"GÜNEŞLİ BİR GELECEK SİZLERİN OLSUN"

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.06.2019 - 03:40, Güncelleme: 13.06.2019 - 03:40
 

"GÜNEŞLİ BİR GELECEK SİZLERİN OLSUN"

YKS sınavına kısa bir süre kala, Seydişehir Güneş Özel öğretim Kursu Müdürü İsmail Saylam sınava girecek öğrencilere bir dizi tavsiyede bulundu.

Hayallerindeki üniversite için uzun zamandır çalışan, emek veren öğrencilerin heyacanlı bekleyişi sürerken Seydişehir Güneş Özel öğretim Kursu Müdürü İsmail Saylam “ Girilecek olan sınav ileriki yaşantınız için sadece bir adım, her şey demek değil.Bu hafta cumartesi pazar önemli evet ama hayatınızda daha çok cumartesi pazarlarınız olacak. “ dedi ve 15-16 Haziranda yapılacak olan YKS öncesi Seydişehir Güneş Özel Öğretim Kursu Rehberlik Servisi tarafından hazırlanan önerileri sıraladı. Sınavdan önce mutlaka sınav yerinizi görün. Uyku ve beslenme düzeninize dikkat edin. Sınav sabahı alışık olmadığınız kahvaltı yerine rutin kahvaltınızı edin. Alışkın olmadığınız yiyecek, ilaç ve vitamin kullanmayın. Bedensel ve zihinsel olarak yorucu aktivitelerden sınav öncesi uzak durun. Sınav giriş belgenizi ve kimlik kartınızı akşamdan hazırlayın. Sınava giderken rahat kıyafetler tercih edin. Saat 10.00’dan önce sınav binasına giriş yapmanız gerektiğini unutmayın. Sınava giderken ÖSYM’ nin klavuzda bildirdiği yanınıza alınmayacak eşyalara dikkat edin. Uzun sorulardan korkmayın! Bir soru ne kadar uzunsa içinde o kadar çok ipucu barındırır. Zorlandığınız soruyu sonraya bırakın, turlama tekniğini kullanın. Bir soru üzerinde çok fazla zaman harcamayın. Yapabildiklerinize öncelik verin. Cevapları kodlama işlemini sona bırakmayın. Tüm şıkları okuyun, soru kökünde yer alan altı çizili sözcüklere dikkat edin. Sınav anında süreyi kontrol ederek ilerleyin. Olumsuz düşüncelerden uzak durun. İsmail Saylam sözlerini “ Hayal edebiliyorsan yapabilirsin demektir, çok çalıştınız, girilen denemelere göre hava durumunuz bazen güneşliydi bazen kapalıydı. Bazı günler yağmura, fırtınaya yakalanırken bazı günler de güneş aradan göz kırptı. Yapabileceğinize inandınız. Bizler de sizin yanınızdayız ve sizlere güveniyoruz. Sınava girecek tüm öğrencilere başarılar dilerim. Tıpkı hayallerinizdeki gibi güneşli bir geleceğiniz olsun. “ diyerek tamamladı.        
YKS sınavına kısa bir süre kala, Seydişehir Güneş Özel öğretim Kursu Müdürü İsmail Saylam sınava girecek öğrencilere bir dizi tavsiyede bulundu.

Hayallerindeki üniversite için uzun zamandır çalışan, emek veren öğrencilerin heyacanlı bekleyişi sürerken Seydişehir Güneş Özel öğretim Kursu Müdürü İsmail Saylam “ Girilecek olan sınav ileriki yaşantınız için sadece bir adım, her şey demek değil.Bu hafta cumartesi pazar önemli evet ama hayatınızda daha çok cumartesi pazarlarınız olacak. “ dedi ve 15-16 Haziranda yapılacak olan YKS öncesi Seydişehir Güneş Özel Öğretim Kursu Rehberlik Servisi tarafından hazırlanan önerileri sıraladı.

Sınavdan önce mutlaka sınav yerinizi görün. Uyku ve beslenme düzeninize dikkat edin. Sınav sabahı alışık olmadığınız kahvaltı yerine rutin kahvaltınızı edin. Alışkın olmadığınız yiyecek, ilaç ve vitamin kullanmayın. Bedensel ve zihinsel olarak yorucu aktivitelerden sınav öncesi uzak durun. Sınav giriş belgenizi ve kimlik kartınızı akşamdan hazırlayın. Sınava giderken rahat kıyafetler tercih edin. Saat 10.00’dan önce sınav binasına giriş yapmanız gerektiğini unutmayın. Sınava giderken ÖSYM’ nin klavuzda bildirdiği yanınıza alınmayacak eşyalara dikkat edin. Uzun sorulardan korkmayın! Bir soru ne kadar uzunsa içinde o kadar çok ipucu barındırır. Zorlandığınız soruyu sonraya bırakın, turlama tekniğini kullanın. Bir soru üzerinde çok fazla zaman harcamayın. Yapabildiklerinize öncelik verin. Cevapları kodlama işlemini sona bırakmayın. Tüm şıkları okuyun, soru kökünde yer alan altı çizili sözcüklere dikkat edin. Sınav anında süreyi kontrol ederek ilerleyin. Olumsuz düşüncelerden uzak durun.

İsmail Saylam sözlerini “ Hayal edebiliyorsan yapabilirsin demektir, çok çalıştınız, girilen denemelere göre hava durumunuz bazen güneşliydi bazen kapalıydı. Bazı günler yağmura, fırtınaya yakalanırken bazı günler de güneş aradan göz kırptı. Yapabileceğinize inandınız. Bizler de sizin yanınızdayız ve sizlere güveniyoruz. Sınava girecek tüm öğrencilere başarılar dilerim. Tıpkı hayallerinizdeki gibi güneşli bir geleceğiniz olsun. “ diyerek tamamladı.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.