HASTANEDE İSTİFALAR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.04.2020 - 10:03, Güncelleme: 08.04.2020 - 10:03
 

HASTANEDE İSTİFALAR

HAKKI BALCI KÖŞE YAZISI

Seydişehir Devlet Hastanesi Acil servis personelleri bağlı bulundukları sendikadan istifa ettiler.   20 kişiyi aşkın acil servis elemanının bu kritik dönemde sendikalarından istifa etmelerinin mutlaka önemli bir gerekçesi vardır zira İçinde bulunduğumuz sürecin başından beri en çok yıprananları kuşkusuz sağlıkçılarımız.   Edindiğim bilgilere göre istifa gerekçelerinin başında esnek mesai sisteminin adil olarak uygulanmaması.   Acil serviste esnetmeye 1-2 gün şeklinde gidilmiş ama aynı görevi yapabilecek nitelikte çalışanların çoğunun nöbeti hastası olmayan boş odalara yazılınca yoğunluğun yükünü sürekli acil serviste görev yapan aynı personel çekiyor. Bu uygulama da beraberinde eşitsizliği getiriyor.   Bilindiği gibi bütün sağlık çalışanları sürecin başından bu yana hem mesleki hemde insani performanslarını sağlık bakanımızın önderliğinde en üst seviyede tutuyorlar.   Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Sağlık çalışanlarımız, en büyük gücümüz. Ne kadar zorlu bir mücadelenin içinde olduğunuzu biliyorum. Bir yandan hayat kurtarmak için gayret sarf ederken bir yandan da sizler risk altındasınız.” Diyerek koronavirüs hastalarını tedavi eden hekim ve sağlık çalışanlarına yüksek moral vermeye çalışırken seydişehir Acil servis personelinin sendikalarından istifa etmesi manidar.   Hayatlarını ortaya koyarak canla başla çalışan sağlıkçılarımızı bizler karşıdan süslü sözlerle alkışlıyoruz, taltifliyoruz ama hangi şartlar altında çalıştıklarını, nelere maruz kaldıklarını bilmiyoruz.   Yurdun dört bir yanından görev yapan sağlıkçı dostlarımdan edindiğim bilgilere göre çoğu doktor ve sağlıkçı personel aileme bulaştırırım korkusu İle sürecin başından bu yana evlerine gitmiyor. Birçoğu virüsü kaptığından habersiz hastaların bir an önce iyileşmesi peşinde.   Dolayısı İle; zaten diken üstünde çalışan sağıkçılarımızın moral motivasyonunun üst düzeyde tutulması sorunsuz ve adil çalışma ortamlarının temin edilmesi olmazsa olmazdır.   Bu açıdan Seydişehir’deki sorunun bir an önce çözümlenmesi gerekmektedir. Araştırmama göre istifaların temel gerekçesi adil bir çalışma programımının olmaması. Yoksa sendikal bir mücadeleden kaynaklı değil.   Çözümün adresi de konya il sağlık müdürü Prof. Dr. sayın Mehmet Koç’tur. Seydişehir Devlet Hastanesinin bu müdahaleye ihtiyacı vardır... Hakkı Balcı
HAKKI BALCI KÖŞE YAZISI

Seydişehir Devlet Hastanesi Acil servis personelleri bağlı bulundukları sendikadan istifa ettiler.

 

20 kişiyi aşkın acil servis elemanının bu kritik dönemde sendikalarından istifa etmelerinin mutlaka önemli bir gerekçesi vardır zira İçinde bulunduğumuz sürecin başından beri en çok yıprananları kuşkusuz sağlıkçılarımız.

 

Edindiğim bilgilere göre istifa gerekçelerinin başında esnek mesai sisteminin adil olarak uygulanmaması.

 

Acil serviste esnetmeye 1-2 gün şeklinde gidilmiş ama aynı görevi yapabilecek nitelikte çalışanların çoğunun nöbeti hastası olmayan boş odalara yazılınca yoğunluğun yükünü sürekli acil serviste görev yapan aynı personel çekiyor. Bu uygulama da beraberinde eşitsizliği getiriyor.

 

Bilindiği gibi bütün sağlık çalışanları sürecin başından bu yana hem mesleki hemde insani performanslarını sağlık bakanımızın önderliğinde en üst seviyede tutuyorlar.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Sağlık çalışanlarımız, en büyük gücümüz. Ne kadar zorlu bir mücadelenin içinde olduğunuzu biliyorum. Bir yandan hayat kurtarmak için gayret sarf ederken bir yandan da sizler risk altındasınız.” Diyerek koronavirüs hastalarını tedavi eden hekim ve sağlık çalışanlarına yüksek moral vermeye çalışırken seydişehir Acil servis personelinin sendikalarından istifa etmesi manidar.

 

Hayatlarını ortaya koyarak canla başla çalışan sağlıkçılarımızı bizler karşıdan süslü sözlerle alkışlıyoruz, taltifliyoruz ama hangi şartlar altında çalıştıklarını, nelere maruz kaldıklarını bilmiyoruz.

 

Yurdun dört bir yanından görev yapan sağlıkçı dostlarımdan edindiğim bilgilere göre çoğu doktor ve sağlıkçı personel aileme bulaştırırım korkusu İle sürecin başından bu yana evlerine gitmiyor. Birçoğu virüsü kaptığından habersiz hastaların bir an önce iyileşmesi peşinde.

 

Dolayısı İle; zaten diken üstünde çalışan sağıkçılarımızın moral motivasyonunun üst düzeyde tutulması sorunsuz ve adil çalışma ortamlarının temin edilmesi olmazsa olmazdır.

 

Bu açıdan Seydişehir’deki sorunun bir an önce çözümlenmesi gerekmektedir. Araştırmama göre istifaların temel gerekçesi adil bir çalışma programımının olmaması. Yoksa sendikal bir mücadeleden kaynaklı değil.

 

Çözümün adresi de konya il sağlık müdürü Prof. Dr. sayın Mehmet Koç’tur.

Seydişehir Devlet Hastanesinin bu müdahaleye ihtiyacı vardır... Hakkı Balcı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.