İlçemizde Bulunan Suriyeli Öğrenci Sayısı

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.07.2019 - 01:58, Güncelleme: 30.07.2019 - 01:58
 

İlçemizde Bulunan Suriyeli Öğrenci Sayısı

Geçtiğimiz günlerde Kaymakamlıkta gerçekleşen İlçe Göç Değerlendirme Toplantısının ardından ilçemizde bulunan Suriyeli öğrencilerin durumunu İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar’a sorduk.

İlçemizde 289 Suriyeli, 1 Afgan, 1 Azeri olmak üzere 291 yabancı uyruklu öğrenci bulunduğunu kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar; “Daha büyük il ve ilçelere göre Seydişehir’de bulunan öğrenci sayısı açısından oldukça rahat durumdayız. Tabi ilk zamanlar öğretmenler adaptasyon sorunu, veliler hastalık oluşur mu korkusuyla biraz tedirgindi. Fakat son zamanlarda yabancı öğrencilerle ilgili hiçbir sorun veya şikâyet almadık.” ifadelerini kullandı. Yabancı öğrencilerin okulda diğer öğrencilerle eğitime başlamadan önce dil eğitimi aldığını kaydeden Tahir Kibar; “Suriyeliler ilk geldikleri zaman hepsini bir araya getirerek Türkçe, Türk örf ve adetleri, Türk adabı gibi konularda eğitimler verdik. Eğitim tamamlandıktan sonra çocuklar okullara dağıtılarak normal eğitimlerine başladılar. Şimdi de yeni gelen yabancı öğrenciler için yine okullarda Türkçe Öğretici bulunduruyoruz.” şeklinde konuştu. Yabancı öğrencilerin okullara dağılımı hakkında da bilgi veren Kibar; “Yabancı öğrencilerin en yoğun bulunduğu okullarda sınıf başı 3-4 Suriyeli öğrenci düşüyor. Yoğunluk olmayan okullarda bu sayı daha da azalıyor. En çok kayıt ilkokul ve ortaokul öğrencilerinde. Birkaç örnek verecek olursak; Atatürk İlkokulunda 43, Cumhuriyet İlkokulunda 35, Merkez İlkokulunda 30, İsmet Şen’de 28 Suriyeli öğrenci bulunuyor. Liselerde ise toplamda 14 öğrenci bulunuyor.” dedi. ÖZEL HABER / ALİ SAYLAM 
Geçtiğimiz günlerde Kaymakamlıkta gerçekleşen İlçe Göç Değerlendirme Toplantısının ardından ilçemizde bulunan Suriyeli öğrencilerin durumunu İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar’a sorduk.

İlçemizde 289 Suriyeli, 1 Afgan, 1 Azeri olmak üzere 291 yabancı uyruklu öğrenci bulunduğunu kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar; “Daha büyük il ve ilçelere göre Seydişehir’de bulunan öğrenci sayısı açısından oldukça rahat durumdayız. Tabi ilk zamanlar öğretmenler adaptasyon sorunu, veliler hastalık oluşur mu korkusuyla biraz tedirgindi. Fakat son zamanlarda yabancı öğrencilerle ilgili hiçbir sorun veya şikâyet almadık.” ifadelerini kullandı.

Yabancı öğrencilerin okulda diğer öğrencilerle eğitime başlamadan önce dil eğitimi aldığını kaydeden Tahir Kibar; “Suriyeliler ilk geldikleri zaman hepsini bir araya getirerek Türkçe, Türk örf ve adetleri, Türk adabı gibi konularda eğitimler verdik. Eğitim tamamlandıktan sonra çocuklar okullara dağıtılarak normal eğitimlerine başladılar. Şimdi de yeni gelen yabancı öğrenciler için yine okullarda Türkçe Öğretici bulunduruyoruz.” şeklinde konuştu.

Yabancı öğrencilerin okullara dağılımı hakkında da bilgi veren Kibar; “Yabancı öğrencilerin en yoğun bulunduğu okullarda sınıf başı 3-4 Suriyeli öğrenci düşüyor. Yoğunluk olmayan okullarda bu sayı daha da azalıyor. En çok kayıt ilkokul ve ortaokul öğrencilerinde. Birkaç örnek verecek olursak; Atatürk İlkokulunda 43, Cumhuriyet İlkokulunda 35, Merkez İlkokulunda 30, İsmet Şen’de 28 Suriyeli öğrenci bulunuyor. Liselerde ise toplamda 14 öğrenci bulunuyor.” dedi.

ÖZEL HABER / ALİ SAYLAM 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.