SEYDİŞEHİRLİ DAĞCILAR ATATÜRK DAĞI’NA TIRMANDI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.09.2019 - 02:16, Güncelleme: 09.09.2019 - 02:16
 

SEYDİŞEHİRLİ DAĞCILAR ATATÜRK DAĞI’NA TIRMANDI

İlçemizden 6 dağcı Atatürk Dağı’na bir tırmanış gerçekleştirdi.

6 Kişilik dağcı  ekip Seydişehir'in kuzey batısında bulunan 2 bin 368 metrelik Atatürk Dağı'nın zirvesine çıkarak, burada yılın her ayı bulunan karı yemenin zevkini tattı.   Dağcılardan  Hüseyin Gören, zirve tırmanışının ardından yaptığı açıklamada,  Atatürk Dağı'nın yörenin en yüksek dağları arasında olduğunu söyledi.   Eylül  ayında kar yemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Gören, "Seydişehirli dağcılar olarak yılda bir kaç defa dağa tırmanış yaparız. Zirvede yılın 12 ayı boyunca kar her zaman vardır. Bizler de bunu bilerek yanımızda getirdiğimiz reçele karıştırarak eylül ayında buz gibi kar yemenin tadını çıkardık. Çok güzeldi." diye konuştu.   Reze belinden başlayan ve patikası olmayan çarşağı bol bu zorlu tırmanış, kar çukuru ve 2.368 mt rakımlı Atatürk Dağının zirvesine ulaşılarak sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Katılımcılar zorlu bu etkinlikte grubun tek bayan üyesi Canan Gören'i tebrik ederek yapılacak güzel etkinliklerde buluşma temennisinde bulundular.
İlçemizden 6 dağcı Atatürk Dağı’na bir tırmanış gerçekleştirdi.
6 Kişilik dağcı  ekip Seydişehir'in kuzey batısında bulunan 2 bin 368 metrelik Atatürk Dağı'nın zirvesine çıkarak, burada yılın her ayı bulunan karı yemenin zevkini tattı.
  Dağcılardan  Hüseyin Gören, zirve tırmanışının ardından yaptığı açıklamada,  Atatürk Dağı'nın yörenin en yüksek dağları arasında olduğunu söyledi.
  Eylül  ayında kar yemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Gören, "Seydişehirli dağcılar olarak yılda bir kaç defa dağa tırmanış yaparız. Zirvede yılın 12 ayı boyunca kar her zaman vardır. Bizler de bunu bilerek yanımızda getirdiğimiz reçele karıştırarak eylül ayında buz gibi kar yemenin tadını çıkardık. Çok güzeldi." diye konuştu.   Reze belinden başlayan ve patikası olmayan çarşağı bol bu zorlu tırmanış, kar çukuru ve 2.368 mt rakımlı Atatürk Dağının zirvesine ulaşılarak sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Katılımcılar zorlu bu etkinlikte grubun tek bayan üyesi Canan Gören'i tebrik ederek yapılacak güzel etkinliklerde buluşma temennisinde bulundular.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.