Kurbanlıklar görücüye çıktı

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.07.2019 - 10:47, Güncelleme: 27.07.2019 - 10:47
 

Kurbanlıklar görücüye çıktı

Kurban telaşı başladı Üretici yüksek maliyetten vatandaş da alım gücünün azalmasından yakınıyor.

Bu yıl kurban fiyatlarında fazla bir  artış  görülmez iken girdilerde %70 e varan  artışların olması besicileri düşündürüyor.   kurban  piyasasını belirleyici ilçenin büyük baş  ve küçük başta  hayvan  kesim ve  entegre tesislerinden  olan Sey-et bu yıl  kurbanlıkların canlı  büyük baş  hayvanlarda 21-22, küçük baş  hayvanlarda  ise  24-25 TL olduğunu açıkladı. Geçtiğimiz  yıl da ki  kurban  fiyatları  ile fazla  bir  fark  olmadığını söyleyen  Sey-Et  yetkilileri; ’Geçen yıla  göre %5 ila %10 gibi  ufak  bir artış  var.Maliyet  girdilerinde  ise  %70  varan  bir  artış  söz konusudur.Bu  nedenle  bu yıl  ki  kurban fiyatları makul  bir  seviyede  seyrediyor. ’dedi. Kurban  ibadetini yerine  getirecek  vatandaşların Kurbanların ve  kesim yerlerinin sıhhı  durumuna  dikkat  etmelerini de  isteyen  Sey-Et yetkilileri hayvanlar hasta  olabilir. Bazı kesim serleri de hayvan kesmek  için  sağlık açısından uygun  olmuyor. Vatandaşların veteriner kontrolünde sıhhi yerlerde kurban kesmelerinin sağlık açısından son derece  önemli olduğunun vurgusunu yaptılar.Ayrıca  bu yıl yeterince kurbanlık  bulunduğunu bu  konuda vatandaşın sıkıntı çekmeyeceğini ifade ettiler. Bayramın  yaklaşması  ise kurban  alma  telaşına  düşen vatandaşlar  ise kurban fiyatlarını uygun olduğunu ama  alım gücünün azalması  ile  zorlandıklarını belirterek;’’Allah  kabul etsin.Bütcemize göre bir  kurbanlık bulup dini vecibemizi yerine  getireceğiz.’’dediler. Besiciler ise  girdilerin çok yükseldiğini belirterek yem, saman.çoban  fiyatları  geçen  yıla  göre  çok arttı.Ama  et  fiyatları yerinde  sayıyor.Fazla  bir  karımız yok  ama bu  işi yapmak durumundayız.Maliyetlerin artmasından yakındılar.
Kurban telaşı başladı Üretici yüksek maliyetten vatandaş da alım gücünün azalmasından yakınıyor.

Bu yıl kurban fiyatlarında fazla bir  artış  görülmez iken girdilerde %70 e varan  artışların olması besicileri düşündürüyor.

  kurban  piyasasını belirleyici ilçenin büyük baş  ve küçük başta  hayvan  kesim ve  entegre tesislerinden  olan Sey-et bu yıl  kurbanlıkların canlı  büyük baş  hayvanlarda 21-22, küçük baş  hayvanlarda  ise  24-25 TL olduğunu açıkladı.

Geçtiğimiz  yıl da ki  kurban  fiyatları  ile fazla  bir  fark  olmadığını söyleyen  Sey-Et  yetkilileri; ’Geçen yıla  göre %5 ila %10 gibi  ufak  bir artış  var.Maliyet  girdilerinde  ise  %70  varan  bir  artış  söz konusudur.Bu  nedenle  bu yıl  ki  kurban fiyatları makul  bir  seviyede  seyrediyor. ’dedi.

Kurban  ibadetini yerine  getirecek  vatandaşların Kurbanların ve  kesim yerlerinin sıhhı  durumuna  dikkat  etmelerini de  isteyen  Sey-Et yetkilileri hayvanlar hasta  olabilir. Bazı kesim serleri de hayvan kesmek  için  sağlık açısından uygun  olmuyor. Vatandaşların veteriner kontrolünde sıhhi yerlerde kurban kesmelerinin sağlık açısından son derece  önemli olduğunun vurgusunu yaptılar.Ayrıca  bu yıl yeterince kurbanlık  bulunduğunu bu  konuda vatandaşın sıkıntı çekmeyeceğini ifade ettiler.

Bayramın  yaklaşması  ise kurban  alma  telaşına  düşen vatandaşlar  ise kurban fiyatlarını uygun olduğunu ama  alım gücünün azalması  ile  zorlandıklarını belirterek;’’Allah  kabul etsin.Bütcemize göre bir  kurbanlık bulup dini vecibemizi yerine  getireceğiz.’’dediler.

Besiciler ise  girdilerin çok yükseldiğini belirterek yem, saman.çoban  fiyatları  geçen  yıla  göre  çok arttı.Ama  et  fiyatları yerinde  sayıyor.Fazla  bir  karımız yok  ama bu  işi yapmak durumundayız.Maliyetlerin artmasından yakındılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.