ama okumak içimde hep ukde kaldı. Babamda sonra sonra çok pişman oldu. Seni okutamadım, hakkını helal et diyordu sürekli. Ama artık eşimin ve çocuklarımın da desteği ile çok şükür okudum ve artık üniversiteye hazırlanıyorum.” dedi. Açık öğretimde eğitimini tamamlamaya nasıl karar verdiğini anlatan Pınaraltı; “Boş zamanlarımda eşime destek olabilmek için ofisinde işleri kontrol ediyordum. Ve sürekli muhasebe işleri ile karşılaşıyordum. İlkokulda öğrendiğim çok az şeyi bile unutmuştum. Bu nedenle yeteri kadar yardımcı olamıyordum. Çevremde herkes üniversite mezunuydu. Bende eğitimli bir anneanne, babaanne olmak istediğimi fark ettim. Bu yüzden neden olmasın, istersem bende yapabilirim diyerek açıktan okumaya karar verdim. Bu yola da ailemin desteğini yanıma alarak başladım.” dedi. Bu eğitim serüveninde ailesinden çok destek gördüğünün altını çizen Pınaraltı; “Oğlum okulda işlediği dersleri akşam evde bana anlatırdı. Kızım da sınavlara hazırlardı. Eşimin ve çocuklarımın desteği ile sonunda başardım.” dedi. Çevreden nasıl dönüşler aldığını sorduğumuzda ise; “Gün arkadaşlarımla akşam oturmalarımız oluyor. Onlarda keşke bize de haber verseydin. Biz de başvursaydık. Bizde okusaydık diyorlar. Çevreye de güzel örnek oluşturuyor.” şeklinde cevap verdi. Sadece açık öğretimde eğitim görmekle kalmayıp aynı zamanda Halk Eğitim ve KOMEK kurslarına giderek kültürel anlamda da kendini geliştiren, sürekli kitap okuyarak kendine olan özgüvenini artıran Gül Pınaraltı, KOMEK’te kendine işyeri açabilmek için Girişimcilik kursuna katılarak buradan da sertifika aldı.
Seydişehir’de esnaflık yapan üç çocuk annesi 50 yaşında ki Gül Pınaraltı pes etmedi, şimdi en küçük çocuğu ile birlikte üniversiteye hazırlanıyor.

Zamanında ailesi ilkokuldan sonra okutmayan Gül Pınaraltı 45 yaşında, okumanın yaşı yoktur diyerek eğitim almaya karar verdi. Bu kararı ile önce 1 buçuk yıl gibi kısa bir sürede ortaokulu bitiren Pınaraltı, ardından Ticaret Lisesi Muhasebe bölümünü bitirdi ve şimdi en küçük çocuğu ile birlikte üniversiteye hazırlanıyor.

Ailesinin mahalle baskısından dolayı zamanında okutmadığını aktaran Gül Pınaraltı; “Geçmiş zamanlarda babam ilkokuldan sonra mahalle baskısı ile kız terzilik kursuna gönderdi. Ama okumak içimde hep ukde kaldı. Babamda sonra sonra çok pişman oldu. Seni okutamadım, hakkını helal et diyordu sürekli. Ama artık eşimin ve çocuklarımın da desteği ile çok şükür okudum ve artık üniversiteye hazırlanıyorum.” dedi.

Açık öğretimde eğitimini tamamlamaya nasıl karar verdiğini anlatan Pınaraltı; “Boş zamanlarımda eşime destek olabilmek için ofisinde işleri kontrol ediyordum. Ve sürekli muhasebe işleri ile karşılaşıyordum. İlkokulda öğrendiğim çok az şeyi bile unutmuştum. Bu nedenle yeteri kadar yardımcı olamıyordum. Çevremde herkes üniversite mezunuydu. Bende eğitimli bir anneanne, babaanne olmak istediğimi fark ettim. Bu yüzden neden olmasın, istersem bende yapabilirim diyerek açıktan okumaya karar verdim. Bu yola da ailemin desteğini yanıma alarak başladım.” dedi.

Bu eğitim serüveninde ailesinden çok destek gördüğünün altını çizen Pınaraltı; “Oğlum okulda işlediği dersleri akşam evde bana anlatırdı. Kızım da sınavlara hazırlardı. Eşimin ve çocuklarımın desteği ile sonunda başardım.” dedi.

Çevreden nasıl dönüşler aldığını sorduğumuzda ise; “Gün arkadaşlarımla akşam oturmalarımız oluyor. Onlarda keşke bize de haber verseydin. Biz de başvursaydık. Bizde okusaydık diyorlar. Çevreye de güzel örnek oluşturuyor.” şeklinde cevap verdi.

Sadece açık öğretimde eğitim görmekle kalmayıp aynı zamanda Halk Eğitim ve KOMEK kurslarına giderek kültürel anlamda da kendini geliştiren, sürekli kitap okuyarak kendine olan özgüvenini artıran Gül Pınaraltı, KOMEK’te kendine işyeri açabilmek için Girişimcilik kursuna katılarak buradan da sertifika aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.