BAŞKAN ÇAT'IN 10 KASIM MESAJI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.11.2012 - 04:45, Güncelleme: 08.11.2012 - 04:45
 

BAŞKAN ÇAT'IN 10 KASIM MESAJI

Belediye Başkanı Abdulkadir ÇAT, Atatürk?ün 74. ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Belediye Başkanı Abdulkadir Çat mesajında;   “Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan ve eşsiz devlet adamı Yüce Önderimiz Atatürk'ü, ölümsüzlüğe uğurladığımız günün 74. yıldönümünde  özlem, saygı ve rahmetle  anıyoruz” ifadesine yer veren Başkan şunları kaydetti: “Büyük Atatürk’ün Anadolu topraklarında yaktığı bağımsızlık ve özgürlük meşalesi, kısa sürede tüm yurda yayılarak bütün dünyaya örnek olmuştur. O`nun yokluklara ve tüm güçlüklere rağmen zaferle sonuçlandırdığı Kurtuluş Savaşı, büyük milletimizin özgürlük ve bağımsızlığa olan tutkusunun en büyük göstergesidir. Tarih sayfalarındaki yerini alan şanlı destan, aslında Atatürk`ün ülkemiz için hayal ettiği aydınlık geleceğin ilk adımını oluşturmuştur. Zaferle taçlandırdığı milli mücadelenin ardından tarihimizin en büyük çağdaşlaşma hamlesini başlatarak, millet egemenliğe dayalı Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur.   Atatürk’ün aziz hatırasına ve mirasına sahip çıkarak, kurduğu Cumhuriyeti çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak en büyük görevimiz, bizlere bıraktığı değerleri yaşatmak onurumuzdur.10 Kasım Günü aramızdan ayrılan, Ulu Önder Atatürk’ün insanlığa ışık ve hayat kaynağı olmaya devam eden düşünceleriyle aydınlattığı yolda yürümeye; bu düşüncelerin hayat bulduğu ilkeleri Türk Milleti olarak dünya durdukça yaşatmaya söz  veriyor; Türk Vatanı’nın bölünmez bütünlüğünü sonsuza kadar koruma, yüceltme, azim ve kararlılığı ile O`nun ilke ve inkılâplarından aldığımız güçle memleketimizin yarınları için çalışmaya  devam ediyoruz.     “Gazi Mustafa Kemal’in; ‘Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir, benim fikirlerimi, duygularımı anlıyor  ve hissediyorsanız bu kâfidir’sözleri  ve öngörüsü ile  her 10 Kasım’ı ‘Atatürk’ün temel felsefesini, eserlerini anmak, anlamak ve  dikkatlerimizi  O’nun düşüncelerine yöneltmek için bir fırsat olarak  görüyoruz.Seydişehir Belediyesi olarak Ulu Önder Atatürk’e verdiğimiz değerin göstergesi geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın gönüllerine Atatürk Sevgisini nakşetmek ve her zaman yaşatabilmek için  Seydişehir merkez köy ve kasabalarında okuyan binlerce öğrencimizi  Anıtkabir’e götürmenin haklı gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle ölümünün 74. yıldönümünde; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le birlikte Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, Cumhuriyet’imizin kuruluşunda emeği geçen tüm şahsiyetleri vatanı uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi, gazilerimizi  rahmet, şükran, minnetle ve saygıyla anıyoruz”dedi.
Belediye Başkanı Abdulkadir ÇAT, Atatürk?ün 74. ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Belediye Başkanı Abdulkadir Çat mesajında;

 

“Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan ve eşsiz devlet adamı Yüce Önderimiz Atatürk'ü, ölümsüzlüğe uğurladığımız günün 74. yıldönümünde  özlem, saygı ve rahmetle  anıyoruz” ifadesine yer veren Başkan şunları kaydetti:

“Büyük Atatürk’ün Anadolu topraklarında yaktığı bağımsızlık ve özgürlük meşalesi, kısa sürede tüm yurda yayılarak bütün dünyaya örnek olmuştur. O`nun yokluklara ve tüm güçlüklere rağmen zaferle sonuçlandırdığı Kurtuluş Savaşı, büyük milletimizin özgürlük ve bağımsızlığa olan tutkusunun en büyük göstergesidir. Tarih sayfalarındaki yerini alan şanlı destan, aslında Atatürk`ün ülkemiz için hayal ettiği aydınlık geleceğin ilk adımını oluşturmuştur. Zaferle taçlandırdığı milli mücadelenin ardından tarihimizin en büyük çağdaşlaşma hamlesini başlatarak, millet egemenliğe dayalı Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur.

 

Atatürk’ün aziz hatırasına ve mirasına sahip çıkarak, kurduğu Cumhuriyeti çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak en büyük görevimiz, bizlere bıraktığı değerleri yaşatmak onurumuzdur.10 Kasım Günü aramızdan ayrılan, Ulu Önder Atatürk’ün insanlığa ışık ve hayat kaynağı olmaya devam eden düşünceleriyle aydınlattığı yolda yürümeye; bu düşüncelerin hayat bulduğu ilkeleri Türk Milleti olarak dünya durdukça yaşatmaya söz  veriyor; Türk Vatanı’nın bölünmez bütünlüğünü sonsuza kadar koruma, yüceltme, azim ve kararlılığı ile O`nun ilke ve inkılâplarından aldığımız güçle memleketimizin yarınları için çalışmaya  devam ediyoruz.

  

 “Gazi Mustafa Kemal’in; ‘Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir, benim fikirlerimi, duygularımı anlıyor  ve hissediyorsanız bu kâfidir’sözleri  ve öngörüsü ile  her 10 Kasım’ı ‘Atatürk’ün temel felsefesini, eserlerini anmak, anlamak ve  dikkatlerimizi  O’nun düşüncelerine yöneltmek için bir fırsat olarak  görüyoruz.Seydişehir Belediyesi olarak Ulu Önder Atatürk’e verdiğimiz değerin göstergesi geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın gönüllerine Atatürk Sevgisini nakşetmek ve her zaman yaşatabilmek için  Seydişehir merkez köy ve kasabalarında okuyan binlerce öğrencimizi  Anıtkabir’e götürmenin haklı gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle ölümünün 74. yıldönümünde; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le birlikte Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, Cumhuriyet’imizin kuruluşunda emeği geçen tüm şahsiyetleri vatanı uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi, gazilerimizi  rahmet, şükran, minnetle ve saygıyla anıyoruz”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.