GÖBEK ŞİFA DAĞITIYOR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.05.2019 - 01:04, Güncelleme: 15.05.2019 - 01:04
 

GÖBEK ŞİFA DAĞITIYOR

Diğer bölgelere göre, bölgemizde de oldukça fazla bulunan göbek mantarı yok satıyor.

Besin değerinin yüksek olmasının yanı sıra birçok derde şifa olan ve ilaç sanayiinde de kullanılan göbek yaylalarda, dağ eteklerinde fazla bulunduğu için yöremizde de oldukça fazla bulunuyor. Kilosu 120 liradan alıcı bulan göbekle ilgili bilgi veren Şifalı Bitkiler Satıcısı Ahmet Kurt; “Bilindiği üzere göbeğin besin değeri çok yüksek. Özellikle Tınaztepe mevkiinde yaylaların fazla olması ve yeterince ormanlık alanın bulunmasından dolayı bu değerli besin Muğla gibi bölgemizde de oldukça fazla yetişiyor. 100 liraya alınıp, 120 liraya satışına sunuluyor. Pahalı olmasına rağmen Pazar sorunu olmuyor.” dedi. Birçok hastalığa da iyi geldiğini ve ilaç sanayiinde de kullandığını bildiklerini belirten Ahmet Kurt; “Geçtiğimiz günlerde oralarda çok meşhur olan Muğla’dan bir arkadaş aradı, bende göbek neden bu kadar pahalı diye sordum. O arkadaş yurt dışından da alıcılarının olduğunu ve çok şifalı bir bitki olduğunu, bir yeriniz kanadığında kanayan yaraya bir damla su damlatıldığında o yarayı bir günde iyileştireceğini söyledi. Bunun yanında göbeğin mide hastalıklarına iyi geldiği ve hücreleri yenilediği biliniyor. Bu nedenle bölgemizde de çok sayıda bulunan göbek nimetinin kıymetini bilmemiz lazım.” şeklinde konuştu. ALİ SAYLAN’IN HABERİ / ÖZEL HABER  
Diğer bölgelere göre, bölgemizde de oldukça fazla bulunan göbek mantarı yok satıyor.

Besin değerinin yüksek olmasının yanı sıra birçok derde şifa olan ve ilaç sanayiinde de kullanılan göbek yaylalarda, dağ eteklerinde fazla bulunduğu için yöremizde de oldukça fazla bulunuyor.

Kilosu 120 liradan alıcı bulan göbekle ilgili bilgi veren Şifalı Bitkiler Satıcısı Ahmet Kurt; “Bilindiği üzere göbeğin besin değeri çok yüksek. Özellikle Tınaztepe mevkiinde yaylaların fazla olması ve yeterince ormanlık alanın bulunmasından dolayı bu değerli besin Muğla gibi bölgemizde de oldukça fazla yetişiyor. 100 liraya alınıp, 120 liraya satışına sunuluyor. Pahalı olmasına rağmen Pazar sorunu olmuyor.” dedi.

Birçok hastalığa da iyi geldiğini ve ilaç sanayiinde de kullandığını bildiklerini belirten Ahmet Kurt; “Geçtiğimiz günlerde oralarda çok meşhur olan Muğla’dan bir arkadaş aradı, bende göbek neden bu kadar pahalı diye sordum. O arkadaş yurt dışından da alıcılarının olduğunu ve çok şifalı bir bitki olduğunu, bir yeriniz kanadığında kanayan yaraya bir damla su damlatıldığında o yarayı bir günde iyileştireceğini söyledi. Bunun yanında göbeğin mide hastalıklarına iyi geldiği ve hücreleri yenilediği biliniyor. Bu nedenle bölgemizde de çok sayıda bulunan göbek nimetinin kıymetini bilmemiz lazım.” şeklinde konuştu.

ALİ SAYLAN’IN HABERİ / ÖZEL HABER

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.