HAKKI BALCI: "YALAN HABER"

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.04.2020 - 03:01, Güncelleme: 13.04.2020 - 03:01
 

HAKKI BALCI: "YALAN HABER"

Gazetemizin köşe yazarı Hakkı Balcı, ilçemizdeki koranavirüs vaka sayısı ile ilgili sosyal medyada paylaşılan tablo hakkında değerlendirmede bulundu.

Balcı, "Yalan Haber" başlıklı yazısında şunları dile getirdi: "SEYDİŞEHİR’DE SON DURUM... YALAN HABER???? Kaynağı belli olmayan ve iki gündür dilden dile dolaşan bu tablo kesinlikle doğru sayıları ihtiva etmemektedir. Daha önce belirttiğim gibi Seydişehir’de sonucu pozitif olan bir bebek var onunda durumu iyi evinde gözetim altında. Vaka elbette var ama böyle bir sayı asla ve asla yok. Sonuçlar negatif. Hastaneye yüksek ateş, sıradan üşütme veya diğer gribal enfeksiyon şikayeti ile gidenlerde tedbiren, ihtimalen aynı tetkiklerden geçiyor olması vaka sayısının çokluğuna delil değildir. Komşu ilçelerimiz için verilen sayılarda külliyen yalandır. Ayrıca; her şeyi bilmek zorunda da değiliz. Seydişehir’de Emniyet güçlerimiz, polis, jandarma, sağlıkçılarımız, Belediyemiz ve kaymakamlığımızın aldığı tedbirler çok etkili oldu. Biz yeterki sağlıkçılarımız ve devletin diğer organlarınca yapılan telkinlere ve verilen talimatlara uygun davranan bireyler olalım. Onlara güvenelim. MUHTEMEL TEHLİKE Yine daha önceki yazılarımda belirttiğim gibi virüsün Seydişehir’de yayılıp, yayılmaması kendi elimizde. Bozkır ve yaylalar istanbul menşeli göçler aldı. Gelirse, bulaşırsa bu taraflardan gelir. Şayet söz tutmaz isek bu yönüyle bizi potansiyel bir tehlike bekliyor demektir. Unutmayalım tehlikeyi bertaraf etmek tamamen kendi elimizde..."  Hakkı Balcı
Gazetemizin köşe yazarı Hakkı Balcı, ilçemizdeki koranavirüs vaka sayısı ile ilgili sosyal medyada paylaşılan tablo hakkında değerlendirmede bulundu.

Balcı, "Yalan Haber" başlıklı yazısında şunları dile getirdi:

"SEYDİŞEHİR’DE SON DURUM...

YALAN HABER????
Kaynağı belli olmayan ve iki gündür dilden dile dolaşan bu tablo kesinlikle doğru sayıları ihtiva etmemektedir.

Daha önce belirttiğim gibi Seydişehir’de sonucu pozitif olan bir bebek var onunda durumu iyi evinde gözetim altında. Vaka elbette var ama böyle bir sayı asla ve asla yok. Sonuçlar negatif.

Hastaneye yüksek ateş, sıradan üşütme veya diğer gribal enfeksiyon şikayeti ile gidenlerde tedbiren, ihtimalen aynı tetkiklerden geçiyor olması vaka sayısının çokluğuna delil değildir.

Komşu ilçelerimiz için verilen sayılarda külliyen yalandır.

Ayrıca; her şeyi bilmek zorunda da değiliz.

Seydişehir’de Emniyet güçlerimiz, polis, jandarma, sağlıkçılarımız, Belediyemiz ve kaymakamlığımızın aldığı tedbirler çok etkili oldu.

Biz yeterki sağlıkçılarımız ve devletin diğer organlarınca yapılan telkinlere ve verilen talimatlara uygun davranan bireyler olalım. Onlara güvenelim.

MUHTEMEL TEHLİKE
Yine daha önceki yazılarımda belirttiğim gibi virüsün Seydişehir’de yayılıp, yayılmaması kendi elimizde.

Bozkır ve yaylalar istanbul menşeli göçler aldı. Gelirse, bulaşırsa bu taraflardan gelir. Şayet söz tutmaz isek bu yönüyle bizi potansiyel bir tehlike bekliyor demektir.

Unutmayalım tehlikeyi bertaraf etmek tamamen kendi elimizde..." 

Hakkı Balcı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.