Seydişehir’de İlk Kez Müftü Nikâh Kıydı

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.06.2019 - 10:34, Güncelleme: 25.06.2019 - 10:34
 

Seydişehir’de İlk Kez Müftü Nikâh Kıydı

Fatma Nur Günay ve Oğuzhan Uslu çiftinin nikâhını Seydişehir Müftüsü Âdem Bebek kıydı.

Müftülerin resmi nikâh kıyma yetkisinin verilmesinden sonra ilçemizde Müftü Âdem Bebek’in kıydığı ilk nikâh oldu. Müftünün kıydığı ilk nikâh Seydişehir’in tanınmış din görevlilerinden Hüsamettin Günay’ın kızı Fatma Nur ve Şakir Uslu’nun oğlu Oğuzhan çiftinin nikâhlarıydı. Müftü Bebek’in çocuklarının nikâhını kıymalarından büyük onur duyduklarını belirten aileler; “Seydişehir’de ilk kez Müftü Bey bizim yavrularımızın nikâhını kıyarak hem resmi hem de dini nikâhı bir arada gerçekleştirdi. Bizim dinimize göre dini nikâh çok önemli. Bundan önce ki uygulamalarda dini nikâh bir Hoca Efendi tarafından kıyılıyor birde resmi nikâh için memur tayin ediliyordu. Bu uygulama ile hem prosedür azaldı hem de iki nikahta aynı zamanda kıyılmış oldu.” dediler. 
Fatma Nur Günay ve Oğuzhan Uslu çiftinin nikâhını Seydişehir Müftüsü Âdem Bebek kıydı.

Müftülerin resmi nikâh kıyma yetkisinin verilmesinden sonra ilçemizde Müftü Âdem Bebek’in kıydığı ilk nikâh oldu.

Müftünün kıydığı ilk nikâh Seydişehir’in tanınmış din görevlilerinden Hüsamettin Günay’ın kızı Fatma Nur ve Şakir Uslu’nun oğlu Oğuzhan çiftinin nikâhlarıydı.

Müftü Bebek’in çocuklarının nikâhını kıymalarından büyük onur duyduklarını belirten aileler; “Seydişehir’de ilk kez Müftü Bey bizim yavrularımızın nikâhını kıyarak hem resmi hem de dini nikâhı bir arada gerçekleştirdi. Bizim dinimize göre dini nikâh çok önemli. Bundan önce ki uygulamalarda dini nikâh bir Hoca Efendi tarafından kıyılıyor birde resmi nikâh için memur tayin ediliyordu. Bu uygulama ile hem prosedür azaldı hem de iki nikahta aynı zamanda kıyılmış oldu.” dediler. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.