Tüm Seydişehir’in Vefa Borcudur…

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.05.2020 - 01:25, Güncelleme: 08.05.2020 - 01:25
 

Tüm Seydişehir’in Vefa Borcudur…

Ali Saylam'ın Yazısı...

3 Mayıs Seyit Harun Veli Hazretlerinin ölüm yıldönümü idi… 22 Mayıs’ta da Mahmud Esad Efendi’nin kurduğu Tapu Kadostro'nun kuruluş yıl dönümü … Facebook’tan Seyit Harun Veli Hazretlerinin ölüm yıldönümü ile ilgili yaptığım paylaşım sandığımdan fazla yorum aldı ve ilgi gördü. Tekrar ifade ederim ki Mevlana, Hacı Bektaşi Veli, Hacı Bayram Veli ne ise Seyit Harun Veli Hazretleri de odur… Misyonları aynı… Dünyada özellikle Japonya’da Konya denilince tanımazlar, Mevlana şehri dediğin an bilirlermiş. Nevşehir’in Hacı Bektaş ilçesi de malum üzere bu değerli zat ile anılıyor. Başkentimizin de Hacı Bayram Veli bir anlamda simgesidir. Maalesef Seydişehir’imizin tanıtım çalışmaları eksik olduğu için dışarıdan bakılınca Seyit Harun Veli Hazretleri ile ilçemiz bütünleştirilememiş durumda… Bu da şehrimizin değeri açısından büyük bir eksikliktir. * Bilindiği üzere Gazeteciler Cemiyeti olarak uzun yıllardırTapu Kadostro'nun kuruluş yıldönümünde Mahmud Esad Efendi’yi anıyorduk. Bu anmamız kısıtlı da olsa (İstanbul’da ki mezarı başında gerçekleşen anma ve TRT’nin Seydişehir’e gelerek tüm Türkiye ile anması hariç) çok önemli bir mesafe kat edildi. Şuanda 7 tane üniversite Mahmud Esad Efendi ile ilgili araştırma yapıyor. En azından internet ortamında eskiye nazaran artık Mahmud Esad Efendi ile ilgili daha çok veri çıkıyor… * Geldiğimiz nokta itibari ile de Belediye’nin hakkını teslim etmek lazım. Mahmud Esad Efendi’yi  anma törenini son 2 yıldır Kaymakamlık ile beraber Belediye üstlenmişlerdir. Geçtiğimiz 3 yıldır da Seyit Harun Veli Hazretleri yeterli olmasa da Belediye tarafından yılda bir kez anılmaya başlamıştı. Bu yıl da Belediye Başkanı’nın talimatları ve Kültür Müdürü’nün girişimleri ile Büyükşehir Belediyesi tarafından Konya Merkezli Ramazan sonrası gerçekleşmesi planlanan programların ön çalışmalarını başlatmıştı. Ancak baş belası virüs bunu da engelledi ve iptal edildi. Umarım önümüzdeki yıllarda bu programlar telafi edilir. * Bundan böyle Anadolu’ya gelerek irşad görevini üstlene, ilçemizin kurucusu, mutasavvıf, müderrislik yapan gönül eri Seyit Harun Veli Hazretleri’nin tanıtımı noktasında daha fazla çaba harcanmalı. Seyit Harun Veli’yi anmak, hatırlamak, anlamak Seydişehir’de yaşayan herkesin vefa borcudur.
Ali Saylam'ın Yazısı...

3 Mayıs Seyit Harun Veli Hazretlerinin ölüm yıldönümü idi…

22 Mayıs’ta da Mahmud Esad Efendi’nin kurduğu Tapu Kadostro'nun kuruluş yıl dönümü …

Facebook’tan Seyit Harun Veli Hazretlerinin ölüm yıldönümü ile ilgili yaptığım paylaşım sandığımdan fazla yorum aldı ve ilgi gördü.

Tekrar ifade ederim ki Mevlana, Hacı Bektaşi Veli, Hacı Bayram Veli ne ise Seyit Harun Veli Hazretleri de odur…

Misyonları aynı…

Dünyada özellikle Japonya’da Konya denilince tanımazlar, Mevlana şehri dediğin an bilirlermiş.

Nevşehir’in Hacı Bektaş ilçesi de malum üzere bu değerli zat ile anılıyor.

Başkentimizin de Hacı Bayram Veli bir anlamda simgesidir.

Maalesef Seydişehir’imizin tanıtım çalışmaları eksik olduğu için dışarıdan bakılınca Seyit Harun Veli Hazretleri ile ilçemiz bütünleştirilememiş durumda…

Bu da şehrimizin değeri açısından büyük bir eksikliktir.

*

Bilindiği üzere Gazeteciler Cemiyeti olarak uzun yıllardırTapu Kadostro'nun kuruluş yıldönümünde Mahmud Esad Efendi’yi anıyorduk.

Bu anmamız kısıtlı da olsa (İstanbul’da ki mezarı başında gerçekleşen anma ve TRT’nin Seydişehir’e gelerek tüm Türkiye ile anması hariç) çok önemli bir mesafe kat edildi.

Şuanda 7 tane üniversite Mahmud Esad Efendi ile ilgili araştırma yapıyor.

En azından internet ortamında eskiye nazaran artık Mahmud Esad Efendi ile ilgili daha çok veri çıkıyor…

*

Geldiğimiz nokta itibari ile de Belediye’nin hakkını teslim etmek lazım.

Mahmud Esad Efendi’yi  anma törenini son 2 yıldır Kaymakamlık ile beraber Belediye üstlenmişlerdir.

Geçtiğimiz 3 yıldır da Seyit Harun Veli Hazretleri yeterli olmasa da Belediye tarafından yılda bir kez anılmaya başlamıştı.

Bu yıl da Belediye Başkanı’nın talimatları ve Kültür Müdürü’nün girişimleri ile Büyükşehir Belediyesi tarafından Konya Merkezli Ramazan sonrası gerçekleşmesi planlanan programların ön çalışmalarını başlatmıştı. Ancak baş belası virüs bunu da engelledi ve iptal edildi. Umarım önümüzdeki yıllarda bu programlar telafi edilir.

*

Bundan böyle Anadolu’ya gelerek irşad görevini üstlene, ilçemizin kurucusu, mutasavvıf, müderrislik yapan gönül eri Seyit Harun Veli Hazretleri’nin tanıtımı noktasında daha fazla çaba harcanmalı.

Seyit Harun Veli’yi anmak, hatırlamak, anlamak Seydişehir’de yaşayan herkesin vefa borcudur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.