CHP KONGRESİ BAŞLADI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.12.2019 - 03:36, Güncelleme: 21.12.2019 - 03:36
 

CHP KONGRESİ BAŞLADI

CHP İlçe Kongresi’nde konuşan Abdüllatif Şener, Konya’daki önemli projelerin altında kendisinin imzası olduğunu iddia etti.

Kongre’de Şener’in yanı sıra CHP eski Konya Milletvekillerinden Atilla Kart ve Hüsnü Bozkurt ise ülke gündemi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 2002-2007 yılları arasında hükümetin ekonomisinde de söz sahibi olduğunu belirten Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, “O yıllarda Acil Eylem Planı yaptık. Mavi Tünel Projesi’ni 2004 yılında yatırım planına koyan benim. Bunların kafasında Konya Ovası yok. Çiftçi yok. Hızlı trenle ilk kez Konya’yı programa alan benim.” dedi. Kongrede yaptığı konuşmada Şener, siyasi bağlantılarla kendisini eleştirdiğini söyleyen Konya Ak Parti İl Başkanı Hasan Angı’ya seslenerek, “Sayın Ak Parti İl Başkanı Angı, Konya’da çeşmeden her su içişinde, hızlı trene her bindiğinde bana minnet duyacağına, bu durumu çarptırarak siyaseten farklı şekilde dile getiriyor. Konya televizyonlarında istediği kanalda, istediği moderatörle Konya’ya yapılan yatırımları tartışmaya hazırım.” dedi. Kongrede konuşan Eski Konya Milletvekili Atilla  Kart ise, ülkenin 17 yıldır kötü yönetildiğini iddia ederek: “Bu  süreçte  demokrasi ve yurttaşlık hukuku inşa edilmedi.Buna  rağmen  Cumhuriyet sayesinde 57 müslüman ülkesinde en iyi ülkeyiz.’’ dedi. Konuşmasının devamında Türkiye’de devlet krizi yaşandığını belirten Kart, “Türkiye  bugün  parti devleti ile  yönetilmenin ötesinde  şahıs tarafından yönetilmekle  karşı karşıya. Telekom’un özelleştirilmesi ile ortaya çıkan vahim tabloya yeterince siyasi tepki verilmedi. Bu  benim partimde dâhil maalesef. Kanal İstanbul Projesi ise göçü tetikleyecek. Eski Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’ta konuşmasında ülke gündemindeki gelişmeler hakkında değerlendirmede bulunarak, “Cumhurbaşkanı’nın asgari ücretliler ile ilgili kamuoyuna yansıyan jest yapma sözü devlet yönetme anlayışı ile bağdaşmıyor. Din siyaset alanı değildir. Aslolan yurttaşlık haklarıdır. Onu korumak ise CHP’nin asil görevidir. Özel hayatınızda ne yaparsanız yapın devlet işinde dini kullanamazsınız” dedi. Konuşmalardan sonra İlçe Başkanı ve 14 yönetim kurulu üyesini ve 32 il delegesini belirleyecek seçime geçildi. Çarşaf liste ile girilen seçimde sonuçların akşam saatlerinde belli olması bekleniyor.
CHP İlçe Kongresi’nde konuşan Abdüllatif Şener, Konya’daki önemli projelerin altında kendisinin imzası olduğunu iddia etti.

Kongre’de Şener’in yanı sıra CHP eski Konya Milletvekillerinden Atilla Kart ve Hüsnü Bozkurt ise ülke gündemi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

2002-2007 yılları arasında hükümetin ekonomisinde de söz sahibi olduğunu belirten Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, “O yıllarda Acil Eylem Planı yaptık. Mavi Tünel Projesi’ni 2004 yılında yatırım planına koyan benim. Bunların kafasında Konya Ovası yok. Çiftçi yok. Hızlı trenle ilk kez Konya’yı programa alan benim.” dedi.

Kongrede yaptığı konuşmada Şener, siyasi bağlantılarla kendisini eleştirdiğini söyleyen Konya Ak Parti İl Başkanı Hasan Angı’ya seslenerek, “Sayın Ak Parti İl Başkanı Angı, Konya’da çeşmeden her su içişinde, hızlı trene her bindiğinde bana minnet duyacağına, bu durumu çarptırarak siyaseten farklı şekilde dile getiriyor. Konya televizyonlarında istediği kanalda, istediği moderatörle Konya’ya yapılan yatırımları tartışmaya hazırım.” dedi.

Kongrede konuşan Eski Konya Milletvekili Atilla  Kart ise, ülkenin 17 yıldır kötü yönetildiğini iddia ederek: “Bu  süreçte  demokrasi ve yurttaşlık hukuku inşa edilmedi.Buna  rağmen  Cumhuriyet sayesinde 57 müslüman ülkesinde en iyi ülkeyiz.’’ dedi.

Konuşmasının devamında Türkiye’de devlet krizi yaşandığını belirten Kart, “Türkiye  bugün  parti devleti ile  yönetilmenin ötesinde  şahıs tarafından yönetilmekle  karşı karşıya. Telekom’un özelleştirilmesi ile ortaya çıkan vahim tabloya yeterince siyasi tepki verilmedi. Bu  benim partimde dâhil maalesef. Kanal İstanbul Projesi ise göçü tetikleyecek.

Eski Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’ta konuşmasında ülke gündemindeki gelişmeler hakkında değerlendirmede bulunarak, “Cumhurbaşkanı’nın asgari ücretliler ile ilgili kamuoyuna yansıyan jest yapma sözü devlet yönetme anlayışı ile bağdaşmıyor. Din siyaset alanı değildir. Aslolan yurttaşlık haklarıdır. Onu korumak ise CHP’nin asil görevidir. Özel hayatınızda ne yaparsanız yapın devlet işinde dini kullanamazsınız” dedi.

Konuşmalardan sonra İlçe Başkanı ve 14 yönetim kurulu üyesini ve 32 il delegesini belirleyecek seçime geçildi.

Çarşaf liste ile girilen seçimde sonuçların akşam saatlerinde belli olması bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.