BELEDİYEDEN GEÇİCİ ATIK GETİRME MERKEZİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.03.2020 - 11:54, Güncelleme: 09.03.2020 - 11:54
 

BELEDİYEDEN GEÇİCİ ATIK GETİRME MERKEZİ

Seydişehir Belediyesi sıfır atık projesinde önemli çalışmaları hayata geçiriyor.

Çevre kaynaklarının daha verimli kullanılmasından, atıkların geri dönüştürülerek tekrar kazanılmasına kadar birçok aşamayı içinde barındıran "Sıfır Atık" seferberliğine yönelik çalışmalar artarak devam ediyor. Sıfır atık çalışmalarının devam ettiğini kaydeden  Belediye Başkanı Mehmet Tutal, çevre kirliliğini önlemek ve geri dönüşümü mümkün atıkları ekonomiye yeniden kazandırmak adına Sıfır Atık  Getirme Merkezinin  kazandırıldığını kaydetti. Başkan Tutal;"Çevre bilincini artırmak amacı ile Geçici   Atık Getirme Merkezimizi Milli İrade Meydanımıza bıraktık. Kağıt, plastik, metal, cam olmak üzere toplamda 4 farklı türde atık toplanacak.Geçici Sıfır Atık Getirme Merkezi  vatandaşların yoğun olarak kullandığı Milli İrade Meydanımıza  yerleştirildi. Toplanan atıklar alınarak lisanslı olan merkezlere götürülerek geri dönüşüme katkı sağlanacak" dedi. Başkan Tutal, geçici atık toplama merkezi ile doğal kaynakların korunması, enerji tasarrufu sağlanması, atık miktarının azaltılarak geri dönüşüme kattı sağlaması hedefleniyor.
Seydişehir Belediyesi sıfır atık projesinde önemli çalışmaları hayata geçiriyor.

Çevre kaynaklarının daha verimli kullanılmasından, atıkların geri dönüştürülerek tekrar kazanılmasına kadar birçok aşamayı içinde barındıran "Sıfır Atık" seferberliğine yönelik çalışmalar artarak devam ediyor.

Sıfır atık çalışmalarının devam ettiğini kaydeden  Belediye Başkanı Mehmet Tutal, çevre kirliliğini önlemek ve geri dönüşümü mümkün atıkları ekonomiye yeniden kazandırmak adına Sıfır Atık  Getirme Merkezinin  kazandırıldığını kaydetti.

Başkan Tutal;"Çevre bilincini artırmak amacı ile Geçici   Atık Getirme Merkezimizi Milli İrade Meydanımıza bıraktık. Kağıt, plastik, metal, cam olmak üzere toplamda 4 farklı türde atık toplanacak.Geçici Sıfır Atık Getirme Merkezi  vatandaşların yoğun olarak kullandığı Milli İrade Meydanımıza  yerleştirildi. Toplanan atıklar alınarak lisanslı olan merkezlere götürülerek geri dönüşüme katkı sağlanacak" dedi.

Başkan Tutal, geçici atık toplama merkezi ile doğal kaynakların korunması, enerji tasarrufu sağlanması, atık miktarının azaltılarak geri dönüşüme kattı sağlaması hedefleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.