Tatilcilere ‘Afyon Çiçeği’ Sürprizi

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.06.2019 - 05:15, Güncelleme: 08.06.2019 - 05:15
 

Tatilcilere ‘Afyon Çiçeği’ Sürprizi

Ramazan Bayramı tatili için Antalya’ya giden tatilciler, Konya-Antalya kara yolu çevresinde açan Afyon çiçeği sürprizi ile karşılaştı.

Konya-Antalya yolunda yol kenarındaki Afyon tarlalarını gören ziyaretçiler, Boyalı mevkisinde özel araçları ve tur otobüsleri ile kısa bir süre mola veriyor. Mor ve beyaz renkte açan çiçeklerin fotoğrafını çeken ziyaretçiler, rengarenk tarlalarda vakit geçirdikten sonra tekrar yolculuklarına devam ediyor. Haşhaş tarlalarının ziyaretçileri arasında tur otobüsleri ile yolculuk eden yabancı turistlerin çokluğu da dikkati çekiyor. Afyon bitkisi olarak da bilinen haşhaş, Seydişehir'in bazı bölümlerinde Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) denetimi altında yetiştiriliyor. Mayıs ayının ortasından itibaren çiçek açmaya başlayan tarlalar, Konya-Antalya güzergahını kullananlara renkli manzara eşliğinde seyahat imkanı sunuyor.
Ramazan Bayramı tatili için Antalya’ya giden tatilciler, Konya-Antalya kara yolu çevresinde açan Afyon çiçeği sürprizi ile karşılaştı.

Konya-Antalya yolunda yol kenarındaki Afyon tarlalarını gören ziyaretçiler, Boyalı mevkisinde özel araçları ve tur otobüsleri ile kısa bir süre mola veriyor.

Mor ve beyaz renkte açan çiçeklerin fotoğrafını çeken ziyaretçiler, rengarenk tarlalarda vakit geçirdikten sonra tekrar yolculuklarına devam ediyor. Haşhaş tarlalarının ziyaretçileri arasında tur otobüsleri ile yolculuk eden yabancı turistlerin çokluğu da dikkati çekiyor.

Afyon bitkisi olarak da bilinen haşhaş, Seydişehir'in bazı bölümlerinde Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) denetimi altında yetiştiriliyor.

Mayıs ayının ortasından itibaren çiçek açmaya başlayan tarlalar, Konya-Antalya güzergahını kullananlara renkli manzara eşliğinde seyahat imkanı sunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.